Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ma voltam boltba és kipakoltat...

Nem dávid kérdése:

Ma voltam boltba és kipakoltatott a biztonsági őr ok nélkül. Feljelenthetem?

Figyelt kérdés
Nem is adtam rá okot ott égtem mindenki előtt ezért lehet valamit tenni?
2010. okt. 7. 14:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 A kérdező kommentje:
Van igaza van mindenkinek. De akkor is ha a biztonsági őr látja hogy elrakok valamit akkor mondja meg a szemembe. Ha meg nem akkor menjen a a fenébe a rutin ellenőrzéssel. és lehet hogy valakinek nem gáz hogy átkutatják de pl: nekem az. Általában a tolvajokat szokták kutatni meg aki ad rá okot. Rendőrség is olyanhoz megy házkutatásra akinek megvan rá az oka. Hozzáteszem ismerek pár rendes bizti őrt nem akarom sértegetni mindet.
2010. okt. 7. 16:46
 52/78 anonim ***** válasza:
55%
Utolsó:ez nagyon elenyésző,hogy nem jogossan intézkedik az őr!Nem úgy megy hogy szúrópróbaszerűen bekóstol,hanem mindig megalapozott legalábbis az esetek többségében!Az az őrnek is kellemetlen és a vásárlónak is ha nincs semmi,mert az őr is megütheti a bokáját,mert az üzletvezető sem veszi jó szemmel ha rossz hire lesz a boltnak hogy itt milyen őr dolgozik,és nem fognak odajárni vásárlók,márcsak ezért sem megy vaktában az ellenőrzés!
2010. okt. 7. 16:47
 53/78 anonim ***** válasza:
76%

"De akkor is ha a biztonsági őr látja hogy elrakok valamit akkor mondja meg a szemembe."

Na az lenne a rágalmazás. Nem poénból van az hogy csak ellenőriz, nem gyanúsítgat.

2010. okt. 7. 17:19
 54/78 anonim ***** válasza:
49%
Hát nem tudom, de szerintem ebben akkor sincs semmi megalázó.Én nem vagyok a falu szégyene, soha életemben nem loptam, nem is akarok.De volt már hogy ki kellett pakolnom a táskámat.De ebből semmi gond nem volt.Oda jött az őr, elnézést kért, hogy rutin ellenőrzés.Mivel tudtam hogy nem loptam így simán megmutattam mindent.A másik meg hogy ha mondjuk tampon vagy ilyesmi van a táskámban akkor az nem csak nekem ciki hanem az őrnek is.
2010. okt. 8. 07:21
 55/78 anonim ***** válasza:
45%

Tegnapi 2.válaszoló vagyok.Nem tudom,egyeseknek mit kellett fölháborodni a válaszomon és lepontozgatni,mikor utánam többen is írták,hogy nem tetszik nekik a biztonsági őrök megalázó intézkedése.Ezek szerint mégsem vagyok egyedül a véleményemmel.De mindegy,nem érdekelnek a pontok,nem amiatt vagyok az oldalon,csak épp megjegyeztem...

Amúgy szerintem is megalázó,legalább is eléggé kellemetlen,ha a biztonsági őr feltűnő módon kipakoltatja az embert.És sokan elkövetik azt a hibát,hogy nem hívják az irodába az embert.Engem még egy sem pakoltatott ki,de ha ok nélkül megtenné velem ezt egy biztonsági őr (nem találna lopott árut nálam),akkor az biztos,hogy úgy le b@..nám,mint a pengős malacot!És panaszt tennék,ráadásul abba az üzletbe be nem tenném többé a lábamat!Rajtam ne keressen olyan üzlet,ahol tolvajnak néznek.

Ha a biztonsági őr ártatlan emberrel pakoltatja ki a táskát,akkor az azt jelenti,hogy rosszul végzi a dolgát,nem figyelt oda rendesen!És könnyen lehet,hogy mialatt ő az ártatlant molesztálja, addig egy igazi tolvaj kilopja a fél üzletet!Ezt azért nem árt figyelembe venni.

