Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi számít ittas vezetésnek mi...

Mi számít ittas vezetésnek mi a határ és mi nem? Arra gondolok hogy például ha részegen beülök a kocsiba és vezetem az egyértelműen íttas vezetés. De ha például kinyitom a központi szárát kinyitom a hátsó ajtót és befekszem és alszol e

Figyelt kérdés

Mi számít ittas vezetésnek mi a határ és mi nem?

Arra gondolok hogy például ha részegen beülök a kocsiba és vezetem az egyértelműen íttas vezetés.

De ha például kinyitom a központi szárát kinyitom a hátsó ajtót és befekszem és alszol egyet azt gondolom nem.

De mi van ha beülök a vezető ülésbe és bénynyítem a motortart de nem indult a merre ha a kocsit magát az ittas vezetés?

A igen mi van ha csak belülről és beteszem a súlyos kulcsot de nem indítom el vagy be se rakom i a határa a biogragisztás vezetési film ádám

jún. 2. 00:24
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Akkor részegen ülök a kormánynál járómotoral, tekerem jobbra-balra a kormányt, én magam is berregek, kinyomom a kuplungot és berakom 1-es be padlógázokat nyomok kézifék kiengedve de a kocsi áll akkor ez még belefér ha meglátja a rendőr?
jún. 10. 04:46
 22/33 anonim ***** válasza:

171. Ittas vezetés

217. § Aki

a) vasúti vagy légi járművet, gépi meghajtású vízi járművet, úszó munkagépet, illetve nem gépi meghajtású vízi járművet úgy vezet, hogy szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol van, vagy

b) vasúti vagy légi jármű, gépi meghajtású vízi jármű, úszó munkagép, illetve közúton vagy a közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású jármű vezetését olyan személynek engedi át, akinek a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol van,

szabálysértést követ el.

jún. 10. 09:37
 23/33 anonim ***** válasza:
bocsi, ez nem gépkocsikrl szólt, de a lényeg ugyanaz :) vhol tuti megvan a jogszabályokban az ittas vezetés fogalma, az a lényeg.
jún. 10. 09:39
 24/33 anonim ***** válasza:

“ szabálysértést követ el.

vhol tuti megvan a jogszabályokban az ittas vezetés fogalma, az a lényeg.“

“ 236. § (1) Aki ittas állapotban vasúti vagy légi járművet, gépi meghajtású úszólétesítményt vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású járművet vezet, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Megvan, csak nem szabálysértés.

Vagy bűncselekmény, vagy nagyon kis mértéknél közigazgatási bírság.

jún. 10. 11:52
 25/33 anonim ***** válasza:

Én nem értek hozzá? 😂

0.5 felett bevonja a jogsit a rendőr!

Alatta 30-100 ezerig, de ha van már büntetőpontod akkor is ugrik a jogsi (halmozati miatt).

Olvass...

[link]

jún. 10. 14:25
 26/33 anonim ***** válasza:

Gyakorlatban is úgy néz ki, hogy egyből találnak rá halmozatit a rendőrök, hogy ugorjon a jogsid, ha keveset fújtál!

Mentődoboz, helyzetjelző, sebességtúllépés, gumabroncs barázdamélység amit akarsz!

Széles a repertoár!

jún. 10. 14:30
 27/33 anonim ***** válasza:

“ Én nem értek hozzá? 😂”

Nem. Mert szabálysértési torvenyt idézgeted bűncselekménynél.

“ 0.5 felett bevonja a jogsit a rendőr!”

Megint mellé lőttél.

Alkohol szondáról beszéltünk, amit te írsz pedig véralkohol.

Megint kevered a szezont a fazonnal.

jún. 10. 14:35
 28/33 anonim ***** válasza:

"az autó mozgatása a kulcs?"

Nem. A kulcs a kulcs, az autó mozgatása pedig az autó mozgatása. Az előbbi tárgy, a másik meg fogalom. Úgyhogy semmi közük egymáshoz.

jún. 10. 18:09
 29/33 anonim ***** válasza:

"én magam is berregek,"

Nálad más jellegű gondok is vannak, a szövegértésen kívül..

jún. 10. 18:54
 30/33 A kérdező kommentje:

Itt nem nálam van szövegértési gond mert még mindig az a kérdés hogy konkrétan mi számít annak és erre valahogy nem megy a válasz.

Vezetés fogalmát az emlegetitek ez alapján viszont belefér sebességben kinyomott kuplunggal kiengedett kézifékkel túráztatás. De válasz erre nem megy hogy ez tényleg így van e, pedig a kérdés ez. Nem pedig az hogy szabálysértése vagy bűncselekmény vagy mettől meddig satöbbi.

jún. 11. 03:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!