Mennyi tartásdíjat kérhetek?
Volt férjemmel van egy közös gyermekünk,de a kapcsolatunk már nem működik így a válás mellett döntöttünk. Jó viszonyban vagyunk kérte, hogy mondjak egy összeget amit ő havi szinten utalna na most nem tudom mennyi lenne a reális ár. Én úgy gondolom, hogy a havi költség felét kérném el ami kb.40e ft(50-50% tehát havi össz 80e ft)
Szerintetek ez így rendben lenne?
1
Az alap szükséglet kaja,ruha, cipő stb. Szerinted sokat kérnék tőle? Mennyi lenne a reális?
ne a reálison kattogj, hanem, hogy mennyit tudna - megerőltetés nélkül - kicsengetni.
Ez a gyerekre megy, kib.....ul nem lesz mindegy, hogy Rebook cipőbe jár vagy kínai piaci tornacsukába, mert az volt a reális.
Az 1-es azt hiszi, egy gyerek levegöböl él, és a ruhái nönek vele.
Amit gondolsz összeget, az teljesen rendben van, inkább kevesebb, mint amit megitélnének. Viszont javaslom, hogy a megállapodást foglaltassátok bírósági határozatba a válóper során, mert csak az érvényes jogilag, semmi más.
Egyébként alapesetben az apa nettó jövedelemének 15 és 25 % közötti összeget szokták megítélni, emeltetni viszont csak két év elteltével lehet, ezért nem jó ötlet az alsó határon maradni, mert az inflációval egyre kevesebbet fog érni, a gyerek meg egyre többe fog kerülni.
2
13 éves. Napi szinten 30-40e? Véletlenül nem írtad el?
Átlagos életünk van a havi 80e ft az a létszükséglet. Úgy beszéltük meg,hogy a külön kiadásokat is felezzük gondolok itt pl. egy márkás cipőre,vagy jó minőségű ruhára. Az én elképzelésem az,hogy a márkás cuccok nem lét lszükséglet a kaja a rezsi a suli igen. Persze a ruhák is,de miért venném meg a kínait,ha felesbe fizetnénk a jó minőségű cuccokért.
Ez rossz elképzelés lenne? Én gondolom rosszul?
5
Igen nem m1 miben jár iskolába,de akkor sem gondolom,hogy a márkás ruhák, cipők létszükséglet lenne. Próbálok ésszerűen gondolkodni mivel egy gyermek eltartása nem,csak az apa feladata. Én így gondolom. Azt szeretném tudni,hogy reális a havi 40e tőle?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!