Kitöltitek a népszámlálást?
#99 "Az emberi kíváncsiság, tudásvágy, fejlődésvágy is juttatta oda az embert a barlangból oda, ahol most tartunk, az pedig nem a vagyontól, hatalomtól függ, ki tehetséges."
Ez a mondatod amúgy nagyon tetszik. Csakhogy a Homo sapiens sapiens (mi, ma élő, "gondolkodó" emberek), már nem gondolkozunk. Bámuljuk a Netflixet, nap mint nap halljuk a média híreket, folyamatos manipulálás alatt vagyunk, pénzből élünk, sodródunk az árral és semmit sem kérdőjelezünk meg. Nem szép kifejezés, de lényegében kreáltak egy lebutított társadalmat. Ez nem csak a mi hibánk, ebben nőttünk fel, tehát az lett a természetes, hogy mindenki mindent jobban tud nálunk és rájuk kell hallgatnunk. Nem lehet önálló véleményed, mert rögtön kiközösít a társadalom és rád aggat valami ostoba jelzőt. Nem mehetsz szembe az árral, lásd a covidnál a békés tüntetések, mert szétrúgnak, megbilincselnek, le vízágyúznak, ha bármi ellenállást teszel. Most sem lesz ez másképp. Most, hogy már a médiában is leadtak erről egy műsort, az már arra enged következtetni, hogy ennyire nem zavarja őket, hogyha lassan mindenki megtudja, mivel valszeg már nem tehetünk ellene semmit. Szóval nehogy azt hidd, hogy nem tudják megcsinálni, amit akarnak. Szerintem még várják is, hogy legyen már némi ellenállás, lázadás, hogy jót röhögjenek rajtunk.
"A félelem nagyobb úr, mint a józan ész."
Viszont van az a pont, hogy amikor már mindent elveszít valaki, akkor semmi sem számít és pont azért harcol, mert már nincs mit veszítenie.
"szétrúgnak, megbilincselnek, le vízágyúznak"
És ezt ki fogja elvégezni? Ha ugyanis mindenkitől elvesznek mindent, akkor azoknak sem lesz semmi, akiknek a hatalmaskodók hatalmát fenn kell tartani.
"Csakhogy a Homo sapiens sapiens (mi, ma élő, "gondolkodó" emberek), már nem gondolkozunk."
Hát, azt látom, hogy neked nem szokásod, én azért szoktam. :-D
Mindenesetre jól eltávolodtatok az eredeti kérdéstől.
Ebbe a fene nagy újraindulásba bele van számolva a klímakatasztrófa is?
Olvadnak a gleccserek, az Északi sark jege, nagyon sok hurrikán, erdőtűz / erdőirtás világszerte, állatfajok, növényfajok tűnhetnek el...Valahol olvastam egy cikket, hogy betegség támadta meg egyes helyeken a kakaó meg a banánfákat, rengeteg a fakivágás (nem csak nálunk) ezzel élőhelyek vesznek el stb.
A gimiben a legelső történelem órán azzal kezdte a tanárunk, hogy mindennek, így a történelemnek is az alapja a mezőgazdaság.
Na most ebből kiindulva, ha nincs mit enni, akkor -idézném Hidas Antal Ficzek úr c. könyvének egy mondatát- "Mindenki megdöglik éhen, Blaha Lujzával és a piros függönnyel együtt."
Szóval erre is van terv vagy csak a ruhabérlésre?
#102 Igen, van az a pont, de akkor már lehet, hogy túl késő harcolni. Orbán is, ha már ott tart a szitu, nem lesz lőtávon belül. Nameg lesz még jópár dolog a következő években, hamarosan ránk engednek még egy pandémiát, lesz egy kibertámadás, ami leállít mindent stb-stb. Igazából olyan bénán csinálják, meg annyira eljár néha a szájuk, hogy előre lehet tudni, mi lesz.
#103 Gondolom a katonaság, rendőrség fenn lesz tartva, ők kapják majd először az alapjövedelmet.
#104 Köszönöm kedves "gondolkodó" barátom. A válaszod remekül szemlélteti, amiről írtam. 😘
#105 Hogyne. Zöld világot akarnak. Tudom, kecsegtetően és ártatlanul hangzik, de nem az. A Fit for 55 által, amit korábban említettem, 2030-ra 55%-os üvegházhatású gáz kibocsátás csökkenést fognak elérni, 2050-re meg klímasemlegessé akarják tenni a Földet. Az elképzelés jó, de a megvalósítás kevésbé.
#106 Szerintem válaszoltam már, de ne haragudj, ha nem voltam egyértelmű. Az "infláció" nem fog megállni. A "háború" még évekig el fog tartani, mivel világkormányt akarnak létrehozni, amit még a volt maláj miniszterelnök is elmondott. A kabornadóval tönkretesznek mindenkit, nem fogod tudni fizetni a számlákat, így elveszíted mindened. Ez a "konti" meg konteó dolog ugye tudod, hogy már szart sem ér, ha az EU parlamenti felszólalások pont azt állítják, amit én? Vagy ami a médiában is lement, hogy miért gondolják az emberek még mindig konteónak a tényeket? Vagy amit írtam a Homo sapiens sapiens-ről? Ezek után kicsit vicces, ahogy engem próbálsz hülyének beállítani. Tisztában vagyok vele, hogy vannak olyanok, mint te, akik nem fogják megnézni, bármit is linkelek. Szóval ha nem akarod megérteni, mit fognak veled és a családoddal tenni, hát ne tedd. De ne vedd el másoktól az esélyt, hogy tájékozódjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!