Sárga villogó fényt rakhatok elakadt járműre?
Figyelt kérdés
Részletesen van szabályozva, mely autók használhatják, mi a teendő ha ilyet látunk, elhaladunk mellette, de mindez ahogy értelmezem mozgás közbeni járművekre vonatkozik. Teszem fel, lerobban az autóm (kisteherautó) az autópályán, és leállok műszaki hiba miatt hosszabb időre a leállósávban, ekkor kirakhatok-e egy sárga villogó jelzőfényt az autóra, hogy nehogy belerongyoljanak? Van olyan elakadásjelző háromszögem, amiben szintén van villogó sárga fény, de ez max 1-2 órát bírja, és amilyen közállapotok vannak, lehet simán meglovasítanák. Olyat láttam, hogy az autópálya útellenőrök elakadt járműre (személyautó) raktak villogó sárga fényt, gondolom aksis-mágnestalpas volt, ami kb két napig világított, majd később amikor lemerült, leszedték, és inkább körbebójázták.ma 18:54
1/4 anonim válasza:
Nem rakhatsz. A rendelet egyértelműen leírja mikor lehet és mikor nem.
2/4 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a konkrét jogszabályt: [link]
Az 1§ ca-nál mintha engedné a fent vázolt esetben, az emberi életet, testi épséget veszélyeztető helyzetben, annak elhárítására. Mondjuk lehet nem önhatalmúlag, saját hatáskörben dönthetem el.
ma 19:38
3/4 anonim válasza:
Én úgy tudom a sárga villogót be kell jegyezni a forgalmiba.
4/4 A kérdező kommentje:
Meg is van az új megfogalmazás. Elakadásjelző-vészjelző lámpa [link]
Több cég is árul hasonlót, ilyesmire gondoltam.
Ezek szerint tök szabálytalan cucc.
ma 20:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!