Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Biztonsági őr milyen esetben...

Biztonsági őr milyen esetben és mi alapján pakoltathatja ki a saját táskát?

Figyelt kérdés
Az áruházláncoknak több jogosultsága van, mint bárki másnak? Ha például vendégségbe megyek valakihez, és meggyanusít hogy elloptam valamit, akkor nincs joga kinyitni a sját táskámat vagy megütni, csak a rendőrséget hívhatja. A vásárlás kölcsönös bizalmon alapszik, ahogy a piaon is. A vásárlónak is meg kell bíznia az eladóban, hiszen az eladó is átverheti. Nem loptam, de megkértek, hogy nyissam ki a táskámat, majd miután kiderült, hogy tényleg nem loptam, még bocsánatot se kért. Úgy gondolom, hogy ez gyanusításnak számít, és mivel még bocsánatot se kért, ez becsületsértés. Feljelenthetem? Egész nap emiatt voltam ideges, és szarul éreztem magamat, hogy meggyanusított.
2010. okt. 24. 09:37
1 2 3 4 5
 31/45 KÁELEF ***** válasza:

dehogy van joga fizikai erőpszakot alkalmazni? ne idegesíts már ...

"Ha a delikvens pedig azt mondja, h na oké, várjuk meg a rendőröket, és mégsincs semmi, na akkro meg felmerül a személyi szabadság korlátozásának kérdése + becsületsértés + ráadásul már mást a hatóság előtt bűncselekménnyel (szasbálysértéssel) hamisan vádolt"

Ugyan már kedves nikknév nélküli olvtárs. Ha így volna mint ahogyan felvázoltad, már régen börtönben lennék.

2010. okt. 26. 01:02
 32/45 KÁELEF ***** válasza:
Elnézést, a felső sort is te írtad csak nem tettem idézőjelbe.
2010. okt. 26. 01:03
 33/45 KÁELEF ***** válasza:

"erre szteminkább ne hivatkozz, tudod én oktattam vagyonőröket"

Ne nevetess.

2010. okt. 26. 01:11
 34/45 KÁELEF ***** válasza:

"Nevezetesen csak akkor tarthat fel jogosan, ha megmondja milyen jogszabály alapján?"

Vélelmezem hogy bűncselekményt követtél el, már korlátozhatlak is a szabad mozgásodban a rendőr megérkezéséig amit értesítenem kell.

2010. okt. 26. 01:16
 35/45 anonim ***** válasza:

"a rágalmazás minősített esetét, és akkor utána kijelenti, h mégsem az .. már hogyne lenne az ... melyik eleme hiányzik ??"

A hiányzó elemek: aljas indok, nagy nyilvánosság, érdeksérelem.

2010. okt. 26. 06:44
 36/45 A kérdező kommentje:
A jog definiálja, hogy mi az az aljas indok?
2010. okt. 26. 09:25
 37/45 anonim ***** válasza:
Nyilván igen, hiszen akkor nem tették volna bele a minősített vétség leírásába mintegy feltételként, ha rátalálok majd megosztom veled.
2010. okt. 26. 10:11
 38/45 anonim ***** válasza:

Súlyosabban büntetendő esetek

Súlyosabban minősül a cselekmény, ha a rágalmazást

1. aljas indokból vagy célból,

2. nagy nyilvánosság előtt vagy

jelentős érdeksérelmet okozva követik el §.

Az aljas indok vagy cél erkölcsileg elítélendő. Ilyennek minősülhet például az irigység vagy a bosszú.

Nagy nyilvánosság előtt történik az elkövetés, ha nagyobb, vagy előre meg nem határozható számú személy előtt valósul meg, vagy a sajtó, egyéb tömegtájékoztatási eszköz vagy sokszorosítás útján történik az elkövetés §.

Az érdeksérelem a sértettet a bűncselekmény elkövetési magatartásával okozati összefüggésben ért valamennyi hátrányos következmény (például munkahelyéről való elbocsátása, házasságának felbomlása).

2010. okt. 26. 10:22
 39/45 anonim ***** válasza:

01:16

akkor csak gondolkozz el ezen, és örülj h eddig nem futottál össze egy jogait ismerő emberkével, de előbb-utóbb megszívod ... csak mert én jelentettem már fel bizt. őrt és én "nyertem", úgyhogy nem igazán van úgy, ahogy azt le leírtad

2010. okt. 27. 07:42
 40/45 anonim ***** válasza:

"én "nyertem", úgyhogy nem igazán van úgy, ahogy azt le leírtad"

De úgy van ahogy leírta. HA te nyertél, akkor a te esetedben nem a fent leírtak történtek.

2010. okt. 27. 13:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!