Én amúgy sosem loptam még sehonnan semmit,de baromira idegesít,mikor egy biztonsági őr folyamatosan a nyomomban liheg az üzletben,mert ilyenkor mindig azon gondolkozom,vajon mi lehet rajtam,ami miatt tolvajnak gondol?Pedig egy jó megjelenésű ,ápolt hölgy vagyok,nem is járok feltűnően nagy zsebekkel,táskákkal,nem nézelődök órákig,szóval,nem értem,időnként miért tapadnak rám,de ilyenkor előfordul,hogy erős késztetést érzek ,hogy visszaküldjem oda,ahonnan kibújt.

Azért sincs róluk a legjobb véleményem,mert ők csak az üzlet értékeit védik!A vásárlóét nem!Tudom,mert anyut múlt karácsonykor meglopták a tescoban ,elvitték a pénztárcáját és a biztonsági őr csak annyit tudott kinyögni,hogy hívhat magának rendőrt,ha gondolja...És megmagyarázta,hogy ők csak a bolti értékeket védik,ha a vásárlótól lopnak,ahhoz nincs közük.Na szép!Szóval,nem ők vannak a vásárlókért,viszont belőlünk élnek,úgyhogy jogosan elvárhatjuk,végezzék normálisan,tisztelettel a dolgukat!

2010. okt. 8. 09:01
 56/78 anonim ***** válasza:
70%

Mit kellett volna tennie??Kezdjen el nyomozgatni hogy ki lopta el a pénztárcádat?Nem te fizeted.Az áruház fizeti így az ő értékeit védi.Ha te fizetnéd akkor kéne keresgélnie a pénztárcádat.

De itt látom fölöslegesen jártatja az ember a pofáját mert nem megy vele semmire.

2010. okt. 8. 09:16
 57/78 anonim ***** válasza:
50%
Pedig nem ártana,ha igyekeznének azokat a tolvajokat is elcsípni,akik a vásárlókat is fosztogatják,ugyanis könnyen lehet,hogy a vásárlótól lopott pénztárca mellett a boltból lopott áruk is vannak a tolvaj tarsolyába.Különben pedig nem túl jó hírnév az üzleteknek,hogy a vásárlót nem védik,ugyanis a vásárló az üzletnek fizet,annyit megérdemelnénk,hogy ne hagyják szétlopni a mi cuccainkat se,ha már náluk vásárolunk!A biztonsági őr és a boltosok pénze is a vásárlótól van!
2010. okt. 8. 09:34
 58/78 anonim ***** válasza:
35%

"Pedig egy jó megjelenésű ,ápolt hölgy vagyok"

Nah,ezért mert jó nő vagy,és tetszel a biztonsági őrnek!:):P

2010. okt. 8. 11:45
 59/78 anonim ***** válasza:
25%

11:45

Ez nekem is megfordult a fejemben,de akkor legalább mosolyoghatna,akkor tudnám,hogy a jó nőt látja bennem,nem a tolvajt :D

2010. okt. 8. 12:06
 60/78 anonim ***** válasza:
80%

"A biztonsági őr NEM hatósági személy !! Kihívhatja a rendőrséget ha az a gyanúja hogy loptál, de nem vagy köteles megmutatni a szatyrodat !!"

És melyik jobb:

"Elnézést uram, megnézhetem a szatyrát? Persze. (megnézi) Köszönöm, elnézést a zavarásért!"

vagy

"Elnézést uram, megnézhetem a szatyrát? Nem, nincs joga hozzá. Rendben uram, akkor megkérném, hogy itt várjon, és rendőrt hívok lopás alapos gyanúja miatt, neki joga van megnézni a szatyrát. 1 óra múlva itt is lesz, aztán felvesszük a jegyzőkönyvet, és már mehet is."

Nem kell mindig a sértett állampolgárt játszani.

2010. okt. 8. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!