Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy autós a bicikliúton...

Ha egy autós a bicikliúton várakozik, belehajthatok biciklivel úgy, hogy utána az autóját és az én testi épségemet és biciklim épségét ért kár őt fogja terhelni?

Figyelt kérdés
2023. aug. 27. 16:03
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
#30. Arra céloztam, hogy még őt sem veszed palira, nemhogy a bírót például, ha addig jut az ügy.
2023. aug. 27. 19:02
 32/46 DK-s ***** válasza:
0%

Úgy általában nagyon sokaknak:

Most tényleg azt bizonygatjátok, hogy ha jármű-forgalomra kijelölt helyen valaki ledekkol konkrét tiltás ellenére, akkor a megállása következtében bekövetkező balesetben egyáltalán felmerül az ott, szabályosan közlekedő felelőssége?!

Tehát ha egy autópálya egyenes, belátható szakaszán a tiltás ellenére leállok,és valami barom belém jön, akkor ő volt a hibás?

Ez ANALÓG példa volt.

2023. aug. 27. 19:31
 33/46 DK-s ***** válasza:
0%
Miért nem vagytok képesek megérteni, hogy a bicikli is JÁRMŰ?
2023. aug. 27. 19:32
 34/46 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Most tényleg azt bizonygatjátok, hogy ha jármű-forgalomra kijelölt helyen valaki ledekkol konkrét tiltás ellenére, akkor a megállása következtében bekövetkező balesetben egyáltalán felmerül az ott, szabályosan közlekedő felelőssége?!"

Nem. Azt próbáljuk az értésedre hozni, hogy a kérdező SZÁNDÉKOSAN szeretne balesetet okozni. Dehát eddig sikertelenül. Biztosan mindannyian hülyék vagyunk és egyedül te vagy Rogán helikoptere.

"Miért nem vagytok képesek megérteni, hogy a bicikli is JÁRMŰ?"

Hol írta bárki is, hogy nem az? Te felfogtad, hogy mi a kérdés?

2023. aug. 27. 19:37
 35/46 DK-s ***** válasza:
0%

Koplárovics Béci-nek:

Ha olvastad volna a korábbi hozzászólásaimat, akkor tudnád hogy tisztában vagyok a kérdező motivációjával.

"a kérdező SZÁNDÉKOSAN szeretne balesetet okozni."

Ami az esetek túlnyomó többségében bizonyíthatatlan. És az alapállás a gépjármű tiltott területen való parkolása, ami akár szándékos, akár vétlen baleset esetén a kiváltó ok. Nem fogják vizsgálni a biciklis felelősségét, ha a gépjármű tulajdonosa nem tudja hitelt érdemlően alátámasztani a vádaskodását. Ezen az alapon bárki megúszhatná.

Nem kellett volna tilosban parkolnia.

2023. aug. 27. 20:03
 36/46 DK-s ***** válasza:
0%

Ismét Koplárovics Béci-nek:

Egyébként amikor átmentem a biciklivel azon a s'ggfejen, az nem teljesen volt véletlen. A döntésre egy pillanatom volt, és úgy döntöttem, hogy én nem fogom összetörni magam.

Felrántottam a kereket.

2023. aug. 27. 20:08
 37/46 Koplárovics Béci ***** válasza:
86%
Köszönöm, hogy bebizonyítottad ismét, hogy bőven van a fidesz alatt is.
2023. aug. 27. 20:53
 38/46 DK-s ***** válasza:
0%

Majd én töröm össze magam, hogy az a b'rom ne sérüljön meg, mi?

Ezt most tényleg komolyan gondoltad?

2023. aug. 27. 21:16
 39/46 Koplárovics Béci ***** válasza:
86%
Bringázok, és nincs meg előttem a kép, ahogyan a kereket felkapni van idő, de semmi másra nincs. Abszolút szándékos károkozásnak írod be. Nem leszel hős, hiába szeretnéd. Mehetsz Feri mellé a levesbe a krumpli mellé.
2023. aug. 27. 21:56
 40/46 anonim ***** válasza:
52%

A neki menés helyett, hívd ki a rendőrséget, hátha kijönnek és megbüntetik.

Vannak kétségeim, hogy érdekli -e öket egy ilyen eset.

2023. aug. 28. 04:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!