Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Emberi jogok korlátozásának...

Emberi jogok korlátozásának minősül, ha a szüleim 23 éves létemre nem engedik, hogy bankkártyám legyen?

Figyelt kérdés

A szüleim egész életemben szigorú elveket vallottak nevelés terén.

Konkrétan addig nyomtak el, ameddig lehetett. Már pár éve felnőtt vagyok, de tulajdonképpen 10 éves szinten kezelnek, a mai napig uralkodnak rajtam, minimálisan sem tisztelnek, értékelnek, pedig soha nem játszottam el a bizalmukat.

Jelenleg egyetemre járok levelező tagozaton, majdnem kitűnő eredménnyel, de még számos tervem van a tanulmányaimmal kapcsolatban. Alig járok valahova, és konkrétan egy barátom sincs.

Mivel levelező tagozatos vagyok, a jelenlegi rendszerben konkrétan munkát sem kapok, hiába próbálkozom vele, amióta egyetemista vagyok. Mert diákmunkára csak nappalisokat vesznek fel, az összes többi helyre pedig 2-3 év tapasztalatot vagy kereskedelmi végzettséget kérnek.

Természetesen vagyok nekik, hogy a jelenlegi helyzetemben finanszíroznak mindent, de a kettős mércéjük egyre ijesztőbb.

Szélsőségesen konzervatív emberekről van szó. Elvárják, hogy már a magaslatokban szárnyaljak, rendszeresen hozzám vágják, hogy az XY ismerősük gyerekei mennyivel előrébb vannak nálam, ugyanakkor bármit lépnék, korlátoznak, elveszik az önbizalmamat ahhoz, hogy önálló döntéseket hozzak. Bármit kérdezek tőlük azzal kapcsolatban, ami azt szolgálná, hogy előrébb jussak, úgy beszélnek velem, mint egy nyomorék 10 évessel, akinek semmiről nem szabadna tudnia.

Konkrétan nem engedik meg, hogy bankkártyám legyen, - ami olyan tinikéknek is van a mai világban, akik kijátsszák a szüleiket a hátuk mögött, ezt pedig több, mint ÉGŐNEK érzem.

Ez egyeseknek talán nevetséges lehet, és könnyű ítélkezni, hogy biztos szellemi fogyatékos vagyok (mert nem!), de ennyi idősen konkrétan úgy érzem, hogy fogva tartanak és korlátoznak abban, hogy ténylegesen felnőtt legyek. Mivel nem fiatalok, egyre rigolyásabbak és agresszívabbak.

Nekem pedig most lenne lehetőségem kitörni, élni, megtalálni a lehetőségeimet.

Már azzal fenyegetnek, hogy ha nem lesz munkám pár hónapon belül, szereznek nekem valami hülye papírt és “gyámság alá vesznek”, hogy aztán egy életre röghöz kössenek.

Nem azért tanultam és dolgoztam ennyit, hogy ez legyen az életem vége.

Nem egyszer mondtam nekik, hogy talán könnyebben foglalkoztatnának, ha lenne végre egy bankszámlaszámom. Mert ha azt mondom a munkáltatónak, hogy “nincsen, mert a szüleim nem engedik meg”, biztos, hogy azonnal szemberöhög és rám sül a lúzer jel, egy “köszönjük szépen, rohadj meg ott, ahol vagy” kíséretében.

Már most egy rakás szerencsétlenségnek és egy lelki roncsnak érzem magam, és napról napra egyre kevesebb az életkedvem.

2023. febr. 10. 13:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
67%

"Kérdező,hol vagy"

A vbn klliens gondolom nem működik elég gyorsan, így időbe telik mire végigmegy és leszavaz mindenkit minden fiókjáról, és álválaszokat gyárt közben ;)

2023. febr. 10. 14:48
 42/73 A kérdező kommentje:

Nő vagyok egyébként, így már emiatt is számos lehetőség kiesik.

Mert 50 kilóval nem lennék képes mázsás súlyokat cipelni és pakolni egész nap, így ez eleve irreális.

Egyébként nem a számla nyitása lenne a legnagyobb gond. Mert a mai napig bejárkálnak a szobámba, még a szemem előtt is turkálnak a dolgaim között.

2023. febr. 10. 14:53
 43/73 A kérdező kommentje:
Egyébként egy felhasználóm van, és senkit nem pontoztam le.
2023. febr. 10. 14:54
 44/73 anonim ***** válasza:
97%
Inkább arra válaszolj kérlek van e valamilyen diagnosztizált mentális betegséged!?
2023. febr. 10. 14:55
 45/73 anonim ***** válasza:
37%
Hogyne Ms. Rowling, hogyne.
 46/73 anonim ***** válasza:
97%
Nem mindegy? Ha arra nem vagy képes, hogy egyedül elmenj egy bankba, akkor majd arra lesz erőd, hogy a TASZ-nál vagy az ombudsmannál panaszkodj?
 47/73 anonim ***** válasza:
97%
A jogok korlátozása az lenne, ha nem nyithatnál bankszámlát (az emberi jogokhoz nem tartozik a baknszámal nyitás egyébként sem), de mivel nyithatsz, bármelyik bankban megteheted, semmilyen korlátozásról nincs szó. Az, hogy te ezt 23 évesen képtelen vagy elintézni, az erős mentális problémákra utal.
2023. febr. 10. 14:58
 48/73 anonim ***** válasza:
3%
Sovány nőként eszement könnyen lehet gazdagodni a mai szexuális nyomorban tengődő világban. Kérdező a bukszában van érzés?
2023. febr. 10. 14:59
 49/73 anonim ***** válasza:
77%

"Számos állásinterjún voltam már, ahol szimpatikusnak találtak, de amint megemlítettem, hogy szombaton járok egyetemre (ami általában egy teljes nap), azonnal “nem egymást keressük” volt a válasz, mert kötelező náluk havi minimum egy szombatot bevállalni."

. Én még eddig csak olyan leveleős képzéssel találkoztam, ahol max kéthetente van szombaton tanítás... szóval simán havi egy szombat vállalható.

2023. febr. 10. 15:00
 50/73 anonim ***** válasza:
83%

Nem biztos hogy mentális problémája van,ilyen mérgező szülő-gyerek kaocsolatban van aki gyenge,és nem meri meglépni,amit meg kellene,szerintem már annyira be van fenyítve,hogy nem mer semmit magától tenni.

Kérdező,mivel telnek a napjaid a szombati egyetemen kívül!Mik a hobbyjaid,miket szeretsz csinálni?ez egy jó kiindulópont lenne kisebb munkákat keresni.Anno én is jártam egyetemre,és mellette dolgoztam egy játékgyárban,ülőmunka,játékokat raktam össze a csoki tojásba,amit a gyerekek szeretnek,nem nevezem meg 😉

2023. febr. 10. 15:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!