Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy autós a bicikliúton...

Ha egy autós a bicikliúton várakozik, belehajthatok biciklivel úgy, hogy utána az autóját és az én testi épségemet és biciklim épségét ért kár őt fogja terhelni?

Figyelt kérdés
2023. aug. 27. 16:03
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
100%
Belehajthatsz, csak tudd kifizetni, mert eléggé kétlem hogy van a kerékpárra felelősségbiztosításod.
2023. aug. 27. 16:08
 2/46 anonim ***** válasza:
100%
A kerékpárúton álló autó miatti önbíráskodás előtt azért nézz utána a kreszben az akadályozás fogalmának.
2023. aug. 27. 16:12
 3/46 anonim ***** válasza:
100%
Szándékosan nem. Akkor is meg kell tenned mindent, hogy elkerüld a baleseteket, ha nem te vagy a hunyó, nem úgy működik, hogy röhögve belemész, mondván ez az autós baja.
2023. aug. 27. 16:13
 4/46 A kérdező kommentje:

Hogy bizonyítják a szándékosságot?

Önbíráskodásról szó sem volt.

A belehajtást meg csak nekem kell tudni hogy szándákos volt.

2023. aug. 27. 16:15
 5/46 anonim ***** válasza:
100%

Tehát egy autó szabálytalanul a bicikliúton parkol

És te bele akarsz "szálguldania bicóddal, ugy hogy jól összetörd magad?

Mi tart vissza?

Aki látja majd jót röhög legalább:D

2023. aug. 27. 16:16
 6/46 anonim ***** válasza:
100%
Belemehet, de szándékos károkozásnak minősül tehát olyan biztosító nem lesz aki fizetne helyette.
2023. aug. 27. 16:17
 7/46 anonim ***** válasza:
100%

Sok autóban van dashcam.

Az enyémben is van, pont az ilyen esetek miatt.

2023. aug. 27. 16:17
 8/46 anonim ***** válasza:
100%

"A belehajtást meg csak nekem kell tudni hogy szándákos volt."

Rendben, akkor mi nem tudjuk hogy szándékos volt. De akkor mi változik? Lesz egy bírságod közúti baleset okozásáért plusz még kell térítened az okozott kár 100% -át. És mindenképp te leszel a károkozó, mivel a te járműved mozgott. Mondhatjuk azt hogy nem vetted észre, de nem mondhatjuk hogy belédrohant egy álló autó. Mi lesz neked ebben a jó?

2023. aug. 27. 16:23
 9/46 anonim ***** válasza:
100%

#4. "A belehajtást meg csak nekem kell tudni hogy szándákos volt."

Tehát szerinted ez így működik? Szerinted senki nem fogja tőled megkérdezni, hogy miért nem sikerült lefékezni, kikerülni, vagy megállni? Hogy mégis hova a fenébe néztél, ha nem magad elé? A frissen szolgálatba állt 21 éves rendőrkiscsaj előtt is 2 perc alatt buksz le, ne áltasd magad!

2023. aug. 27. 16:33
 10/46 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Attól, hogy valaki szabálytalan, még neked ugyanúgy mindent meg kell tenned a baleset elkerüléséért. Értsd: teherautóval nem mehetsz át egy személyautón akkor sem, ha beragad a kereszteződésbe.

"Önbíráskodásról szó sem volt.

A belehajtást meg csak nekem kell tudni hogy szándákos volt."

Vagy önbíráskodás, vagy totális idiótaság. Más opció nincs, mivel egy értelmes ember nem csinál olyat, amit kitaláltál. Plusz te sérülsz meg, abban mi a "jó" neked? Már ha nem vagy totál idióta, mert ha az vagy, akkor nincs kérdésem.

2023. aug. 27. 16:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!