Tehetek névtelen bejelentést az állandó petardazas miatt?
Sziasztok! Évek óta problémát jelent, hogy a szomszedsagban elo khm.. gyerekek novemberol egeszen februarig napi rendszerességgel petardaznak. Persze, amikor pont erre jaroroznek, hirtelen csend lesz. Pont emiatt aggodom, hogy hiaba jelentenem be, ugysem kapnak rajta oket. Mit lehet ebben a helyzetben tenni?
(csaladdal mar probaltam beszelni, nem akarom minősíteni oket, de maradjunk annyiban, hogy a gyerekek azt csinálnak, amit akarnak)
#18 Én meg hangosan megmondom, hogy a gyakorin szeretnek mindenre "ráhúzni" mindent, de azért a törvények egészen másképp működnek, pláne egy olyan országban, ahol az alapvetően kiszabható legkisebb büntetést kapják meg sok esetben.
"Bűncselekmény helyett szabálysértést valósít meg, aki közterületen vagy nyilvános helyen
verekszik, mást verekedésre felhív (Rendzavarás) – itt hiányzik a kihívóan közösségellenes magatartás, mely a bűncselekmény feltétele;
kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, mely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen (Garázdaság) – itt hiányzik az erőszakos elem, ami a bűncselekmény feltétele, így a felrobbanó petárda nem fejt ki se tárgyra, sem személyre közvetlenül erőszakos hatást, ezért a petárdázó e szakasz szerint büntetendő és nem követi el a garázdaság bűncselekményt;
rendzavarás vagy garázdaság esetén a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy intézkedésével szemben engedetlenséget tanúsít.
Elzárással vagy pénzbírsággal sújtható a szabálysértési alakzat elkövetője. Az elkövetővel szemben kitiltásnak is helye van. Ennyit erről, megnézném azt a bírót, aki a jelenleg érvényes jogszabályokat felülírja, és leültetne 2 évre valakit szabálysértésért. :D
Uh. Szerintem te probalsz provokálni vagy esetleg ennyire buta lennel?
Persze, tehat, amennyiben TE nem hallottal ilyenrol, akkor az nem letezik. Ertem. Hol írtam, hogy masokat nem zavar? Azt irtam, zomeben idos emberek elnek itt, azt gondoltam adja magát, hogy ok meg ennyire sem mernek konfrontalodni. Fogalmam nincs, mi ertelme lenne bármilyen (plane effele) kitalaciot gyartanom. A provokáció reszet sem ertem, maximum akkor provokalhatnek, ha en lennek a petardazo. Honnan szerzik ezek az emberek a rengeteg drogot, venykoteles gyogyszert, kulonfele illegalis cuccokat? Na, hat felteszem onnan es igy a petardat is.
Btw, nem tartozom neked sem magyarazattal, sem beszámolóval, ugyhogy várd csak.🤷🏼♀️ Minden jot neked.
A normális valaszokat es segitseget nagyon köszönöm! A kerdest pedig torlom a sajatjaim kozul, tovabbi értelmetlen vitakban nem szeretnek reszt venni.
Annyit tanacsolnek mindenkinek, aki hasonló helyzetbe kerulne, hogy ne hagyjátok annyiban! Ha az ember a sajat otthonában nem lehet nyugodt, meg lehet b.szni az egeszet. Pont ezért gondoljak, hogy barmit megtehetnek, mert mindenki rajuk hagy mindent, felve a kovetkezmenyektol. Engem mar ez nem érdekel, ha valaki keptelen egy kozsegben elni, annak normainak megfelelni, fel kell lepni ellene, mert az ilyenek nem a társadalomba valok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!