Ma voltam boltba és kipakoltatott a biztonsági őr ok nélkül. Feljelenthetem?
Nem hiszem el, hogy manapság gyanúsnak számít, ha valaki nem szereti, ha a magánszférájában kutatnak. Ha nem szeretem, hogy más elolvassa az e-mailjeimet, máris hazug csaló gyilkos vagyok. Hallottatok arról, hogy SZEMÉREM? Egy ártatlan ember igenis felháborodik, ha olyasmivel vádolják meg, amit nem követett el. Ez a normális reakció. Én egy becsületes ember vagyok, és ha valaki az ellenkezőjét feltételezi rólam, akkor igenis kiakadok.
"Az állampolgárnak alapvető és veleszületett joga van az emberi méltósághoz, ez a joga semmilyen körülmények között nem korlátozható; a személyi- és vagyonőröknek ezen jog szem előtt tartásával kell végezniük munkájukat. Ez azt is jelentheti, hogy a csomagok átvizsgálását nem a pénztárak mellett, mindenki szeme láttára végzik, erre rendszerint egy elkülönített helység áll rendelkezésre.
Fontos tudni, hogy a csomagjaink átvizsgálására jogosult a biztonsági őr, a ruházat átvizsgálására viszont nem: motozást csak rendőr végezhet. A csomagok átvizsgálását a biztonsági őr annak érintése nélkül (betekintéssel vagy kipakoltatással) végezheti."
Innen: [link]
Köszi az oldalt ez igen hasznos :)
EZ IS OTT SZEREPEL:
"Ez alapján a személy- és vagyonőr személyi szabadságot korlátozó intézkedést - különösen fizikai kényszert - nem alkalmazhat akkor, ha a vásárló önként nem hajlandó csomagját megmutatni, ehhez minden esetben rendőrség közreműködését kell igénybe vennie."
"de mégis most ok nélkül kipakoltat evvel nem értek egyet."
Senkit sem érdekel mivel értesz egyet, jogosan pakoltatott ki. Én még fel is pofoztalak volna.
"Én már két esetben tettem panaszt, egyik biztonsági őr sem dolgozik már ott ahol...."
Mivel rendszeresen cserélik a vezénylésük, hogy ne kössenek ismeretségeket ezáltal csökkenjenek a visszaélések. És hogy a hozzád hasonló ostoba emberek azt higyjék elértek valamit.
"A biztonsági őr NEM hatósági személy !! Kihívhatja a rendőrséget ha az a gyanúja hogy loptál, de nem vagy köteles megmutatni a szatyrodat !! Amúgy pénztártól való távozás után nix reklamáció !"
És egy ilyen tudatlan paraszt írja, hogy a biztonsági őröket kéne jogra tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!