Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy rendőr nem tudja...

Ha egy rendőr nem tudja elmondani, hogy melyik jogszabály alapján intézkedik (például autós igazoltatáskor), akkor jogszerű az intézkedése?

Figyelt kérdés
Például, ha egy autón valami szokatlan kiegészítő elem van, de egyébként nem tiltja a jogszabály, hogy rajta legyen, viszont a rendőr ezen tárgy szokatlansága miatt azt hiszi, hogy szabálytalan. Ilyenkor rá lehet kérdezni, hogy melyik jogszabály alapján nem lehet az autón? És ha erre nem tud válaszolni, akkor mi van?

2022. febr. 2. 18:57
 1/4 anonim ***** válasza:
60%

Nem jogszerű.

Már eleve úgy kezdődik, megállít, és tiszteleg.majd név rendfokozat, és közli a megállítás tényét, majd azt hogy milyen címszóval intézkedik.

Érdemes az egészet ilyenkor felvenni videóra vagy hangfelvevővel, ha valami baj van, bemész a kapitányságra és elmondod hogy ebben az időben x y rendőr, szabálytalan volt, bejelenteni vagy feljelenteni szeretnéd.

garantált, hogy estére már fegyelmi lesz a rendőr ellen.

Üdv egy sün

2022. febr. 2. 18:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

#1, és ennek mi értelme?

Megállít, köszönünk, igazoltat, megmutatom a szokatlan kiegészítő papírjait, elköszönünk… 1,5 perc….én meg bæsszam el az időm, hogy kicsesszek vele, mert a munkáját végzi?! Kinek jó ez?

2022. febr. 2. 19:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Én szeretem másnak tönkretenni az életét.
2022. febr. 2. 21:25
 4/4 anonim ***** válasza:
27%

Belekötni valamibe, amiről nem is tudja, hogy beleköthet-e?

Nem tűnik túl életszerű helyzetnek.

2022. febr. 3. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!