Ez valóban így van?
nem de találtam egy erre vonatkozó cikket:
"Táppénz igénylése esetén a fennálló biztosítási jogviszonyban elért jövedelmet kell figyelembe venni. Amennyiben a biztosítottnak ebben a jogviszonyában nincs 180 napi jövedelme, akkor vizsgálni kell, hogy a táppénzre való jogosultság első napját megelőzően van-e legalább 180 napi folyamatos biztosításban töltött ideje a megelőző jogviszonyokat is figyelembe véve. Ha a TB-igazolványa alapján rendelkezik a meghatározott időtartamú biztosításban töltött idővel, akkor a tényleges vagy annak hiányában a szerződés szerinti jövedelem alapján kell megállapítani a táppénzét.
Ha nincs, vagy nem tudja az igazolvánnyal igazolni a 180 napi biztosításban töltött időt, akkor a táppénzét a minimálbér alapján kell megállapítani. Tehát láthatjuk, hogy nem mindegy, hogy valaki tudja-e igazolni az előzetes 180 napi biztosításban töltött időt vagy sem, azaz a tényleges jövedelme vagy a minimálbér alapján lesz-e jogosult a táppénz összegére."
Nem tudod utólag leigazolni? Szerintem van pàr napod (15 vagy 30 szokott lenni) fellebbezni, ha volt előtte munkaviszonyod.
Az államkincstárnál beszélnék valakivel, szerintem hozzájuk tartozik.
Az OEP-et hívd fel!
Van ügyfélkapu-regisztrációd? Ügyfélkapun is utána tudsz nézni.
persze van,ott végig van ugye mikor hogy dolgoztam,az elmúlt 7 évben 5hónapot voltam munka nélkül,csak nem tudom hogy itt egybefuggoen kell 180 napnak lenni vagy csak valahogy legyen?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!