Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adhatja valaki a Wednesday...

Adhatja valaki a Wednesday nevet a lányának?

Figyelt kérdés
Nyilván az anyakönyvezhető nevek között nem található meg, de be tudnánk jegyeztetni, akár magyarosított, fonetikus átírással? Előre is köszönöm a választ!

2023. jan. 31. 21:02
 31/92 anonim ***** válasza:
94%
Trollkodsz? A kérdés szempontjából merült fel a kérdés, hogy mi ez a név amit így engedélyeztek.... aztán meg csodálkozol, hogy mi történik.
2023. jan. 31. 22:04
 32/92 anonim ***** válasza:
100%
#15, megelőztél, épp javasolni akartam, hogy adja a magyar megfelelőjét, a Szerdát biztosan könnyebben jóváhagynák :D
2023. jan. 31. 22:05
 33/92 anonim ***** válasza:
0%

Erre reflektáltam, #31:

"Nyilván az anyakönyvezhető nevek között nem található meg, de be tudnánk jegyeztetni, akár magyarosított, fonetikus átírással?"

Gondoltam megerősítem a kérdezőt, hogy vannak emberek, akiknek tényleg sikerült külföldi nevet adni. De bocsánat, nem tudtam, hogy ilyen nagy bűnt fogok elkövetni!

2023. jan. 31. 22:09
 34/92 anonim ***** válasza:
94%
Jó, még egyszer megjegyzem a téma kapcsán: Senki nem arra volt kíváncsi ki vagy, senki nem irigykedett. Szimplán a kérdés kapcsán merült fel, hogy pontosan melyik ez a név amit így engedélyeztek. Ha most ez számodra olyan nagy bonyodalmat okoz, akkor ezen felesleges tovább pörögni.
2023. jan. 31. 22:16
 35/92 anonim ***** válasza:
66%
Amerikában cifrább nevek is vannak, pl. égtájak nevei, mint North, West, számok nevei, pl. Seven, Eleven. A hónapok nevei egytől-egyik anyakönyvezhetők.
2023. jan. 31. 22:20
 36/92 anonim ***** válasza:
0%
#34, még mindig nem adtál rá magyarázatot, hogy a jószándékú kommentemet miért kellett lepontozni (ami önmagában nem zavar, mert izgalmas a top lista legaljára kerülni). Szerintem rendkívül egyszerű kérdést tettem fel. Egyszerűen érdekel, hogy milyen lelki görcs okozza ezt benneteket. Sok szeretettel várom az indokot.
2023. jan. 31. 22:23
 37/92 anonim ***** válasza:
80%

Ez a Wednesday nem valami sorozat neve (is)? Netán onnan az inspiráció?

Bár ha azt nézem, van olyan ember, akit Fradikának hívnak. Most rákerestem: „Nagyon kalandosan sikerült elérnünk, hogy a lányomat hivatalosan Fradikának hívhassuk. A szülésznő nem volt hajlandó ráírni a karszalagjára az általunk kiválasztott nevet, ezért gyorsan az Alexandra mellett döntöttünk. Szerencsére az anyakönyvi hivatalban segítőkészebbek voltak – emlékezett vissza az apa. „Mondták, nem létezik ilyen magyar keresztnév, de ha esetleg valamelyik kisebbséghez tartozunk, akkor nyilvántartásba vehetik. Rávágtam, hogy félig németek vagyunk, így hivatalosan is Fradika lett a szemem fénye.”

Ezek szerint van olyan ügyintéző, akit át lehet verni ilyen olcsó trükkel.

2023. jan. 31. 22:27
 38/92 anonim ***** válasza:
90%
Ismertem Péntek... nevű embert,miért ne lehetne Szerda Kata?
2023. jan. 31. 22:28
 39/92 A kérdező kommentje:
Igen. Imádom a nevet, a karaktert is, a vezetéknevemmel is jól cseng… nyilván vendzdéj-ként írva nem fog megvalósulni, de eredetiben, angolosan írva szerintem nem lenne vele baj… mondta valaki a Dzsenna nevet, az is tetszene, de attól a dzs-től az elején rosszul lennék én is… esetleg, ha azt is lehetne j-vel.
2023. jan. 31. 22:31
 40/92 anonim ***** válasza:
98%
Apja nem lesz a szegény venszdéj gyerekednek, hogy a te neveddel nézed? :D plusz, mi lesz ha fiú lesz majd 10 év múlva?
2023. jan. 31. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!