Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Villogó rendőrautót tilos...

Villogó rendőrautót tilos megelőzni? :D

Figyelt kérdés

Befordultam egy utcába, már láttam, hogy megy a villogó a rendőröknek az utca túlsó felében és épp szállnak be az autóba. Odaérek, még állnak, megy a villogó továbbra is. Index ki, megelőzöm őket. Következő utcában megálltam, mert ott volt dolgom. Jönnek utánam, megállítanak. Mondják, hogy az a gond, hogy én megelőztem a villogó rendőrautót, ilyet nem szabad, mert mi van, ha engem akarnak ezzel a jelzéssel megállítani?

Milyen marhaság ez? A helyzetből egyértelmű volt, hogy nem. Illetve villogó, álló rendőrautót alanyi jogon tilos megelőzni, álldogáljak mögötte? :D

2023. febr. 12. 14:22
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Dehogy tilos, csak a szokásosnál gondosabban.
2023. febr. 12. 14:24
 2/10 anonim ***** válasza:
21%
Én a mozgót is megelőzöm.
2023. febr. 12. 14:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

KRESZ szerint ha csak a fényjelzést használja, de a hangjelzést nem, akkor meg szabad előzni, feltéve, hogy ezzel sem a közlekedés- sem a vagyonbiztonságot nem veszélyezteted.

Azaz pl. ha csak villog a rendőr az út szélén, akkor megelőzheted, de ha pl. előtte az úton épp egy balesetes, keresztbe fordult kocsinál intézkednek, akkor nem.

2023. febr. 12. 14:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Álló autót nem tudsz megelőzni csak kikerülni.
2023. febr. 12. 14:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tilos megelőzni, ha halad előtted és a hang és fényjelzést egyszerre használja.
2023. febr. 12. 14:28
 6/10 A kérdező kommentje:
Egy helyben állt és direkt lassan, természetesen indexelve kikerültem. Ez lett az eredménye.
2023. febr. 12. 15:40
 7/10 DK-s ***** válasza:
94%

Csak a szokásos felesleges okoskodás, ráadásul igaza sem volt.

Velem is történt már hasonló.

Egyenesen haladtam egy utcában biciklivel, amit keresztezett egy egyenrangú út, amely meredeken haladt felfelé. Mivel jobbról láttam hogy tiszta, ezért nyugodtan áttéptem a kereszteződésen mivel jobb-kéz szabály szerint elsőbbségem volt. Balról pedig jött ezerrel a rendőrkocsi "hegymenetben", megkülönböztető jelzés nélkül. Satufékezett, és ugyanabban a pillanatban hangjelzést adott, amire én is megálltam, majd néztem vissza hogy mit akar? Mire leengedte az ablakot a kollégája már rászólt, ezért csak annyit mondott hogy: "Tudom hogy magának volt elsőbbsége, de menjen lassabban".

Szó nélkül otthagytam a p'csába.

2023. febr. 12. 16:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha lakott területen kívül a főúton az árok szélén, este igazoltatnak valakit. Nálunk gyakran előfordul az ilyen. Addig a többi feltorlódó ~70 jármű majd mögöttük áll és megvárják az intézkedés végét, ameddig megy a "villogó"?

Az ilyen rendőrök miatt van a szakma társadalmi megbecsülése a WC-s néni szintje alatt.

2023. febr. 12. 21:58
 9/10 DK-s ***** válasza:

#8-nak:

Kit p'csáztál te el? XD

És kit nyomorékozol?

Tehát sün vagy, aki szeret verekedni? Egyszer kaptam verést zsaruktól, még a '90-es években. A "legkeményebbet" sikerült később elkapnom. Szám szerint 18 tanúm volt hogy egy biliárd-centerben voltam a város másik végében, amikor szétbaxtam a fejét.

A másik kettő kijött házhoz és az egyik intelligensen elmondta hogy ők nem bántottak, úgyhogy ha betámadom őket, annak csúnya vége lesz.

Mivel tényleg nem bántottak, ezért ejtettem a dolgot.

Nagyon nem vagy tisztában vele, hogy ki vagyok. XD

2023. febr. 12. 22:15
 10/10 DK-s ***** válasza:

Ismét #8-nak:

És ha tényleg tudni véled hogy ki vagyok, akkor az alvilági nevemet is tudod, igaz? Mert mindenki azon a néven ismert, még a rendőrök is.

Halljuk!

2023. febr. 12. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!