Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi legyen szerinted a...

Mennyi legyen szerinted a beleegyezési korhatár Magyarországon?

Figyelt kérdés

2023. nov. 3. 22:11
 91/149 anonim ***** válasza:
79%

"A betegsegeket kezelik, de sok nem mer elmenni kezeltetni magat."

Egyszer már kitárgyaltuk, hogy a pedofília nem gyógyítható, egyedül a férfiaknál érhető el tüneti kezelés a teljes szexuális vágy csökkentésével vagy megszüntetésével (pl. kémiai kasztrációval). Ha egyszer nincs hozzá elérhető kezelés, mond már meg hogy mégis hova kellene menniük? Ha valaki nem akar emiatt a teljes szexuális életéről lemondani, vagy esetleg nőnemű, akkor semmilyen egyéb kezelés nem áll a rendelkezésére.

Tudom hogy a legkönnyebb beleböfögni a világba hogy "kezeltesse magát", de legalább minimálisan utánanézhetnétek a témának, mielőtt hülyeségeket írtok.

2023. nov. 5. 19:18
 92/149 anonim ***** válasza:
4%
Rengeteg nem gyogyithato betegseg van (fizikai, mentalis), megis kezelik.
2023. nov. 5. 19:21
 93/149 anonim ***** válasza:
79%

"Azert vagyok onzo, mert nem engednem, hogy gyerekekkel legyenek a pedofilok?"

Nem azért, de hogy elkerüljem a félreértéseket még idéztem is a konkrét szöveget amire reagáltam. Úgy látszik, ez is kevés volt. Akkor tehát mégegyszer:

Azért vagy önző, mert azt hiszed hogy csak akkor foglalkozhat valaki egy kisebbségi csoport érdekeivel, jogaival, bármijével, ha ő maga is a csoporthoz tartozik, és elképzelhetetlennek tartod hogy egy közösségben az emberek egymást segítsék attól függetlenül hogy ugyanabban a helyzetben vannak-e vagy sem. Önző dolog azt hinni hogy mindenki csak a saját dolgával törődhet és nem foglalkozhat más helyzetben lévő embertársaival.

Így már remélem érthető, egy szóval nem állítottam hogy bármelyik pedofilnak meg kellene engedni hogy gyerekekkel legyen, én ugyanúgy elítélem ezt a magatartást.

2023. nov. 5. 19:23
 94/149 anonim ***** válasza:
79%

"Rengeteg nem gyogyithato betegseg van (fizikai, mentalis), megis kezelik."

Ez így igaz. Kár hogy a jelenlegi téma szempontjából ez teljes mértékben irreleváns információ. De legalább te is hozzászóltál valamit :)

2023. nov. 5. 19:24
 95/149 anonim ***** válasza:
23%
91: Ez nekem is felfoghatatlan, mivel férfiak nem érzik át a helyzetet. Szerintem nem is ismernek olyan személyeket, akiket molesztáltak gyerekként. A legdurvabb, hogy sokszor a saját családtagjuk az, aki megteszi, így duplán fáj. Nekem az anyámat a saját bátyja fogdosta OTT rendszeresen, meg máshol, szerencsére behatolást nem merte megtenni. Legjobb barátnőmmel a nagybátyja csinálta...
2023. nov. 5. 19:30
 96/149 anonim ***** válasza:
62%
95: pedig temahoz illik.
2023. nov. 5. 19:32
 97/149 anonim ***** válasza:
31%

Annyit azért még hozzátennék, hogy egy dologban azért rendesen elbeszélünk egymás mellett. A tényleges pedofíliát (mármint nem magát a betegséged hanem a pedofil cselekedeteket) az itteni válaszadók 99%-a szintúgy elítéli. Én sem tartom elfogadhatónak ha valaki egy 8 éves gyerekre mászik rá, és kortól függetlenül elítélendő a molesztálás. De ezeket senki nem is vonta kétségbe.

Itt most jelenleg arról vitatkozunk hogy a kamaszkorú fiatalok esetében már a két felet leszámítva senkinek nincs joga beleszólni a szexuális életükbe. Egy tinédzser el tudja dönti hogy szeretne e valakivel lefeküdni vagy sem, érdekli e a dolog vagy sem. Úgyhogy először is ne dobálózzunk tizenévesek esetében oda nem illő kifejezésekkel, másrészt meg igazán mellőzhetnénk a vég nélküli fröcsögést és személyeskedést, és megpróbálni megérteni a másik perspektíváját.

2023. nov. 5. 19:49
 98/149 anonim ***** válasza:
80%
#98 Vannak olyanok, amit normális értékrenddel élő emberek nem tudnak lenyelni, ilyen az efobofília, az interneten pénzkuncsorgás a semmire, a 20-as nők akiket 60-as férfiak tartanak el, a megcsalás, stb-stb.. Egyik sem bűncselekmény, de az én, illetve pár ember szemében, akik itt vannak ez mind unodrító, te sem fogod tudni megváltoztatni a mi véleményünket, mi sem a tiédet, de attól még nem ez lesz a normalitás. Le lehet pontozni 20%-ra, őszintén, lesz@rom, csak leírom amit már oly sok ember előttem.
2023. nov. 5. 20:01
 99/149 anonim ***** válasza:
68%

Ebben igazad van, sok dolog van amivel én sem értek egyet. Szerintem is undorító dolog a megcsalás. Szerintem is gáz ha fiatal nők idősebb pénzes férfiakra mennek a kényelmesebb élet reményében és szerintem is szomorú amikor fiatal lányok milliókat keresnek Onlyfans-en kiárúsítva saját lényüket. De a felvetett kérdés eredetileg az volt hogy ezt büntetni kellene e, és itt válik ketté a dolog.

2023. nov. 5. 20:08
 100/149 anonim ***** válasza:
62%

A felvetett kerdes, hogy 12-19 ev kozott melyik lenne megfelelo beleegyezesi korhatar. Vagy el kell e torolni...

Az egyebkent is alacsony 14 ev ala akar menni jopar ember... Nyilvan a 19 meg sok, de lepontozzak az embert, amikor a koztes kort irta: 15-16.

Ez sokat sejteto, ha a 15 ev egy 18ev feletti ferfinak, kozepkorunak "magas".

2023. nov. 5. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!