Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi tartásdíjat kérhetek?

Mennyi tartásdíjat kérhetek?

Figyelt kérdés

Volt férjemmel van egy közös gyermekünk,de a kapcsolatunk már nem működik így a válás mellett döntöttünk. Jó viszonyban vagyunk kérte, hogy mondjak egy összeget amit ő havi szinten utalna na most nem tudom mennyi lenne a reális ár. Én úgy gondolom, hogy a havi költség felét kérném el ami kb.40e ft(50-50% tehát havi össz 80e ft)

Szerintetek ez így rendben lenne?

nov. 23. 13:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
28%
Mi kerül 80 ezer forintba? Hogy jött ki ez az összeg?
nov. 23. 14:02
 2/25 anonim ***** válasza:
12%
1-es: gondolom, nincs gyereked. Egy gyerek napi étkezése 30-40 ezer Ft alsóhangon, emellett ruházkodásra is kell (a gyerekek pár havonta kinönek mindent) óvoda/iskola is pénzbe kerül, és ezen kívül is van elég sok kiadás. A 80 ezer elég átlagos saccolás, inkább az alacsonyabb kategória. De természetesen a gyerek életkora sem mindegy.
nov. 23. 14:06
 3/25 anonim ***** válasza:
47%
bármennyit kérhetsz, amibe ő beleegyezik....
nov. 23. 14:06
 4/25 A kérdező kommentje:

1

Az alap szükséglet kaja,ruha, cipő stb. Szerinted sokat kérnék tőle? Mennyi lenne a reális?

nov. 23. 14:07
 5/25 anonim ***** válasza:
58%

ne a reálison kattogj, hanem, hogy mennyit tudna - megerőltetés nélkül - kicsengetni.

Ez a gyerekre megy, kib.....ul nem lesz mindegy, hogy Rebook cipőbe jár vagy kínai piaci tornacsukába, mert az volt a reális.

nov. 23. 14:10
 6/25 anonim ***** válasza:
51%

Az 1-es azt hiszi, egy gyerek levegöböl él, és a ruhái nönek vele.

Amit gondolsz összeget, az teljesen rendben van, inkább kevesebb, mint amit megitélnének. Viszont javaslom, hogy a megállapodást foglaltassátok bírósági határozatba a válóper során, mert csak az érvényes jogilag, semmi más.

Egyébként alapesetben az apa nettó jövedelemének 15 és 25 % közötti összeget szokták megítélni, emeltetni viszont csak két év elteltével lehet, ezért nem jó ötlet az alsó határon maradni, mert az inflációval egyre kevesebbet fog érni, a gyerek meg egyre többe fog kerülni.

nov. 23. 14:12
 7/25 anonim ***** válasza:
Elnézést, 4 gyerekem van csak érdekelt, hogy jött ki a számítás, mindenfajta rosszindulat nélkül.
nov. 23. 14:16
 8/25 A kérdező kommentje:

2

13 éves. Napi szinten 30-40e? Véletlenül nem írtad el?

Átlagos életünk van a havi 80e ft az a létszükséglet. Úgy beszéltük meg,hogy a külön kiadásokat is felezzük gondolok itt pl. egy márkás cipőre,vagy jó minőségű ruhára. Az én elképzelésem az,hogy a márkás cuccok nem lét lszükséglet a kaja a rezsi a suli igen. Persze a ruhák is,de miért venném meg a kínait,ha felesbe fizetnénk a jó minőségű cuccokért.

Ez rossz elképzelés lenne? Én gondolom rosszul?

nov. 23. 14:19
 9/25 A kérdező kommentje:

5

Igen nem m1 miben jár iskolába,de akkor sem gondolom,hogy a márkás ruhák, cipők létszükséglet lenne. Próbálok ésszerűen gondolkodni mivel egy gyermek eltartása nem,csak az apa feladata. Én így gondolom. Azt szeretném tudni,hogy reális a havi 40e tőle?

nov. 23. 14:33
 10/25 anonim ***** válasza:
17%
30-40 ezeret
nov. 23. 14:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!