Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Személyi nélkül lehet jogosítv...

Személyi nélkül lehet jogosítványt orvosi alkalmasságit hosszabbítani?

Figyelt kérdés

Kb. 7 éve lejárt személyim van és le fog járni 3 hét múlva a 102-es orvosi alkalmasságim (hivatásos c kategória).

Az lenne a kérdés hogy személyi nélkül is lehet újítani?

Nem akarok személyit mert ilyen hülyeségek hogy pin kód meg újlenyomat ezekhez nem vagyok hajlandó hozzájárulni.

Ismerősöm most csináltatta újra a személyit és már nem lehetett elutasítani az újlenyomatot.

Semmi priusz vagy bűnöző nem vagyok csak na ezt hülyeségnek tartom.

nov. 23. 11:35
 1/9 A kérdező kommentje:

Sofőrként dolgozom de mindig személyit kértek igazoltatáskor mire én csak a jogsit adtam meg néha ha kérték a GKI-t.

Mondtam le van járva a személyi és azt mondták bármilyen fényképes igazolvány jó személyi helyett.

nov. 23. 11:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Sose kértek tőlem semmilyen orvosi vizsgálatkor személyit, csak TB-kártyát, jogsi hosszabbításkor se.
nov. 23. 11:49
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor okmányirodába ha beballagok az orvosi alkalmassági után ott se fognak személyit kérni?
nov. 23. 11:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az okmányirodában biztosan fognak kérni fényképes igazolványt, de a jogosítványt ott is el kell, hogy fogadják. Harmadik lehetőség, amivel tudod magad igazolni, az az útlevél, de gondolom, olyanod nincsen.

A személyi igazolvány olyanoknak elengedhetetlen, akik sem jogosítvánnyal, sem útlevéllel nem rendelkeznek.

nov. 23. 12:00
 5/9 A kérdező kommentje:

Nincs útlevelem.

Személyim van csak lejárt és nem vagyok hajlandó azt megújítani.

Szóval a lejárt személyit be tudom nekik mutatni.

nov. 23. 12:03
 6/9 A kérdező kommentje:
Jogsim még érvényes 3 hétig
nov. 23. 12:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Orvosi alkalmasságihoz nem kell személyi, hisz minden adatod megvan a háziorvosodnál.
nov. 23. 12:55
 8/9 anonim ***** válasza:

A Belügyminisztérium oldaláról:

"A polgár személyazonosságát igazoló okmányok:

a személyazonosító igazolvány

az érvényes útlevél

az érvényes kártyaformátumú vezetői engedély (jogosítvány)"

[link]

Belföldön a jogosítvány is teljes értékű azonosító okmány, amit el fognak fogadni a kormányablakban. (Legalábbis, ameddig le nem jár. Utána nem tudom, mi lesz, de biztosan megbonyolítják az új igazolvány kiadását, ha semmilyen érvényes igazolványod nincs. Talán anyakönyvi kivonat, meg hasonlók kellenek. Szóval a határidőre nagyon figyelj.)

nov. 24. 07:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha nem mesz kuldfoldre, akkor eleg a jogositvany. de azt csak belfoldon fogadjak el szemelyi helyett, ha kulfoldre mesz, akkor vagy EU-n belul is kell szemelyi igazolvany
nov. 25. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!