Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valóban többet keres egy...

Valóban többet keres egy MSc-t végzett programozó? Megéri MSc-t végezni?

Figyelt kérdés
Sokaktól hallom, hogy egy MSc-t végzett fejlesztő sokkal többet kereshet, mint aki csak BSc-t végzett. Jelenleg csak BSc diplomám van, viszont így is speciálisabbnak mondható területen dolgozom, olyan technológiával, amit máshol nem nagyon lehetne megtanulni. Közben MSc-t végzek, viszont a képzés, tárgyak nem tetszenek. Ettől függetlenül érdemes lenne elvégeznem, vagy inkább koncentráljak 100%-ban a munkára? Valóban segíti a karrirutat az MSc? Valóban többet kereshet, magasabb pozícióba juthat, akinek MSc-je van?

2022. nov. 29. 00:33
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Helyzet, cég, munkaadó, főnök függő.

Vessék rám a követ, én interjún előnyben részesítem azt akinek MSc-je van, bizonyos mértékig hajlandó is vagyok instant honoralni. Pl bérsáv közepe legalább.

2022. nov. 29. 01:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
De nagyon hosszú távon ezek a dolgok eltűnnek. A cégnél jelenleg legnagyobb senior arc valami noname főiskolán esik szerzett valami random papírt... Ő keres a legtöbbet a cégnél tippre.
2022. nov. 29. 01:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg kozbe dolgozike.

Ha valaki bsct csinal es kozbe lehuz 1-1.5 evet cegnel, aztan meg utana dolgozik 2 evet az mar siman medior szintre eljut.

Ha valaki mas meg bsc, msct csinal es kozbe egy napot se dolgozik az valoszinuleg junior szinten kezd majd

2022. nov. 29. 05:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az adatok (stackoverflow developer survey) azt mutatják, hogy nincs szignifikáns korreláció a végzettség szintje és a jövedelem között. MSc-t vagy PhD-t a tudásért és a lehetőségért végez az ember. Vannak állások, ahova be se hívnak BSc-vel (data science stb.). De ha behívnak és felvesznek, akkor nem fogsz többet keresni csak azért, mert MSc-d vagy PhD-d van.
2022. nov. 29. 06:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A másik kérdésnél statisztikát említettek, ami igaz, az MSc-t végzettek átlagosan többet keresnek, mint a BSc-t végzettek. Azonban nem bizonyított, hogy ez ok-okozat lenne, és nem csak korreláció. Lehet, hogy eleve a jobbak, érdeklődőbbek mennek MSc-re, akik egyébként is jobbak. Hangsúlyozom lehet, mert nem tudjuk.

Én is munka mellett csinálom az MSc-t, de én sok évet már dolgoztam, nekem tetszenek a tárgyak. Mikor BSc-n tanultam, azt hiányoltam, hogy kevés az olyan tárgy, ami egyértelműen hasznos lesz programozóként a szakmában, most viszonr úgy vagyok vele, hogy nekem nem is az kell, sokkal jobban oda vagyok zaokért a tárgyakért, amik valami másról szólnak. Emellett esti MSc-n nagyon sok a választható tárgy, elég nagy választékból. Szivatni is kevésbé szivatnak mint 10+ éve BSc-n.

2022. nov. 29. 06:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

3:

Én azt tapaaztalom, hogy MSc mellett majdnem mindenki dolgozik, a nappalisok többsége is. Elte Haladó szoftvertechnológia kurzuson rákérdezett az előadó, majdnem mindenki feltette a kezét, vegyes nappalis és estis társaság.

2022. nov. 29. 06:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem tapasztalom, hogy többet kapnánk, inkább több lehetőség adott, bizonyos poziciónál elvárják a diplomát. Néhány cég ez alapján szűr és csak diplomás mérnökeik vannak.
2022. nov. 29. 08:07
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, mi a munkaköröd. Fejlesztőként szarnak rá, ai vonalon meg anélkül egy senki vagy, de sokszor doktori nélkül is.
2022. nov. 29. 08:13
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

Csak azért mert van egy MScd nem fogsz többet kapni nagy valószínűséggel.

Inkább több lehetőséged nyílik meg. Vannak pozik ahol előny ha van mscd vag phd-d. Tipikusan ilyen a data science és a machine learning

2022. nov. 29. 08:34
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

max az elején számít valamit.

De amúgy az a tapasztalat, hogy attól, hogy valami msc még lehet satu hülye, sőt phd-valnis elég sok emberrel találkoztam, akit nem szabad termék közelébe engedni

2022. nov. 29. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!