Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez valóban így van?

Ez valóban így van?

Figyelt kérdés
volt egy nem üzemi balesetem(kéztörés),táppénzre mentem.A bejelentett bruttóm 400.000ft volt.De közölték hogy mivel nem adtam le a rózsaszín kiskönyvet,ezért ilyenkor a minimálbér 50%át kapom táppénzként

2022. dec. 7. 15:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Írd meg, hogy nem érted melyik jogszabályra hivatkozva mondják ezt, linkeljék már be légyszi a jogszabályt is és akkor természetesen elfogadott a jogszabály által meghatározott összeget. De mindaddig te úgy tudod, hogy a normál táppénzszabályok szerint vagy jogosult a táppénzre.

Amúgy nézz rá, hogy bejelentettek-e, mert nekem nagyon gyanús, hogy ki kellett volna állítaniuk a kiskönyvet, ha munkába állsz náluk.

2022. dec. 7. 17:11
 12/27 A kérdező kommentje:

elöző bérpapíron is az van hogy

"egyéb,nem üzemi baleset,kifizetés helyi:120000ft"

ja és ez bruttó,most rúgjam rájuk az ajtót vagy mi?😁

2022. dec. 7. 17:12
 13/27 A kérdező kommentje:
be vagyok jelentve azt nézem mindig ügyfélkapun,májusban kezdtem náluk
2022. dec. 7. 17:13
 14/27 anonim ***** válasza:
Nem véletlen tehát, hogy a jogszabály arra az esetre is rendelkezik, ha a foglalkoztató nem kapja meg a kiskönyvet. Ebben az esetben köteles a biztosítottat felhívni, hogy az igazolványt az előző foglalkoztatójától szerezze be. Ha a biztosított ennek nem tesz eleget, erről írásban kell nyilatkoznia. Az írásbeli felhívást és a nyilatkozatot a foglalkoztató köteles öt évig megőrizni. Ha az igazolványt a biztosított az előző foglalkoztatójától a felhívást követő 30 napon belül nem szerzi be, a foglalkoztató új igazolványt állít ki.
2022. dec. 7. 17:13
 15/27 A kérdező kommentje:
azért az kemény hogy 400 bruttóra vagyok bejelentve ebből lesz 120bruttó ami 80 nettó:)
2022. dec. 7. 17:16
 16/27 A kérdező kommentje:
mondjuk azt se értem hogy a nem üzemi baleset miért 50% erről SEM tudtam
2022. dec. 7. 17:18
 17/27 NTBS ***** válasza:
Nem tudom, de egy munkaügyi szakembert megkérdeznék.
2022. dec. 7. 17:48
 18/27 A kérdező kommentje:

persze csak az megint pénz gondolom..

és így törött kézzel időm rengeteg,pénz annál kevesebb

2022. dec. 7. 17:56
 19/27 anonim ***** válasza:
13: Ebbe a munkahelynek semmi beleszólása nincs, mert nem ők fizetik a táppénzt, hanem az OEP.
2022. dec. 7. 19:43
 20/27 anonim ***** válasza:
18: Jártál a SAJÁT bérszámfejtésen és munkaügyön?
2022. dec. 7. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!