Zaklatásnak minősül ha már nem nagyon válaszolok az ex férjem üzeneteire?
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni tőletek. A történetem a következő.
Augusztus elején a férjem elzavart otthonról és ezáltal haza költöztem a szüleimhez. Hozzá teszem nagy pocakkal és 200 km-rel távolabb. Augusztus végén megszületett a kislányom szerencsére egészségesen.
Kedves apuka ez idő alatt volt hajlandó elkocsikázni a kislányához 3 alkalommal és hibaztatott engem hogy ő milyen messziről jött és a kicsi alszik. Hibáztatott hogy nem hagytam felébreszteni. A látogatásai során nem sok értelmes dolgot vásárolt a kicsinek.
Apuci túl jó fizetéssel rendelkezik és sajnos nem nagyon hajlandó anyagilag támogatni egy kicsit sem, többszörös beszélgetésünk során megemlitettem neki hogy legalább egy havi pelenka ár vagy tápszer árat adhatna és annyit erdemletünk hogy ő nem az ATM-ünk.
Napi szinten bombáz SMS-ekkel amik szó szerint a gyermekünknek szól és tiszta nyálas 🙃 nem is ezzel van nekem a gondom de az hogy szó szerint 2-3 óránként ír és utána engem állít be úgy hogy tiltom tőle a picit mert nem hagyom őket videóhivasban beszélni . Nem értem, hogy egy 4 hónapos babátol mit vár. Sosem mondtam neki hogy ne hívjon ha rá ér, de ha a kicsi alszik senki kedvéért nem fogom felébreszteni.
A sok üzenetet amit küld és van amiben hibáztat hogy nem bombázom a gyerekről készült videókkal/képekkel. Többször mondtam neki, hogy jöjjön el és legyen a kicsivel de mindig jön a kifogás a "nincs kocsim, nincs időm, dolgozom" stb..... Több posztja van ahol épp bulizó helyeken, gyors kajáldákban van és nincs ideje.
A sok üzenetet már kezdem kicsit zaklatásnak érezni és szeretném a véleményeteket erről, hogy történhet ebből valami probléma hogy nem küldök képet/videót?
Vagy esetleg hogy már ritkábban válaszolok a gyereknek írt SMS-eire?
Elvállalta a gyereket? A nevét viseli?
Egyébként akár igen, akár nem, (az apaságot DNS vizsgálattal lehet bizonyítani) a bírósághoz kell fordulnod a gyerektartás és a láthatás megállapítása miatt.
Ha azontúl zaklat, akkor tehetsz feljelentést.
1. Beadod a válókeresetet és kéred a gyerek elhelyezését nálad. (Ekkora baba esetén szóba sem jöhet, hogy az apához kerül, kivéve, ha a gyerek éhezik, stb.
2. A válóper során kéred a tartásdíj megállapítását, amit rá nézve kötelezö fizetni.
3. Ha a gyerekkel akarná tartani a kapcsolatot, akkor meglátogatná, eleve senki nem kötelezhetö arra, hogy a gyerekéröl képeket, videókat küldjön a neten keresztül.
4. Az SMS-esekkel bemégy a rendörségre és feljelentést teszel zaklatás miatt.
5-ös még egyszer:
Letiltod a számát
Én visszaírnék hogy mit gügyögsz? Egy csomag pelenkát nem vettél még a gyereknek, se ruhát, se semmit. Nem attól leszel jó apa hogy nekem smsben gügyögsz mint egy barom.
Erre tuti kiakadna, írna pár szépet. Legalább kicsikarnék egy elismerést, hogy semmiben nem járul hozzá a gyerek ellátásához.
Utána intézném a gyerektartást sürgősen. Ex férjnek van nevezve, tehát a válás már megvolt gondolom.
Gyerektartást kérhető különélés esetén is már szerintem, kérdezz rá, vagy majd itt megírják. A számát tiltsd le, vagy cserélj számot! Nem vagy köteles, sőt meggondolandó kiskorú gyermekről média tartalmat küldeni!
Ne fogadd vissza csak, ha már évek óta könnyesre sírt szemekkel pitizik a kapuban,nem pedig online.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!