Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » NAV-bejelentés menete, mi...

NAV-bejelentés menete, mi történik ezután?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még idén év elején mentem el egy pizzériába dolgozni mint diák. 4 vagy 5 napot dolgoztam ott összesen, napi 8 órában, amikor a tulaj bejelentette, hogy nem lesz kifizetve a bérem, mert "még nincs hasznom", hiszen nem tudok egyedül önállóan dolgozni. Emellett arra buzdított, hogy mondjam nem működik a terminál és nincs kártyás fizetési lehetőség. Úgy, hogy ez egy jól menő pizzéria, tehát nem vágná ez földhöz őket. Meg hogy ha törzsvevő jön ne üssem a kasszába... Szóval volt sunyizás rendesen, nyilván ott is hagytam a fenébe őket, de felháborítónak tartom, hogy több napig ingyen dolgoztatott, még ha maga a fizetés nem is lett volna sok. (1000 ft nettó) Ha feljelentem a NAV-nál ezeket leírva az elegendő? Mivel csak névvel lehet feljelenteni, ezért szeretném kérdezni, hogy lehet ennek bármilyen negatív következménye rám nézve?

2022. nov. 23. 10:25
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Ha nem tudod ezeket bizonyítani semmivel, akkor szerintem önmagában ezzel nem mész sokra.
2022. nov. 23. 10:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kb semmit nem tudsz tenni mert nincs hivatalos nyoma hogy ott dolgoztál! Nem jelentett be semmi. Messziről kerüld az ilyen helyet. Google veléménynél dicsérd meg ezt a helyet!
2022. nov. 23. 10:45
 3/5 anonim ***** válasza:
19%

"Még idén év elején mentem el "

Tehát több hónapja. Mégis mit akarsz ennyi idő után intézni?

Könyörgöm: Ha problémás egy munkáltató, akkor rövid időn belül jelzem a kormányhivatalokban található foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnak. Majd intézkednek, mert azért vannak. Ha a NAV-ot is érintő dolgokat tárnak fel, akkor bevonják őket is az eljárásba.

A foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnál kérheted, hogy anonim módon kezeljék a panaszod. De ők is azt fogják első körben kérdezni, hogy miért csak most mész oda, miért nem előbb?

Valószínűleg nem voltál bejelentve, tehát nem hivatalosan foglalkoztattak. Szerinted ennyi idő után ki fogja tanúsítani, hogy Te X. Y. időszakban ott munkát végeztél és hány órában, valamint milyen munkát? Senki.

Legyen ez tanulópénz...

2022. nov. 23. 17:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha akkor jelzed, amikor ott dolgozol, akkor, ha hivatalosan lecsapnak rájuk, elkapták volna.
2022. dec. 17. 20:44
 5/5 anonim ***** válasza:

"Ha akkor jelzed, amikor ott dolgozol, akkor, ha hivatalosan lecsapnak rájuk, elkapták volna."

Utána is jelezheti, de nem hónapokkal/évekkel később. Nem azért, mert nincs rá mód, hanem azért, mert nehézkes a bizonyítás. Akár most is megtehetné, de nem biztos, hogy sikert érne el a hatóság. Ha tagad a munkáltató, és nincs senki, aki a kérdező állítását igazolná, akkor mégis hogyan döntik el, hogy kinek van igaza a két fél közül, milyen alapon köteleznék a munkáltatót bármire is?

Eső után köpönyeg...

2022. dec. 18. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!