Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Biztonsági őr milyen esetben...

Biztonsági őr milyen esetben és mi alapján pakoltathatja ki a saját táskát?

Figyelt kérdés
Az áruházláncoknak több jogosultsága van, mint bárki másnak? Ha például vendégségbe megyek valakihez, és meggyanusít hogy elloptam valamit, akkor nincs joga kinyitni a sját táskámat vagy megütni, csak a rendőrséget hívhatja. A vásárlás kölcsönös bizalmon alapszik, ahogy a piaon is. A vásárlónak is meg kell bíznia az eladóban, hiszen az eladó is átverheti. Nem loptam, de megkértek, hogy nyissam ki a táskámat, majd miután kiderült, hogy tényleg nem loptam, még bocsánatot se kért. Úgy gondolom, hogy ez gyanusításnak számít, és mivel még bocsánatot se kért, ez becsületsértés. Feljelenthetem? Egész nap emiatt voltam ideges, és szarul éreztem magamat, hogy meggyanusított.
2010. okt. 24. 09:37
1 2 3 4 5
 41/45 KÁELEF ***** válasza:

"jelentettem már fel bizt. őrt és én "nyertem", úgyhogy nem igazán van úgy, ahogy azt le leírtad"

Ettől függetlenül pontosan úgy van ahogyan elmondtam. Nem vagyok bolond, tudom hogy hogy hol a határ, mit lehet és mit nem és főleg mikor milyen körülmények között. A lényeg hogy amit elmondtam az egy bevett gyakorlat, ezért tudomásom szeint, soha senkinek nem volt semmiféle jogi problémája.

2010. okt. 28. 18:28
 42/45 anonim ***** válasza:

háát, én inkább azt mondanám, eddig szerencséd volt, de rendben van, én feladom ...

az a "nyertem" az úgy értendő, hogy feljelentettem és örült h megúszta egy felfüggesztettel, ennyi, term. nem valami versenyjáték volt ...

2010. okt. 28. 19:56
 43/45 KÁELEF ***** válasza:
Nem ismerem az esetedet, ezért nincs is véleményem róla, de azt feltételezem hogy komoly törvénysértést követhetett el az őr ha felfüggesztett szabadsásvesztést kapott.
2010. okt. 28. 23:16
 44/45 anonim válasza:

Igazából nem értem miért kell ilyen apróságon lovagolni.. De jó h ez a legnagyobb problámád..

Akinek tiszta a lelkiismerete kinyitja a táskát, aki rejteget valamit az nem.. Sztem ennyi...

2010. nov. 2. 14:59
 45/45 anonim ***** válasza:

sztem meg nem ennyi

azért vannak személyes dolgai az embernek, amihez másnak semmi köze

na sztem ennyi

(egyébként az őröket csoportos rablásért és személyi szabadság megsértéséért ítélték el, hatalmas mázlijuk volt, ezt meg kell hagyni, bár ott már az én jóindulatom is benne volt, ezt hozzá kell tennem)

Tanácsom továbbra is:

Ha ilyet akar egy bizt.őr, kérjétek, h hívjon rendőrt, mert ti ugyan nem mozdultok onnan. Ennyi. Onnantól hivatalosan követhető minden, de ha mindenféle hátsó irodába visz és kameraflevételeket manipulálhatnak stb, onnantól nem lesz esélyed jogi úton ellenük.

2010. nov. 2. 17:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!