Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tehetek névtelen bejelentést...

Tehetek névtelen bejelentést az állandó petardazas miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Évek óta problémát jelent, hogy a szomszedsagban elo khm.. gyerekek novemberol egeszen februarig napi rendszerességgel petardaznak. Persze, amikor pont erre jaroroznek, hirtelen csend lesz. Pont emiatt aggodom, hogy hiaba jelentenem be, ugysem kapnak rajta oket. Mit lehet ebben a helyzetben tenni?

(csaladdal mar probaltam beszelni, nem akarom minősíteni oket, de maradjunk annyiban, hogy a gyerekek azt csinálnak, amit akarnak)

2023. nov. 10. 18:50
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
28%
#10 Nem látod át teljesen ennek a társadalmi és pszichológiai, illetve ok-okozatbeli hátterét. Egy cigánygyerek ab ovo hátrányból indul, ha szeretne is kezdeni magával valamit, mivel pozitív megerősítést kap az analfabéta szüleitől arról, hogy a semmittevés jó (és még fizetünk is érte!). Az a nagy helyzet, hogy mostanra a mi magyar gyermekeink legfeljebb az elszenvedő alanyai a "magyar" oktatási rendszernek.
2023. nov. 11. 02:26
 12/56 anonim ***** válasza:
36%

Aki azt javasolta hogy nem kell bejelenteni az mit csinál aklor.majd ilor.komolyabb bűncselekményt követnek el ellene?

Mert ha latják, hogy megtorlatlan marad, tovább fognak menni!!!

Meg kell b.szni őket az elején!

Ezek csak az erőszakból ertenek

2023. nov. 11. 09:02
 13/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok jóra lehet számítani, ahol miniszterelnők is ezek közül való.
2023. nov. 11. 16:48
 14/56 anonim ***** válasza:
19%
Kamu kérdés, novembertől egészen februárig napi rendszerességgel petárdáznak helyesen leírva már évek óta. Más eddig nem jelentette ha ennyire durva a helyzet? Elég életszerűtlen ami rajtad kívül nem sokakat érint. Annyira durván napi szinten nem nyomhatják mint ahogy leírod, anyagilag se lenne olcsó. Bármi károd származott ilyesmiből?
2023. nov. 11. 17:18
 15/56 anonim ***** válasza:
37%
#14 Majd én is bedobok pár petárdát a házad elé hajnal 2-kor, remélem élvezni fogod a családoddal együtt, gyökér. Emeletes házban laksz? Semmi gond, lőhetek tüzijáték rakétát is az ablakodba, csak hogy minél közelebbről élvezhesd a látványt. Magadtól vagy ennyire buta, vagy tanította neked valaki? Még egyszer leírom: A petárda tiltott pirotechnikai eszköznek minősül Magyarországon, és birtoklása esetén minimum az elkobzás, de ha valaki ennyiből nem tanul, akkor másképp is meg lehet büntetni.
2023. nov. 11. 17:56
 16/56 anonim ***** válasza:
54%
#14 Mert biztosan nagyon megbüntetik pár petárdáért. Csak úgy "füstöl" a büntetés. :DD Hiába írod le egyszer, mégegyszer, százszor, nem tesznek egy petárdázás ellen semmit, csak épp, ott, és akkor ha ezt látják a szervek. Garázdaság szabálysértés.
2023. nov. 11. 19:40
 17/56 anonim ***** válasza:
32%
#17 Csak halkan megsúgom, hogy erre rá lehet ám húzni a robbanószerrel való visszaélés bűntettét is, könnyedén, és azért a "jutalom" 2-8 évig terjedő szabadságvesztés, már ha más minősítés nincs. Btk. 263. §
2023. nov. 11. 19:52
 18/56 anonim ***** válasza:
100%
#18 szerintem ne jogászkodj mert nem vagy az, kevered jogilag a TNT-t a puskaporral és a pirotechnikai eszközökkel amik teljesen más jogi besorolás alá esnek.
2023. nov. 11. 19:58
 19/56 A kérdező kommentje:

Fejlemény: kihagytam a sztoribol, hogy az emlitett gyerekek az allataikat is kinozzak rendszeresen. A petardazos probléma mara eszkalalodott, konkretan a sajat kiskutyaikat dobaltak vele. Nevvel, arccal rajuk hivtam a rendorseget, keszitettem felveteleket. Az eljárás elindult.

Beszeltem a polgármesterrel, o is szankciokat fog bevezetni.

Az egy dolog, hogy nekem nincs nyugalmam egesznap, de a környéken szinte kizárólag idos emberek elnek. El egy epilepsziás neni is, akinek nem egyszer valtott ki rohamot. A rettego kutyaimrol mar nem is teszek emlitest, akik szetkaparjak a lakast felelmukben. Felolem petardazzon szilveszterkor, de az felfoghatatlan, hogy hogy lehet valaki ennyire aberralt, hogy erre gerjed es semmi mas elfoglaltsagot nem talal, minthogy hónapokon keresztul orankent kb 10 ilyen szart eldobjon. Nehezen, de elhiszem, hogy valaki ezzel kompenzal es ettol erzi kemenynek magát, de hat ha annyira kemeny es ez a zaj elteti, menjen szépen katonanak, akkor meg hasznát is veszik. Selejtek.

2023. nov. 11. 20:02
 20/56 anonim ***** válasza:
53%
#19 Igen? Akkor kérlek mellékeld a vonatkozó jogszabályt is, ha már ennyire okos vagy. Valóban nem vagyok jogász, ellenben a jogszabályok értelmezése talán még magamtól is megy.
2023. nov. 11. 20:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!