Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ma voltam boltba és kipakoltat...

Nem dávid kérdése:

Ma voltam boltba és kipakoltatott a biztonsági őr ok nélkül. Feljelenthetem?

Figyelt kérdés
Nem is adtam rá okot ott égtem mindenki előtt ezért lehet valamit tenni?
2010. okt. 7. 14:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
52%

Azt gondolom kedves kérdező, hogy túlzottan önérzetes vagy abban a világban, ahol puszta "rokonszenvből" is leszúrkálják egymást emberek.

Az eleve nincs rendben, hogy Magyarországon még a kutyaürüléket is őrizni kell, - mert érme nem csörren meg az aszfalton, olyan mértéket öltött a szélhámosság, a zsiványság.

Mivel ezt a "vívmányt" sikerült elérnie a magyaroknak, - mint egy ország image-ként, - egyre nagyobb számban kénytelenek különböző cégek biztonsági őrséget szervezni, ill. alkalmazni.

A biztonsági őrnek viszont feladata, - konkrétan munkája, - hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy az általa őrzött objektumot megkárosítsa bárki is.

Általánosan igaz, hogy a biztonsági őrök nem "partizánkodni" mennek oda valakihez, amikor kipakoltatják vele a cuccukat, ugyanakkor benne van a pakliban az is, hogy "ráta szerűen", rutinellenőrzéseket kell végrehajtaniuk. Ez azt jelenti, hogy az eligazításkor meghatározzák nekik - koponyára lebontva, - hogy mennyi rutinellenőrzést kell adott szolgálatban és helyen végrehajtaniuk. A szúrópróba szerű fellépés psychikai nyomás gyakorlás azokra az emberekre, akik már az üzletben tartózkodnak és esetleg úgy gondolják, hogy ellenérték szolgáltatása nélkül szeretnének az általuk kiszemelt árucikkhez hozzájutni. Hiszed, nem hiszed, ez egy jól működő valami, mert ahol tevőlegesen működő szolgálatot észlelnek ezek az emberek, azokat a helyeket próbálják elkerülni, - más kérdés, ha ebbe Te most éppen beleestél. Sőt! Adott esetben attól is megmenekülhetsz ezáltal, hogy Téged lopjon meg rosszindulatú ember az objektum területén, - mert "nem üzlet" bemennie oda.

Amikor nem rutinellenőrzésről van szó, akkor viszont ritkán futnak lukra a biztonsági őrök, mert hiszed, vagy sem, a panoráma kamerákkal ráközelítenek azokra az emberekre, amelyek "nem oda való módon" viselkednek az objektum területén. Például Te is felfigyelnél arra a jelenségre, ha valaki augusztusi melegben más fél órája sétál egy szál "Kiskegyed" újsággal a böhöm bevásárlókocsi alján... -Durva példaként csak...

A kamerás embertől megy a fülesbe az info - és a megfelelő helyen "meginterjúvolják" a delikvenst, hogy mitől van ilyen melege....

Amennyiben nem végzed a dolgodat, - mint biztonsági őr, - 600000 ember várja a munkaügyektől az értesítéseket, hogy üresedés van... Bizonyára van veszteségi szaldó is, - amit ha meghalad a hatékonysági mutató, szolgálatcserével, átszervezéssel, leépítéssel, fegyelmi, anyagi felelősségre vonással jár.

Nem fogják a szolgálat ellátását veszélyeztető módon megváltoztatni a szokásaikat a biztonsági őrök azért, mert kullog a városban néhány, annyira önérzetes ember, mint amilyennek bizonyulsz Te is - az írásod alapján.

Engem is pakoltatott már ki biztonsági őr, - nem is egyszer, - és nem sértődtem vérig.

Egyszer én viselkedtem félreérthetően, - meg is érdemeltem, hogy megállított...

A másik alkalommal odaadtam a blokkot, aztán "pakolj komám", - ha kíváncsi vagy! -Bevásárlókocsiban...

Én magam is voltam biztonsági őr - professzionális őrszolgálatnál, ahol állig felfegyverezve kellett terepen járőröznöm, de öntelt ügyfelekkel is kellett nap, mint nap okafogyott "csatákat" vívnom.

A biztonsági őrnek kettő erénye nem baj, ha van:

Az egyik a határozottság, a másik az udvariasság, - ami nem egyenlő a meghunyászkodással.

-Ezeket nem baj, ha kiegészíti a jó szakmai felkészültség.

A szakmailag felkészült őrt nem lehet zavarba hozni, - úgy, ahogy azt az ügyfelet, vevőt sem, aki nem viselkedik félreérthetően, ill. nincs vaj a füle mögött.

Kérlek, próbáld meg elfogadni, hogy ez egy olyan szükséges rossz, amely - áttételesen - a Te érdekedet is szolgálja!

2010. okt. 8. 15:43
 62/78 anonim ***** válasza:
Természetesen annak érdekében kell mindent elkövetnie az őrnek, hogy megakadályozza a megkárosítást, - véletlenül kihagytam a fontos szót...
2010. okt. 8. 15:45
 63/78 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer 17 éves koromban elmentünk a barátnőmmel a WestEnd-be. Megláttunk egy övet egy boltban, és bementünk megnézni. A biztonsági őr kb. 5 méterre állt tőlünk, és végig sasolt. Mikor kimentünk, megkért, hogy belenézhessen az iskolatáskánkba. Megmutattuk, nem loptunk semmit.

