Ha egy autós a bicikliúton várakozik, belehajthatok biciklivel úgy, hogy utána az autóját és az én testi épségemet és biciklim épségét ért kár őt fogja terhelni?
Úgy általában nagyon sokaknak:
Most tényleg azt bizonygatjátok, hogy ha jármű-forgalomra kijelölt helyen valaki ledekkol konkrét tiltás ellenére, akkor a megállása következtében bekövetkező balesetben egyáltalán felmerül az ott, szabályosan közlekedő felelőssége?!
Tehát ha egy autópálya egyenes, belátható szakaszán a tiltás ellenére leállok,és valami barom belém jön, akkor ő volt a hibás?
Ez ANALÓG példa volt.
"Most tényleg azt bizonygatjátok, hogy ha jármű-forgalomra kijelölt helyen valaki ledekkol konkrét tiltás ellenére, akkor a megállása következtében bekövetkező balesetben egyáltalán felmerül az ott, szabályosan közlekedő felelőssége?!"
Nem. Azt próbáljuk az értésedre hozni, hogy a kérdező SZÁNDÉKOSAN szeretne balesetet okozni. Dehát eddig sikertelenül. Biztosan mindannyian hülyék vagyunk és egyedül te vagy Rogán helikoptere.
"Miért nem vagytok képesek megérteni, hogy a bicikli is JÁRMŰ?"
Hol írta bárki is, hogy nem az? Te felfogtad, hogy mi a kérdés?
Koplárovics Béci-nek:
Ha olvastad volna a korábbi hozzászólásaimat, akkor tudnád hogy tisztában vagyok a kérdező motivációjával.
"a kérdező SZÁNDÉKOSAN szeretne balesetet okozni."
Ami az esetek túlnyomó többségében bizonyíthatatlan. És az alapállás a gépjármű tiltott területen való parkolása, ami akár szándékos, akár vétlen baleset esetén a kiváltó ok. Nem fogják vizsgálni a biciklis felelősségét, ha a gépjármű tulajdonosa nem tudja hitelt érdemlően alátámasztani a vádaskodását. Ezen az alapon bárki megúszhatná.
Nem kellett volna tilosban parkolnia.
Ismét Koplárovics Béci-nek:
Egyébként amikor átmentem a biciklivel azon a s'ggfejen, az nem teljesen volt véletlen. A döntésre egy pillanatom volt, és úgy döntöttem, hogy én nem fogom összetörni magam.
Felrántottam a kereket.
Majd én töröm össze magam, hogy az a b'rom ne sérüljön meg, mi?
Ezt most tényleg komolyan gondoltad?
A neki menés helyett, hívd ki a rendőrséget, hátha kijönnek és megbüntetik.
Vannak kétségeim, hogy érdekli -e öket egy ilyen eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!