Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen helyzetben nekem is...

Ilyen helyzetben nekem is feljelentést kellett volna tennem? Még lehet?

Figyelt kérdés
Négy napja történt hogy egy összeszólalkozás verekedéssé fajult. Ő ütött először, én visszaütöttem, de csak úgy tudtam őt megállítani hogy beszaladtam egy késért és megszúrtam. Tudom amikor beszaladtam be kellett volna zarnom az ajtot es nem a kesert rohanni. De mire visszamentem volna bezarni kessel a kezemben, o mar bent volt a lakasban, es mashogy nem tudtam elkerulni mert feltettem az eletem. Az első szúrás a kezébe sikerült , de a második a hátába mert pont úgy fordult hirtelen. Ő feljelentett gyilkossági kísérletért. Az első szúrásról nem is szólt se orvosnak se rendőrnek, el se lett látva csak a háta.Tehat a vallomasbol ezt kihagyta. Azert hogy úgy tünjön hogy én hátulrol mehprobaltam megolni. Meg azt is kihagyta hogy elotte engem jol megvert. Sot azt hazudta hogy en kezdtem a verekedest. Van két tanuja, egyik az ellenségem, màsik a haverja a feljelentőnek. Tehát úgy ferdítenek ahogy akarnak, lehet nem is látták. Mire számíthatok? Aznap amikor kihallgattak mindkettőnket jobban jartam volna ha én is feljelentem? Vagy ilyenkor nem szoknak mert mar ugyis vizsgaljak? Vagy még utolag megtehetem? A teljes igazsag a vallomasomban szerepel, de erdemes ezt feljelentes kereteben megtennem? Hany napom van ra? 4 már eltelt. Ugy tudom buntetett eloeletu a szemely, talan feltetelese is van de utobbiban nem vagyok biztos. Tehat meguthetne a bokajat.
2023. nov. 10. 16:30
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
61%
Pont hogy jogosan védekezett :DDDDD Dehát mit várunk ettől a sorosgyurcsánybrüsszel szintű közösségtől?
2023. nov. 10. 18:38
 32/42 anonim ***** válasza:
59%

#31 Ezt innen ennyiből SENKI nem fogja megítélni.

Te vagy az, akinek fogalma sincs, hogy milyen részletesen szokták vizsgálni a cselekménnyeket ilyen esetben, a legapróbb részletek is számítanak.

Az alapján, amit leírt lehet jogos és nem jogos is. Viszont fenntartom, hogy puszta kéz ellen nem védekezünk késsel... Ez nem a jogi része már.

2023. nov. 10. 18:41
 33/42 anonim ***** válasza:
48%
Hát de pontosan jogi rész :D most linkeltem be, tanuljatok meg olvasni
2023. nov. 10. 18:42
 34/42 anonim ***** válasza:
77%

Ez továbbra sem jelenti azt, hogy megölheti. Akkor már inkább az a rész vonatkozik ide, hogy ijedtségből túllépte az indokolt mértéket.

Nem jogi rész alatt azt értettem, hogy az már az én véleményem, hogy nem védekezünk késsel, ha a másik fegyvertelen. Persze ez is függhet sok mindentől, nem mindegy, hogy milyen a másik alkata, fellépése, mit mond stb

2023. nov. 10. 18:57
 35/42 anonim ***** válasza:
Ember, miért fixálódtál rá ennyire erre a sorosgyurcsánybrüsszel dologra? Ez nálad valami fétis? Buta vagy, ostobán értelmezed a törvényben leírtakat, olyanokkal dobálózol, hogy nem számítanak a részletek, kiragadsz dolgokat a kontextusukból, elsiklasz nagyon is fontos tényezők felett és mi nem tudunk olvasni? Rettenetesen egyszerű vagy, ami nem lenne baj, csak fel is hívod rá a figyelmet és hülyeségeket írsz.
2023. nov. 10. 19:15
 36/42 anonim ***** válasza:
35%

Ha kétszer akkora a másik, és bejön utánad a kéglibe, akkor ugyan lehess már olyan hülye, hogy késsel kezdesz hadonászni b+, nehogy ne legyen már arányos védekezés! Főleg hogy általában nem jó semmire, és gyakorlottabb ellenfél simán elveszi és megmutogatja a hegyét neked is kicsit... Tudni kellene, mik az erőviszonyok puszta kézzel a két idióta között. Ha a sértett bármelyik ismerősét kérdezve az a válasz, hogy nem agresszív, nem kötekszik, nem verekszik, emellett full büntetlen előéletű, mindenki a tapasztalatlanságát hangsúlyozza, és egyébként szakértő szemmel is ordít róla a dolog, akkor egy visszaeső bűnöző, aki megüti, majd gyorsan birtokháborít is egyet, lehessen már támadóként is számbavéve annak ellenére is, hogy ő jelentget fel, és ő hozza a tanúit, emberek! Oké, nyilván nem tudjuk, hogy ilyesmi-e a helyzet, mert erről pont nemigen szól a mese, de ne zárjuk már ki egyik eshetőséget se ilyen sovány kis részinformációk birtokában!

A késhez nyúlásból egyébként ha tényleg alapjában véve nem zűrös az arc, lehet arra is következtetni, hogy tényleg segghülye a harchoz, ami önmagában eléggé arányossá teszi a fegyverrel védekezést a vázolt szituációban. Ez nem jogszabályértelmezési feladat, ez a bírói hivatás része, belátni és beláttatni, mi miért történt. Igazságszolgáltatás a neve, biztos hallott már róla mindenki... Ne aggódj kérdező, csak ne ferdíts, ne hallgass el semmit, mondd el, ahogy volt, és sokkal jobban belezavarodnak a hazudozók a hazudozásba.

2023. nov. 10. 21:42
 37/42 A kérdező kommentje:
Ha szamit ki mekkora termetű, igen, 2x akkora mint én. Előtte kaptam a mellkasomba, bordaimra, gerincemre, fejemre, utana egyszer visszaütöttem, ekkor sikerült bejutnom a lakásba. Tehat bent ugyanez vart volna ram gondolom. Tobbszor felszolitottam tunjon el de nem tette.
2023. nov. 10. 22:55
 38/42 anonim ***** válasza:
Látleleted van?
2023. nov. 10. 23:00
 39/42 A kérdező kommentje:
Igen meg aznap elvittek a rendorok surgossegire, de akkor meg csak a hatso bordam fajt, azt irtak be. A kisebb seruleseket meg se hallgattak mert nem eletveszelyes. Viszont egyket napra ra elmentem meg orvoshoz mert a gerincem is elegge fajt, meg a fejem is. Egy kis agyrazkodast be is irt az orvos a papirra. Utana leadtam ezt meg a rendorsegen.
2023. nov. 10. 23:04
 40/42 anonim ***** válasza:
Hátha el lehet indulni ennyin. Ha tényleg nem gondolkodsz agresszióban úgy alapjáraton legalábbis, akkor szerintem elég, ha adod önmagad, nyugodtan be is dühödhetsz, csak azért legyen nyilvánvaló, hogy végig egy tehetetlen düh az egész, sose kezdeményeznél, még elfutni se mertél, stb.
2023. nov. 13. 13:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!