Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez valóban így van?

Ez valóban így van?

Figyelt kérdés
volt egy nem üzemi balesetem(kéztörés),táppénzre mentem.A bejelentett bruttóm 400.000ft volt.De közölték hogy mivel nem adtam le a rózsaszín kiskönyvet,ezért ilyenkor a minimálbér 50%át kapom táppénzként

2022. dec. 7. 15:29
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

nem de találtam egy erre vonatkozó cikket:

"Táppénz igénylése esetén a fennálló biztosítási jogviszonyban elért jövedelmet kell figyelembe venni. Amennyiben a biztosítottnak ebben a jogviszonyában nincs 180 napi jövedelme, akkor vizsgálni kell, hogy a táppénzre való jogosultság első napját megelőzően van-e legalább 180 napi folyamatos biztosításban töltött ideje a megelőző jogviszonyokat is figyelembe véve. Ha a TB-igazolványa alapján rendelkezik a meghatározott időtartamú biztosításban töltött idővel, akkor a tényleges vagy annak hiányában a szerződés szerinti jövedelem alapján kell megállapítani a táppénzét.

Ha nincs, vagy nem tudja az igazolvánnyal igazolni a 180 napi biztosításban töltött időt, akkor a táppénzét a minimálbér alapján kell megállapítani. Tehát láthatjuk, hogy nem mindegy, hogy valaki tudja-e igazolni az előzetes 180 napi biztosításban töltött időt vagy sem, azaz a tényleges jövedelme vagy a minimálbér alapján lesz-e jogosult a táppénz összegére."

2022. dec. 7. 20:37
 22/27 anonim ***** válasza:
Fél évnél kevesebb ideje dolgozol itt?
2022. dec. 7. 21:14
 23/27 A kérdező kommentje:
igen,május vége óta,és másfél hónapja tp
2022. dec. 7. 22:26
 24/27 anonim ***** válasza:

Nem tudod utólag leigazolni? Szerintem van pàr napod (15 vagy 30 szokott lenni) fellebbezni, ha volt előtte munkaviszonyod.

Az államkincstárnál beszélnék valakivel, szerintem hozzájuk tartozik.

2022. dec. 7. 22:29
 25/27 A kérdező kommentje:
igen csak az a baj hogy megvan persze a fél év csak 1-2hetes megszakítások vannak munkahely váltások között,meg amúgy csomó helyen ahol dolgoztam nem is ismerek ezt az oep kiskonyvet(igazi troger munkahelyek voltak)es max csak kilépő papírokkal tudnám igazolni
2022. dec. 7. 23:52
 26/27 anonim ***** válasza:

Az OEP-et hívd fel!

Van ügyfélkapu-regisztrációd? Ügyfélkapun is utána tudsz nézni.

2022. dec. 8. 00:06
 27/27 A kérdező kommentje:

persze van,ott végig van ugye mikor hogy dolgoztam,az elmúlt 7 évben 5hónapot voltam munka nélkül,csak nem tudom hogy itt egybefuggoen kell 180 napnak lenni vagy csak valahogy legyen?

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2022. dec. 8. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!