Én máig bizonyos vagyok abban, hogy azért nézett át, mert nem úgy néztünk ki, mint a pénzes p.csák, akik általában arra járnak, és akikről lerí, hogy a szülők pénzelik őket, hanem csak két normális gyerek voltunk, akiknél semmi lóvé nem volt.

23/L

2010. okt. 8. 22:12
 64/78 anonim ***** válasza:
75%

"Én máig bizonyos vagyok abban, hogy azért nézett át, mert nem úgy néztünk ki, mint a pénzes p.csák, akik általában arra járnak, és akikről lerí, hogy a szülők pénzelik őket, hanem csak két normális gyerek voltunk, akiknél semmi lóvé nem volt. "

Nem vitatkozni akarok,de ezt megcáfolnám,mert itt nem attól függ ki mennyire jólszituált vagy sem!Én őrként dolgoztam elég sokat üzletekben,és a jó egzisztenciával rendelkező embertől a laza kiscsákóig mindenkit sikerült már tetten érnem lopáson!Ekkor tanultam meg,hogy ne kinézet alapján figyeljek valakit,mert bárki lophat!Sztem azért kérte meg az őr,hogy mutassátok meg a tatyótokat,mert biztos sokat válogattatok,meg pusmogtatok szorossan és nem látta a kezeteket,ezért biztos ami biztos alapon ellenőrzött!De azért "elnézést" és "további szép napot" mondott legalább ugye?

2010. okt. 8. 22:31
 65/78 anonim ***** válasza:
84%

Az őr a bejárati ajtónál állt. Az ajtóval szemben volt az épületnek egy oszlopa, arra voltak fellógatva az övek. A táskák végig két vállon voltak a hátunkon.

Annyit mondott, "Rendben, viszlát." És közben égett a pofám, mert előttünk három kisebb szolis-vihogós csoport is kiment, és ők csak egy mosolyt kaptak az őrtől. Ráadásul mivel az őr az ajtóban állt, ott állított meg minket, mielőtt kimentünk volna (nem csipogott volna a kapu???), és azok is látták, akik a boltban voltak, és akik épp arra sétáltak az üzleten kívűl. Utána azt hittem, hogy aki szembe jön és rám néz, azt gondolja, hogy én vagyok a tolvaj, akit látott az üzletben.

2010. okt. 9. 02:19
 66/78 anonim ***** válasza:
100%
A "szakmailag felkészült" biztonsági őrőkkel nincs is baj, de nagyon sok kis suttyó is van aki azért ment biztonsági őrnek hogy a hatalmát fitogtassa !!
2010. okt. 9. 06:40
 67/78 anonim ***** válasza:
67%

Na,pont az ilyen biztonsági őrökre vagyok legjobban kiakadva,mint amiről az előttem szóló írt(West end).Lesi az embert,majd kiesik a szeme,látnia kellett,hogy nem lop,de azért csak megállítja...Na,az ilyen megérdemelné,hogy jól pofán csapja a vásárló!Egyébként én is megfigyeltem,hogy a pénzes,kosztümös p.csákat nem molesztálják az őrök!

Viszont például egyszer a barátnőmet megállította egy ilyen agyhalott,vak őr az élelmiszerüzletben,tudni illik a barátnőm nagyon kövér volt és az a vakegér azt hitte,azért dudorodik ,meg feszül annyira a kabátja,mert tele van tömködve lopott áruval :D Nem hívta be az irodába.Ott,mindenki előtt nézett bele a táskájába,sőt,az volt az első,hogy megkérte,cipzározza ki a kabátját ,meg pakolja ki a zsebeit.Akkor még nem tudtuk,hogy ez így nem szabályos :/

De könyörgöm:a lány arcán is látszott,hogy duci és akkor meg állítja azzal a szöveggel,hogy mi van a kabátja alatt...Ennyire idióta hogy lehet valaki?Szegény lány nagyon szégyellte magát és nekünk is ciki volt,akik vele voltunk,pedig minket nem is pakoltatott ki!

Egyébként szerintem egyetlen boltból sem lopnak annyit össze egy hónapban,mint amennyi a biztonsági őr fizetése.Tehát szerintem teljesen feleslegesek.Pláne egy olyan üzletben,ahol ott van az ajtónál a csipogó...

2010. okt. 9. 15:20
 68/78 anonim ***** válasza:
50%

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 02:19

Igen elvileg becsipogna a kapu,de nem mindenen van riasztó..,pl. ilyen kis biszb@szokon,meg mütyürkéken nincs igy lehet ezért ellenőrzött titeket,vagy csak egy túlbuzgó kollégával volt dolgotok..,sajnos van ilyen is:/

A szolis leánykák,meg lehet csak ruhákat nézegettek..

Amúgy én is voltam ilyen kapuban álló őr a ZARA-ban az Árkádnál az Örsön...,amúgy kegyetlen egy meló napi 11-12 órát ott ácsingózni:/,de én legalább korrekt voltam:)

2010. okt. 9. 15:27
 69/78 anonim ***** válasza:
75%
Jah,most olvastam vissza,hogy öveket nézegettetek..,azokon pedig van csipogó,akkor nem értem az őrt!Ez egy tahó volt akkor!!
2010. okt. 9. 15:30
 70/78 anonim ***** válasza:
25%
Napi 11-12 óra? :o Akkor lehet,hogy unalmukban állítják meg az embereket :((
2010. okt. 9. 15:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!