Személyi nélkül lehet jogosítványt orvosi alkalmasságit hosszabbítani?
Kb. 7 éve lejárt személyim van és le fog járni 3 hét múlva a 102-es orvosi alkalmasságim (hivatásos c kategória).
Az lenne a kérdés hogy személyi nélkül is lehet újítani?
Nem akarok személyit mert ilyen hülyeségek hogy pin kód meg újlenyomat ezekhez nem vagyok hajlandó hozzájárulni.
Ismerősöm most csináltatta újra a személyit és már nem lehetett elutasítani az újlenyomatot.
Semmi priusz vagy bűnöző nem vagyok csak na ezt hülyeségnek tartom.
Sofőrként dolgozom de mindig személyit kértek igazoltatáskor mire én csak a jogsit adtam meg néha ha kérték a GKI-t.
Mondtam le van járva a személyi és azt mondták bármilyen fényképes igazolvány jó személyi helyett.
Az okmányirodában biztosan fognak kérni fényképes igazolványt, de a jogosítványt ott is el kell, hogy fogadják. Harmadik lehetőség, amivel tudod magad igazolni, az az útlevél, de gondolom, olyanod nincsen.
A személyi igazolvány olyanoknak elengedhetetlen, akik sem jogosítvánnyal, sem útlevéllel nem rendelkeznek.
Nincs útlevelem.
Személyim van csak lejárt és nem vagyok hajlandó azt megújítani.
Szóval a lejárt személyit be tudom nekik mutatni.
A Belügyminisztérium oldaláról:
"A polgár személyazonosságát igazoló okmányok:
a személyazonosító igazolvány
az érvényes útlevél
az érvényes kártyaformátumú vezetői engedély (jogosítvány)"
Belföldön a jogosítvány is teljes értékű azonosító okmány, amit el fognak fogadni a kormányablakban. (Legalábbis, ameddig le nem jár. Utána nem tudom, mi lesz, de biztosan megbonyolítják az új igazolvány kiadását, ha semmilyen érvényes igazolványod nincs. Talán anyakönyvi kivonat, meg hasonlók kellenek. Szóval a határidőre nagyon figyelj.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!