Biztonsági őr milyen esetben és mi alapján pakoltathatja ki a saját táskát?
dehogy van joga fizikai erőpszakot alkalmazni? ne idegesíts már ...
"Ha a delikvens pedig azt mondja, h na oké, várjuk meg a rendőröket, és mégsincs semmi, na akkro meg felmerül a személyi szabadság korlátozásának kérdése + becsületsértés + ráadásul már mást a hatóság előtt bűncselekménnyel (szasbálysértéssel) hamisan vádolt"
Ugyan már kedves nikknév nélküli olvtárs. Ha így volna mint ahogyan felvázoltad, már régen börtönben lennék.
"erre szteminkább ne hivatkozz, tudod én oktattam vagyonőröket"
Ne nevetess.
"Nevezetesen csak akkor tarthat fel jogosan, ha megmondja milyen jogszabály alapján?"
Vélelmezem hogy bűncselekményt követtél el, már korlátozhatlak is a szabad mozgásodban a rendőr megérkezéséig amit értesítenem kell.
"a rágalmazás minősített esetét, és akkor utána kijelenti, h mégsem az .. már hogyne lenne az ... melyik eleme hiányzik ??"
A hiányzó elemek: aljas indok, nagy nyilvánosság, érdeksérelem.
Súlyosabban büntetendő esetek
Súlyosabban minősül a cselekmény, ha a rágalmazást
1. aljas indokból vagy célból,
2. nagy nyilvánosság előtt vagy
jelentős érdeksérelmet okozva követik el §.
Az aljas indok vagy cél erkölcsileg elítélendő. Ilyennek minősülhet például az irigység vagy a bosszú.
Nagy nyilvánosság előtt történik az elkövetés, ha nagyobb, vagy előre meg nem határozható számú személy előtt valósul meg, vagy a sajtó, egyéb tömegtájékoztatási eszköz vagy sokszorosítás útján történik az elkövetés §.
Az érdeksérelem a sértettet a bűncselekmény elkövetési magatartásával okozati összefüggésben ért valamennyi hátrányos következmény (például munkahelyéről való elbocsátása, házasságának felbomlása).
01:16
akkor csak gondolkozz el ezen, és örülj h eddig nem futottál össze egy jogait ismerő emberkével, de előbb-utóbb megszívod ... csak mert én jelentettem már fel bizt. őrt és én "nyertem", úgyhogy nem igazán van úgy, ahogy azt le leírtad
"én "nyertem", úgyhogy nem igazán van úgy, ahogy azt le leírtad"
De úgy van ahogy leírta. HA te nyertél, akkor a te esetedben nem a fent leírtak történtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!