Mi számít ittas vezetésnek mi a határ és mi nem? Arra gondolok hogy például ha részegen beülök a kocsiba és vezetem az egyértelműen íttas vezetés. De ha például kinyitom a központi szárát kinyitom a hátsó ajtót és befekszem és alszol e
Mi számít ittas vezetésnek mi a határ és mi nem?
Arra gondolok hogy például ha részegen beülök a kocsiba és vezetem az egyértelműen íttas vezetés.
De ha például kinyitom a központi szárát kinyitom a hátsó ajtót és befekszem és alszol egyet azt gondolom nem.
De mi van ha beülök a vezető ülésbe és bénynyítem a motortart de nem indult a merre ha a kocsit magát az ittas vezetés?
A igen mi van ha csak belülről és beteszem a súlyos kulcsot de nem indítom el vagy be se rakom i a határa a biogragisztás vezetési film ádám
Elnézést részegen írod ezt az egészet választ egeráv szabad.
Bár azt legalább szabad
Bár lehet hogy a gyakori szabályzata tiltja
Ha igaz akkor elnézést kérek az összes gyakori felhasználó nevében is
Ha részegen ülsz a vezető ülésben és próbálod beindítani az autót az bizony ittas vezetésnek számít. Ugyanis a rendőrnek nem tudod bebizonyítani, hogy nem épp most álltál le a kocsival.
De jobb lenne ha nem részegen írnál ki ide kérdést, hanem ha már kialudtad magad, mert egy szót sem lehet érteni a többi részéből. Majd ha már tudsz értelmesen beszélni és még mindig nem érted mi a gond, akkor írd ki a kérdésedet!
"Ugyanis a rendőrnek nem tudod bebizonyítani, hogy nem épp most álltál le a kocsival."
Azt nem is kell, azt bizonyítsa a rendőr.
A jármű mozgásba hozatala a határ, tehát túráztatni is lehet részegen. Hátsó ülésre befeküdni pláne.
“ Magyarországon a legdúrvább a bűntetés, 1 ezred alkoholszint felett, már bünti van”
Butaságot ne beszélj, ez egyáltalán nem így van.
0,10 mg/l értek alatt az alkoholos befolyásoltság nem bizonyítható.
Ha fújsz szondába egy 0,09et csak abban az esetben van büntethető, ha elismered, hogy ittál. Ki lehet olyan hülye, hogy elismeri?
“ Értsd, ha egy olyan kaját eszel ebédre, amiben minimális alkohol is megmaradt és utána szonda van, bünti.”
Mi az az étel, ahol órákig megmarad az alkohol befolyasoltság 0,10 mg/l fölött?😂😂
Én azt hallottam hogy még egy üveg sör után is megvan az esélye hogy mire bevisznek hivatalos vizsgálatra addigra már nem mutatja ki.
Nem tudom igaz e de úgy tudom hogy a szonda csak tesztelt de önmagában az nem elég.
Viszont a kérdésem olyan erre esetre vonatkozik amikor matrészek vagyok és mire rabb bonyolódik a procedúra addig amíg bőven kimutatja a hivatalos vizsgálat.
Tehát akkor az autó mozgatása a kulcs?
“Én azt hallottam hogy még egy üveg sör után is megvan az esélye hogy mire bevisznek hivatalos vizsgálatra addigra már nem mutatja ki.”
Sok dologtól függ, de simán van erre esély. A rendőr által használt szonda nem hiteles. Az alapján bírság nem szabható ki. Egy “nagy” hiteles szondát kell megfújni, 2 alkalommal.
#7 "Én azt hallottam hogy még egy üveg sör után is megvan az esélye hogy mire bevisznek hivatalos vizsgálatra addigra már nem mutatja ki."
Valamennyit még ki tud mutatni a vérvizsgálat és másik, "hiteles" szonda is, és az eltelt időt figyelembe veszik. Vagyis ha a szondázás és a hiteles vizsgálat között olt 4 óra és mértek X alkohol szintet, abból tudják mi volt 4 órával korábban a szervezet alkohol szintje.
valóban változik idővel a szervezetben az alkohol tartalom, ezért is kell azonnal menni vérvételre ha valaki vitatja a szondázás eredményét, mert sok órával később már hiába lesz egy negatív vizsgálati eredmény, éppen így joggal mondják rá, hogy a szonda mérése volt jó, hiszen annyi idő alatt ismert mértékben bontja le a szervezet, tehát a szondázáskor még volt benned büntethető mennyiségben alkohol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!