Valóban többet keres egy MSc-t végzett programozó? Megéri MSc-t végezni?
Helyzet, cég, munkaadó, főnök függő.
Vessék rám a követ, én interjún előnyben részesítem azt akinek MSc-je van, bizonyos mértékig hajlandó is vagyok instant honoralni. Pl bérsáv közepe legalább.
Attol fugg kozbe dolgozike.
Ha valaki bsct csinal es kozbe lehuz 1-1.5 evet cegnel, aztan meg utana dolgozik 2 evet az mar siman medior szintre eljut.
Ha valaki mas meg bsc, msct csinal es kozbe egy napot se dolgozik az valoszinuleg junior szinten kezd majd
A másik kérdésnél statisztikát említettek, ami igaz, az MSc-t végzettek átlagosan többet keresnek, mint a BSc-t végzettek. Azonban nem bizonyított, hogy ez ok-okozat lenne, és nem csak korreláció. Lehet, hogy eleve a jobbak, érdeklődőbbek mennek MSc-re, akik egyébként is jobbak. Hangsúlyozom lehet, mert nem tudjuk.
Én is munka mellett csinálom az MSc-t, de én sok évet már dolgoztam, nekem tetszenek a tárgyak. Mikor BSc-n tanultam, azt hiányoltam, hogy kevés az olyan tárgy, ami egyértelműen hasznos lesz programozóként a szakmában, most viszonr úgy vagyok vele, hogy nekem nem is az kell, sokkal jobban oda vagyok zaokért a tárgyakért, amik valami másról szólnak. Emellett esti MSc-n nagyon sok a választható tárgy, elég nagy választékból. Szivatni is kevésbé szivatnak mint 10+ éve BSc-n.
3:
Én azt tapaaztalom, hogy MSc mellett majdnem mindenki dolgozik, a nappalisok többsége is. Elte Haladó szoftvertechnológia kurzuson rákérdezett az előadó, majdnem mindenki feltette a kezét, vegyes nappalis és estis társaság.
Csak azért mert van egy MScd nem fogsz többet kapni nagy valószínűséggel.
Inkább több lehetőséged nyílik meg. Vannak pozik ahol előny ha van mscd vag phd-d. Tipikusan ilyen a data science és a machine learning
max az elején számít valamit.
De amúgy az a tapasztalat, hogy attól, hogy valami msc még lehet satu hülye, sőt phd-valnis elég sok emberrel találkoztam, akit nem szabad termék közelébe engedni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!