Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adhatja valaki a Wednesday...

Adhatja valaki a Wednesday nevet a lányának?

Figyelt kérdés
Nyilván az anyakönyvezhető nevek között nem található meg, de be tudnánk jegyeztetni, akár magyarosított, fonetikus átírással? Előre is köszönöm a választ!

2023. jan. 31. 21:02
 81/92 A kérdező kommentje:
Egyetértek. WD-t valószínűleg pont emiatt a karakterbeli kontraszt miatt szeretik ennyien, többek között én is.
2023. febr. 5. 09:45
 82/92 anonim ***** válasza:
92%
Attól még nem kell hülyének lenni, és ezt a nevet adni neki!
2023. febr. 5. 10:35
 83/92 anonim ***** válasza:
96%
Külföldön biztos. Idehaza jelenleg nem, hogy engedélyeznék-e, az jó kérdés... remélem, hogy nem.
2023. febr. 7. 17:30
 84/92 anonim ***** válasza:
36%
Ő egy gyerek, aki magának akarja ezt a nevet. Ez amúgy egy gyerekeknek való sorozat, ami megszégyeníti az Addams Familyt.
2023. febr. 10. 22:59
 85/92 anonim ***** válasza:
92%
Ha nemzetiség tagjának vallod magad, bármit bármilyen formában adhatsz, de a gyerek érdekét nem árt szem előtt tartani. A Wednesdayt rengeteget kell majd magyarázni, soha senki nem fogja tudni leírni, el fogják felejteni, 500 módon fogják kiejteni. Vannak Katák, akik egy Kati miatt kiakadnak, vagy összekeverik, hogy ki Pisti és ki Pista, de persze lehet, hogy szórakoztatni fogja. Amúgy kíváncsi lennék, milyen fonetikus átírással engedélyeznék, ha odáig jutna a dolog, mert szerintem az sem lenne magától értetődő (én pl. Venszdéjre tippelnék, te meg Vendzdéjre, de ezeket se lenne könnyebb lebetűzni másoknak). Amúgy a fonetikus átírás szabálya elég logikus, ha belegondolunk, hogy átadó nyelv kb. 6000 lehet, amiknek más a helyesírása, hangrendszere, kiejtése, mint a magyarnak, a fonetikus átírás pedig segít elkerülni, hogy máshogy ejtsék ki a nevet, mint ahogy kell. Pl. a Zsanett vagy akár a Borisz eléggé leegyszerűsíti a kiejtés problémáját. Nem lehet elvárni, hogy minden magyar anyanyelvű kapásból ki tudjon ejteni egy Jeanette írásképet vagy cirill betűkkel írjuk, hogy Борис. Plusz ha megvalósulna egy angol nyelvi helyesírási reform, a Wednesday lehet, hogy Wensday-jé változna, bár vannak, akik szerint akkor is őrizni kéne a hagyományt, mert az íráskép felidézi a szó eredetét (ami olyasmi jellegű érvelés, mint az ly a magyarban). Szóval pont a Wednesday szerintem az elkövetkező tíz évben nem valószínű, hogy átmegy a bizottságon, de azt mondod, hogy örmény kisebbség tagja vagy és máris anyakönyvezik a kis Horváth Wednesday-t🙃
2023. febr. 21. 19:07
 86/92 anonim ***** válasza:
95%

Nem valószínű.

Ha elméletben engedélyeznék is, én sem szúrnék ki így szegény gyerekemmel. A Hürremeket, meg Szelimeket is sajnálom.

2023. ápr. 12. 21:29
 87/92 anonim ***** válasza:
58%

Húha, nem olvastam vissza az összes kommentet. Még!

De a 79-essel maximálisan egyetértek. Tökéletesen összefoglalta és leírta, amit Wedneasday sorozatbeli karakteréről gondolok.

Kicsit eltértünk az eredeti kérdés témájától. De ha már itt tartunk, nem vagyok már tini, de nagyon tetszett a sorozat első évada. Várom a folytatást! Nagyon jó lenne, ha a való életben is lennének ilyen emberek, mint Wednesday. Egyáltalán nem a gonoszság vagy önzőség vezérli. Ezért nagyon tisztelem.

2023. ápr. 28. 20:09
 88/92 anonim ***** válasza:
49%

Nem olvastam az összes kommentet, de még nemtom mindig nem írta-e le senki, amire még én itt a kérdés kapcsán gondoltam.

Az nekem nem poénnak, hanem fenyegetőzésnek tűnt, amikor

Wednesday mondott valami olyan Enid-nek, hogy éjszaka megf0jtaná. Na, és nekem emiatt nem annyira szimpatikus a Wednesday, mert nagyon úgy tűnt, hogy komolyan gondolja, és képes is lenne rá. Tehát emiatt nem szimpi, amúgy vannak jó tulajdonságai, meg ilyesmi, szóval közben szerethető, például amikor a méhecskés gyereket (most nem tudom a nevét pontosan) de elment megmenteni. Tehát az például jó volt, de én azért a való életben félnék egy ilyen leánynak a szobatársa lenni.

2023. ápr. 29. 12:29
 89/92 anonim ***** válasza:
51%
Én nem félnék tőle. De azt megértem, hogy a stílusa nem mindenkinek jönne ba a való életben sem. Azt, hogy megfojtja, az elején mondta. Enid meg össze akarta karmolni. Szóval ezzel az erővel ő sem jobb. A 8 rész alatt többször össze is balhéztak. De sok mindent amit mondtak egymásra, kiderült, hogy nem komolyan gondolják. A végére aztán össze is barátkoznak, ölelkeznek.
2023. ápr. 29. 12:52
 90/92 anonim ***** válasza:
25%
De szerintem akkor még lehet, hogy az elején Wednesday komolyan gondolta. Az összekarmolásos részt azt most nem tudom visszaidézni, az nem hagyott nyomott bennem annyira; lehet, hogy Eniden pl jobban látszott,hogy kedves, cuki, és nem gondolja komolyan, vagy nemtom, a Wednesday-eset meg jobban megjegyeztem, ott nekem komolyan úgy tűnt, hogy komolyan gondolja/ta.
2023. ápr. 29. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!