Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi szabályozza az új jogszabál...

Mi szabályozza az új jogszabály szerint hogy kinek mire érvényes a vezetői engedélye? PÁV vizsgálatokra kérném a kérdéseimre a válaszokat.

Figyelt kérdés
1974. évben szereztem a hivatásos jogsimat B C kategóriából 1979. évben megszereztem a E kategóriát nehéz pótkocsira,1982 évben a D kategóriát szereztem meg.végig gépkocsivezetőként dolgoztam nehéz pótkocsis járművekkel dolgoztam. 1982 ben amikor a D kategóriát megszereztem akkortól autóbuszt vezettem később csuklós autóbuszt vezettem. Kérdésem az hogy ha most kamionra szeretnék menni dolgozni, ahhoz jó a jelenlegi jogsim? GKI vizsgáim megvannak, a sofőrkártyám is.
jan. 31. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést.

Jelenleg a vezetői engedélyedben szerepel a B,C+E,D kategória.

A kamion vezetéséhez, C,C+E kategória kell.

Mi a kérdés?

“ Mi szabályozza az új jogszabály szerint hogy kinek mire érvényes a vezetői engedélye?”

A kérdés picit furán sikerült feltenni, de szerintem ezt keresed:

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet

jan. 31. 16:38
 2/4 A kérdező kommentje:

a) PÁV I. (első) kategória minősítés:

aa) 1978. április 1-je előtt vizsgázott és a vezetői engedélyben „Gépjármű-vezetői állás vállalására jogosult” szövegű bejegyzés,

ab) 1970. január 1-je előtti C kategóriás vizsgát igazoló vezetői engedély,

ac) 1969. július 1-je és 1978. április 1-je között kiadott „Gépjármű-kezelői bizonyítvány”,

ad) PÁV I. alkalmasságot tanúsító határozat (igazolás);

b) PÁV II. (második) kategória minősítés: PÁV II. alkalmasságot tanúsító határozat (igazolás);

c) PÁV III. (harmadik) kategória minősítés: az 1978. április 1-je után kiadott „Gépjármű-kezelői bizonyítvány”, valamint PÁV III. alkalmasságot tanúsító határozat (igazolás).

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

Erre hivatkoztam, mégis a KAV-nál azt mondták, hogy a csuklós autóbusz vezetésére van PÁV II Vizsgám, de a kamionra arra a PÁV III nak kell lenni, nekem meg a jogszabályok értelmével a PÁV I re van csak. Valahogyan nem értem ezt. Évekig a vezetői engedélyemmel nehéz pótkocsis járműszerelvényeket vezettem, most ezek szerint arra nem jó a vezetői engedélyem. Miért nem?

jan. 31. 16:51
 3/4 anonim ***** válasza:

És ön még nem nyugdíjas? Hova akar még ide-oda menni?...

(tegezve sem merek fogalmazni)

jan. 31. 18:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Látható hogy megakadt a kérdésemre a válasz, figyelembe véve a közölt KAV válaszát.

De, a kérdésére válaszolva igen már nyugdíjas vagyok, azonban teljesen egészséges vagyok még. Orvosaim szerint a gépkocsivezetése ellen nincsenek olyan okok amelyek tiltanák a gépkocsi-vezetésemet.

Öt felnőttkorú gyerekemről is, nekem kell gondoskodnom, feleségem rokkant akinek alig van némi nyugdíja.Ezért döntöttem úgy, hogy még ameddig bírom addig dolgozok, ha enged a KAV is.

Még azért van nyugdíj, de azt nem sokára véglegesen megszüntetik, nem az EU, hanem a kormányok. Ebből az következhet, hogy még a sírjukat is megfogják ásatni az életük végén aki oda kerül.

febr. 1. 07:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!