Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ma voltam boltba és kipakoltat...

Nem dávid kérdése:

Ma voltam boltba és kipakoltatott a biztonsági őr ok nélkül. Feljelenthetem?

Figyelt kérdés
Nem is adtam rá okot ott égtem mindenki előtt ezért lehet valamit tenni?
2010. okt. 7. 14:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
62%
Miért ne lenne nála?Fegyveres emberek általában tudják, hogy hordaniuk kell.Valamivel tudnia kell igazolni, hogy miért van nála fegyver.
2010. okt. 7. 15:53
 32/78 anonim ***** válasza:
77%

Nem hiszem el, hogy manapság gyanúsnak számít, ha valaki nem szereti, ha a magánszférájában kutatnak. Ha nem szeretem, hogy más elolvassa az e-mailjeimet, máris hazug csaló gyilkos vagyok. Hallottatok arról, hogy SZEMÉREM? Egy ártatlan ember igenis felháborodik, ha olyasmivel vádolják meg, amit nem követett el. Ez a normális reakció. Én egy becsületes ember vagyok, és ha valaki az ellenkezőjét feltételezi rólam, akkor igenis kiakadok.

"Az állampolgárnak alapvető és veleszületett joga van az emberi méltósághoz, ez a joga semmilyen körülmények között nem korlátozható; a személyi- és vagyonőröknek ezen jog szem előtt tartásával kell végezniük munkájukat. Ez azt is jelentheti, hogy a csomagok átvizsgálását nem a pénztárak mellett, mindenki szeme láttára végzik, erre rendszerint egy elkülönített helység áll rendelkezésre.

Fontos tudni, hogy a csomagjaink átvizsgálására jogosult a biztonsági őr, a ruházat átvizsgálására viszont nem: motozást csak rendőr végezhet. A csomagok átvizsgálását a biztonsági őr annak érintése nélkül (betekintéssel vagy kipakoltatással) végezheti."

Innen: [link]

2010. okt. 7. 16:03
 33/78 anonim ***** válasza:
73%

Köszi az oldalt ez igen hasznos :)

EZ IS OTT SZEREPEL:

"Ez alapján a személy- és vagyonőr személyi szabadságot korlátozó intézkedést - különösen fizikai kényszert - nem alkalmazhat akkor, ha a vásárló önként nem hajlandó csomagját megmutatni, ehhez minden esetben rendőrség közreműködését kell igénybe vennie."

2010. okt. 7. 16:08
 34/78 anonim ***** válasza:
13%

"de mégis most ok nélkül kipakoltat evvel nem értek egyet."

Senkit sem érdekel mivel értesz egyet, jogosan pakoltatott ki. Én még fel is pofoztalak volna.

2010. okt. 7. 16:09
 35/78 anonim ***** válasza:
70%
"A vagyonőr "jogellenes intézkedésével" szemben a polgárnak lehetősége van bírósághoz fordulni, feljelentést tenni, vagy polgári peres eljárást indítani"
2010. okt. 7. 16:10
 36/78 anonim ***** válasza:
39%

"Én már két esetben tettem panaszt, egyik biztonsági őr sem dolgozik már ott ahol...."

Mivel rendszeresen cserélik a vezénylésük, hogy ne kössenek ismeretségeket ezáltal csökkenjenek a visszaélések. És hogy a hozzád hasonló ostoba emberek azt higyjék elértek valamit.

2010. okt. 7. 16:11
 37/78 anonim ***** válasza:
90%
És ha egy rendőr állít meg az út szélén, az nem kínos? Mert ott is minden elhaladó autós és gyalogos látja, hogy téged igazoltatnak, esetleg a csomagtartót is kinyittatják. Ez benne van a pakliban, ez van. Engem is pakoltattak már ki néhányszor, és nem volt semmi gáz. De ha mondjuk ellenállok és hangoskodok, hogy mit képzel, egyből mindenki odanézett volna.
2010. okt. 7. 16:12
 38/78 anonim ***** válasza:
41%
Hülyeség amit írsz ! Nálunk is vannak biztonsági őrők, és évek óta ugyanazok !
2010. okt. 7. 16:13
 39/78 anonim ***** válasza:
26%

"A biztonsági őr NEM hatósági személy !! Kihívhatja a rendőrséget ha az a gyanúja hogy loptál, de nem vagy köteles megmutatni a szatyrodat !! Amúgy pénztártól való távozás után nix reklamáció !"

És egy ilyen tudatlan paraszt írja, hogy a biztonsági őröket kéne jogra tanítani.

2010. okt. 7. 16:14
 40/78 anonim ***** válasza:
50%
Kedves kérdező.Ajánlom figyelmedbe a 2005. évi CXXXIII. törvényt.
2010. okt. 7. 16:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!