Biztonsági őr milyen esetben és mi alapján pakoltathatja ki a saját táskát?
és? engem is kértek már meg, én is kipakoltam vagy megmutattam mi van benne és viszlát. eddig kb 2x fordult elő velem, egyik alkalommal jogosan mert figyelmetlenségből a bejáraton mentem ki.
komolyan ezért képes lennél feljelenteni? nem történt semmi sem.
Na nekem is minden bajom van ha ezeket a TISZTELET A KIVÉTELNEK agyon iskolázott biztonsági őröket meglátom. Én jártam már úgy is, hogy kinyittatta velem a táskám, majd belekotort, hogy jobban lásson. Na meg is kérdeztem tőle, hogy tettél te oda valamit? Neki joga van ezt tenni. Majd felvilágosítottam, hogy esetleg engem megkérhet, hogy saját táskámból pakoljak ki, de ő nem nyúlhat a saját cuccaimhoz. Erre fogta magát és mintha mi se történt volna eltűnt onnan. Hát igen, ez a biztonséági őrösködés kb olyan szakma lett ma magyarországon, ahova mindenkit felvesznek, akit már végképp sehova máshova. Elvégzel egy tanfolyamot és nálad jobb biztonsági őr a világon nem lesz. Egyik másik szabályosan meg van róla győződve, hogy neki több joga van mint egy rendőrnek.
A másik amiért nagyon tudok haragudni, amikor plázák üzleteiben a kijáratnál álldogálnak, ami ugye kis üzletek révén a bejárat is. Tehát a vevő első körben ugye vele találkozik, az első inger vele kapcsolatban éri, na mármost köszönni azt nem tanítják meg őket a biztonsági őri tanfolyamon. Az üzlet élből lejáratta magát. Kifele ugyanez a helyzet.
nannananaaa, jogász nem szólal meg ?
a bizt.őrnek smemivel nincs több joga, mint bármelyik állampolgárnak, azaz mint neked is pl. azaz semmilyen jogon nem pakoltathatja ki a táskádat, max udvariasan megkérhet, te pedig udvariasan elüldheted az anyjába, és ha mindez nem tetszik neki, akkor rendőrt hívhat, mivel csak rendőr jogosult motozásra, átvizsgálásra
Sokakat annyira meg tud téveszteni egy hülye egyenruha meg egy rádió a kézben és sajnos elhiszik, h van valami joguk ... SEMMI !! csak kicsit legyünk már tisztában a jogainkkal! én, amikor elküldtem az anyjába h nézegesse a sajátját, érdekes módon, puffogott egy darabig, de megértette és egyszerűen eljöttem, nem nézte meg a táskámat! azért álljon már meg a menet!
Ez egy visszatérő probléma, és csak nem tanulunk ....
Mivel nagy tömeg előtt történt az eseted, igazából el se tudom dönteni h becsületsértés vagy rágalmazás, de igen, feljelentheted őt! hiszen alaptalanul, mások előtt, méghozzá nagy nyilvánosság előtt csorbát ejtett a becsületeden!!!
Más kérdés h érdemes-e ezzel xarakodni és 2 évig járkálni tanúkénti meghallhgatásokra, de én pártolnám, h valai kezdjhe már el, mert a magyar olyan szépen behódol annak is, aminek nem kéne, hogy az valami horror!!
Amíg magánterületen vagy, és amíg e terület tulajdonosa megbíz bizonyos biztonsági cégeket, munkatársakat, hogy a tulajdonos érdekében eljárva és őt képviselve biztosítsák a területet, addig ennek a munkatársnak lehetősége van feltartóztatni, és egyenlő mértékű önvédelmi eszközzel megakadályozni a távozásban minden olyan ügyfelet, mely esetén akár szubjektív, akár objektív gyanú merül fel valamilyen, a tulajdonos kárára elkövetett gazdasági bűncselekmény elkövetésére.
A biztonsági munkatársnak nincs joga "kipakoltatni" a táskát, de joga van feltartóztatni a delikvenst a rendőség megérkezéséig. Nincs joga tettlegességre, csak ha a gyanúba került erőszakkal lép fel. Ekkor csak olyan mértékben és olyan eszközzel járhat el, amivel a gyanúsított.
A táska kipakolása és az együttműködés itt igazából mindkét fél közös érdeke, és a gyanúba került önálló akaratából dönthet emellett, ha nem akarja megvárni a rendőröket és még kellemetlenebb helyzetbe kerülni.
szem nem jelentheted fel.
de még ha feljelenthetnéd is, nem értem meg h miért foglalkozol ilyen aprósággal, fontosabb dolgod nincs is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!