Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi számít ittas vezetésnek mi...

Mi számít ittas vezetésnek mi a határ és mi nem? Arra gondolok hogy például ha részegen beülök a kocsiba és vezetem az egyértelműen íttas vezetés. De ha például kinyitom a központi szárát kinyitom a hátsó ajtót és befekszem és alszol e

Figyelt kérdés

Mi számít ittas vezetésnek mi a határ és mi nem?

Arra gondolok hogy például ha részegen beülök a kocsiba és vezetem az egyértelműen íttas vezetés.

De ha például kinyitom a központi szárát kinyitom a hátsó ajtót és befekszem és alszol egyet azt gondolom nem.

De mi van ha beülök a vezető ülésbe és bénynyítem a motortart de nem indult a merre ha a kocsit magát az ittas vezetés?

A igen mi van ha csak belülről és beteszem a súlyos kulcsot de nem indítom el vagy be se rakom i a határa a biogragisztás vezetési film ádám

jún. 2. 00:24
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:

Elnézést részegen írod ezt az egészet választ egeráv szabad.

Bár azt legalább szabad

Bár lehet hogy a gyakori szabályzata tiltja

Ha igaz akkor elnézést kérek az összes gyakori felhasználó nevében is

jún. 2. 00:26
 2/33 anonim ***** válasza:
46%

Ha részegen ülsz a vezető ülésben és próbálod beindítani az autót az bizony ittas vezetésnek számít. Ugyanis a rendőrnek nem tudod bebizonyítani, hogy nem épp most álltál le a kocsival.

De jobb lenne ha nem részegen írnál ki ide kérdést, hanem ha már kialudtad magad, mert egy szót sem lehet érteni a többi részéből. Majd ha már tudsz értelmesen beszélni és még mindig nem érted mi a gond, akkor írd ki a kérdésedet!

jún. 2. 00:27
 3/33 Justinianus ***** válasza:
86%

"Ugyanis a rendőrnek nem tudod bebizonyítani, hogy nem épp most álltál le a kocsival."

Azt nem is kell, azt bizonyítsa a rendőr.

A jármű mozgásba hozatala a határ, tehát túráztatni is lehet részegen. Hátsó ülésre befeküdni pláne.

jún. 2. 01:34
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon a legdúrvább a bűntetés, 1 ezred alkoholszint felett, már bünti van. Értsd, ha egy olyan kaját eszel ebédre, amiben minimális alkohol is megmaradt és utána szonda van, bünti.
jún. 2. 06:56
 5/33 anonim ***** válasza:
61%
A megnevezés az hogy ittas vezetés, a nevében bennevan hogy ittasan vezeted az autót, nemcsak benne ülsz, nemcsak járatod a motort, nem csak elfordítod a szluskulcsot. Tehát az ittas vezetés akkor valósul meg ha bizonyíthatóan ittas állapotban bizonyíthatóan egy mozgásban lévő jármüben tetten érnek, vagy ezt több szemtanú esetleg vido felvétel is alátámasztja és ezért téged feljelentenek. Ha ilyenek nincsenek akkor a rendőrség nemtudja hiteltérdemlően bizonyítani az ittas vezetés tényét.
jún. 2. 07:17
 6/33 anonim ***** válasza:

“ Magyarországon a legdúrvább a bűntetés, 1 ezred alkoholszint felett, már bünti van”

Butaságot ne beszélj, ez egyáltalán nem így van.

0,10 mg/l értek alatt az alkoholos befolyásoltság nem bizonyítható.

Ha fújsz szondába egy 0,09et csak abban az esetben van büntethető, ha elismered, hogy ittál. Ki lehet olyan hülye, hogy elismeri?

“ Értsd, ha egy olyan kaját eszel ebédre, amiben minimális alkohol is megmaradt és utána szonda van, bünti.”

Mi az az étel, ahol órákig megmarad az alkohol befolyasoltság 0,10 mg/l fölött?😂😂

jún. 2. 08:31
 7/33 A kérdező kommentje:

Én azt hallottam hogy még egy üveg sör után is megvan az esélye hogy mire bevisznek hivatalos vizsgálatra addigra már nem mutatja ki.

Nem tudom igaz e de úgy tudom hogy a szonda csak tesztelt de önmagában az nem elég.

Viszont a kérdésem olyan erre esetre vonatkozik amikor matrészek vagyok és mire rabb bonyolódik a procedúra addig amíg bőven kimutatja a hivatalos vizsgálat.

Tehát akkor az autó mozgatása a kulcs?

jún. 2. 09:23
 8/33 anonim ***** válasza:

“Én azt hallottam hogy még egy üveg sör után is megvan az esélye hogy mire bevisznek hivatalos vizsgálatra addigra már nem mutatja ki.”

Sok dologtól függ, de simán van erre esély. A rendőr által használt szonda nem hiteles. Az alapján bírság nem szabható ki. Egy “nagy” hiteles szondát kell megfújni, 2 alkalommal.

jún. 2. 09:31
 9/33 anonim ***** válasza:

#7 "Én azt hallottam hogy még egy üveg sör után is megvan az esélye hogy mire bevisznek hivatalos vizsgálatra addigra már nem mutatja ki."

Valamennyit még ki tud mutatni a vérvizsgálat és másik, "hiteles" szonda is, és az eltelt időt figyelembe veszik. Vagyis ha a szondázás és a hiteles vizsgálat között olt 4 óra és mértek X alkohol szintet, abból tudják mi volt 4 órával korábban a szervezet alkohol szintje.

valóban változik idővel a szervezetben az alkohol tartalom, ezért is kell azonnal menni vérvételre ha valaki vitatja a szondázás eredményét, mert sok órával később már hiába lesz egy negatív vizsgálati eredmény, éppen így joggal mondják rá, hogy a szonda mérése volt jó, hiszen annyi idő alatt ismert mértékben bontja le a szervezet, tehát a szondázáskor még volt benned büntethető mennyiségben alkohol.

jún. 2. 10:05
 10/33 anonim ***** válasza:
A szonda az csak a gyanút támasztja alá nem bizonyíték. A vérvétel a bizonyíték egyedül. De a vérvétel is egy érdekes dolog mert orvos ismerősöm mondta hogy egy elmarasztaló vérvételhez annyi elég hogy bő alkoholos vattával fertőtlenítsék a szúrás helyét és a tűt, ez már elég ahhoz hogy az eredmény ne legyen jó.
jún. 2. 10:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!