A petíciókkal el lehet érni valamit?
Nemrég bukkantam rá például a "Szóbeli érettségi vizsgák eltörlése 2022" című online petícióra.
Láttam, hogy sok ember aláírta, de nem vagyok biztos benne, hogy van-e értelme annak amit csinálnak. (azon kívül, hogy abba a tudatba ringatják magukat, hogy tesznek valamit egy ügy érdekében)
Van valamilyen törvény vagy jogszabály ami kimondja, hogy hány aláíró felett kell az ehez hasonlóakat figyelembe venni? Vagy igazából soha sem köteles senki sem foglalkozni velük?
A petíció nyomásgyakorlás. Ehhez kell valódi indok, ami bemutatja, valami miért nem jó. Utána kell egy nagyjából demokratikus hatóság, amelyezt megvizsgálja.
A megnevezett téma abszurd, kezdeményezni lehet, de alátámasztani nem. Ehhez képest nincs aki törődjön vele. Ez a hatóság csak akkor vizsgál meg valamit, ha az veszélyes rá nézve.
Amire (jogszabályként) te gondolsz, az a népszavazási kezdeményezés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!