Mennyi legyen szerinted a beleegyezési korhatár Magyarországon?
Az emberek nagy része nem is tudja/érti mi az a beleegyezési korhatár (lásd 9-es válasz).
Egyébként ilyen fogalom a Btk.-ban (sőt büntetőjogban) nincs is.
"Egyébként ilyen fogalom a Btk.-ban (sőt büntetőjogban) nincs is."
Konkrétan ez a fogalom valóban nem szerepel benne, de azért a btk elég szépen leírja hogy hányadik életévét betöltött személy hányadik életévét betöltött személlyel nem létesíthet vagy végeztethet szexuális tevékenységet. Gyakorlatilag ugyan azt mondja a btk amit a köznyelv beleegyezési korhatárnak nevez, csak a megnevezése más.
"Ma a beleegyezési korhatár 14 év, de gondolhatod, hogy nem ítélnek el pedofíliáért egy 14 évest, aki egy 13 évessel szexel"
Sikerült egy mondatban 3 hülyeséget is állítanod :D
- A beleegyezési korhatár csak akkor 14 év, ha a másik fél már elmúlt 18 éves. 18 év alatt 12 a korhatár.
- A törvénysértőt nem pedofíliáért ítélik el, hanem szexuális erőszakért illetve szexuális visszaélésért. A pedofília teljesen mást jelent és semmi köze nincs az itt tárgyalt korhatárhoz, a jog sem foglalkozik vele, de ezt már egyszer kifejtettem egy korábbi válaszban.
- Nyilván nem ítélik el, hiszen 14 évesen törvényesen szexelhet egy 13 évessel a jelenlegi szabáyok szerint is.
"Azért döbbenetes, hogy a kommentszekció helyénvalónak látja, hogy 30-40-50 éves emberek legálisan szexelhetnem 14 éves gyerekekekkel..."
Az ilyen esetek száma elenyésző a valóságban, a 14 évesek túlnyomó többsége osztálytársával, vagy baráti körével szexel, nem ismeretlen 40 évesekkel. Nyilván vannak kivételek, de azok sem ártanak senkinek. Ha valakit zavar hogy a 14 éves fia egy 40 éves nőt dug, akkor ott a szülővel van baj, pontosabban a nevelés hiányával, amivel a törvény sem tud mit kezdeni. Drogozni is tilos, mégis vannak akik drogoznak, vagy cigit venni sem lehet 18 éven alul, mégis dohányoznak a gyerekek már 15-16 évesen. Ezeket a problémákat a törvény nem fogja megoldani, sajnos ha valaki szül egy gyereket, azt bizony rendesen fel is kell nevelni.
Nem fogják törvénybe foglalni az összes lehetséges korhatár-kombinációt, amit a társadalom morálisan elfogadhatónak tart, mert ez egy hatalmas baromság.
14
Ugyanerről beszéltem én is, csak kéne tudni szöveget értelmezni.
- Nem értem, miért releváns??
- Akkor átfogalmazom, habár nyilván értetted, csak kötekedni akarsz. Egy 14 évest sem ítélnek el szexuális visszaélésért, ha szexel egy 13 évessel.
- Igen, pont ezt írtam.
Ezek után erősen megkérdőjeleződik bennem, hogy egyáltalán elolvastad-e, amit írtam, vagy csak ideböffentettél valami "választ".
Én nem életkorhoz, hanem korkülönbséghez kötném 18 alatt: max. két év.
Így sokkal kisebb eséllyel fordulhat elő, hogy egy sokkal tapasztaltabb vagy egyéb szempontból egyenlőtlen viszony alakuljon ki. Most egy 14 éves simán mehet gruppen kakiszexre egy Fidesz-nagygyűlésre legálisan.
Szerintem a beleegyezési korhatár a partnertől is kell, hogy függjön.
Ha a partner 14, akkor simán lehet 12, ezen úgy se lehet változtatni, ha akarnak. Ha a partner 17, akkor 14, , 21 éves esetében 16 és így tovább.
Az nem oké, hogy egy 70 éves, elcsábíthat egy apakomplexusos 14 évest.
35 (A Fidelitasban is addig lehet maradni).
🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!