Ha ezt megtenném ebben a helyzetben, feljelenthetnek, megbüntetnének?
Szóval egyszer sétáltattam a kutyámat a faluban.
Kiugrott egy másik kutya a kerítésen, kb ugyanakkora, és harapdálta, nagyon megsérült a kutyám. Műteni kellett.
Még a kiugrott kutya tulajdonosának állt feljebb hogy mertem megrugni az övét, merthogy valami fajtiszta és hogy több mint 100.000ft-ot ér stb amikor az enyémet gyilkolta. Az ő kutyájának semmi baja nem lett.
Én nem tettem feljelentést, pedig lehet kellett volna, mert ő fenyegetett utánna hogyha beteg lesz az övé feljelent és a többi.
Viszont most jön a kérdés, 2 éve nem vittem sétálni a kutyámat ez miatt, de most már csak el kellene. Felépült. Igényi is szerintem.
Ha viszek magammal egy 8cm-es kést, és hasonló esetben mondjuk egy jó mozdulattal a támadó kutyát megsérteném, esetleg meg is halna, akkor engem büntetnének meg?
Tudom, nagyon kevés az esély arra hogy előforduljon megint ilyen, és nem is viszem abba az utcába az biztos, de belegondoltam mi van ha mégis megint.. és érdekelne a következmény.
8cm kés ugye lehet nálunk, azt tudom, csak fölötte illegális.
Jogos védelmi helyzet lenne, üldözni nem üldözhetnéd.
Feljelentés tényleg jó lett volna, akkor az orvosi számláitokat is neki kellett volna állnia.
Még akkor feljelentést kellett volna tenned...
A leírt eset pedig a jogos védelem kategória...
Én is erre gondoltam, csak nem magamat védeném ugye, hanem a kutyámat. Így is védene a törvény?
(mert úgyse rám ugrana, hanem a kutyámra először)
Igen egy gáz spray nyílván hatásosabb, de az biztos hogy megint nem hagynám hogy megtámadják.
Amúgy elvittem sétálni az este, nem lett semmi :) Voltak a kerítésen kívüli kutyák, mert hát tök jó dolog nyitva hagyni az ajtót amíg a szomszéd bözsihez átmék, de szerencsére csak ilyen palota pincsi félék, talán tőlünk jobban féltek mint fordítva :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!