Tartoznak pénzzel. Mit tudok tenni?
Figyelt kérdés
Olyan problémám lenne, hogy Ausztriában dolgozok és mikor még nem voltam jártas a kinti melókba s az egyéb bankos dolgokkal addig a volt műszak vezető főnököm számlájára ment a fizetésem amihez nem nyúltam 6 hónapig hozzá, de mikor kellett volna elköltötte. Tudom, hülyeség volt... Annyit sikerült csinálnom, hogy írtunk egy kölcsönadásit amit 2-tanuval aláirattuk. Nem igazán akar fizetni. Mit tudnék tenni? Ausztriáról van szó. Most már van 2 étterme, Ausztriában. Magyarba vagy Ausztriába lenne érdemes valamit tenni, ha lehet?2022. ápr. 6. 22:16
1/14 anonim válasza:
Küldesz neki fizetési meghagyást, lehetőleg osztrákot bát gőzöm sincs, hogy az ott hogyan is működik. JJa jó nagy hülye voltál mondjuk, egy bankszámla létrehozása nem valami nagy kihívás.
2/14 A kérdező kommentje:
Hírtelen jöttem ki... Én mondjuk úgy, hogy közeli rokon... És nem beszéltem a nyelvet 😏
2022. ápr. 6. 22:30
3/14 anonim válasza:
Próbáld a fizetési meghagyást, lehetőleg az osztrákot, bár van európai is amit innen is indíthatsz, sok szerencsét, 1. voltam. esetleg próbáljatok megegyezni valahogy, ha van pénze talán nem kell neki a tied.
4/14 A kérdező kommentje:
Kovid végett szarban van ugy tudom... Ez a gáz.. 😏
2022. ápr. 6. 22:38
5/14 anonim válasza:
Megegyezéssel mindig hamarabb meg lehet oldani valamit, mint a jogi úttal. Egyezettek ki vmi részletfizetésben, ismerje el a tartozást, adjon valami biztosítékot (pl. autó, jelzálog, akármi).
6/14 A kérdező kommentje:
Hiteles az autó, nincs tulajdonában úgy kimondottan semmi 😏 Még szólok neki, h havi X összeget utaljon, de ha nem akkor jogi úton be tudnám hajtani?
2022. ápr. 6. 23:13
7/14 anonim válasza:
Ha valami behajtható vagyont talál a végrehajtó a jogerős ítélet után akkor igen.
8/14 A kérdező kommentje:
Esetleg a 2 étterme után bejövő összegből valamit?
2022. ápr. 6. 23:28
9/14 A kérdező kommentje:
Bérli őket nem saját.
2022. ápr. 6. 23:31
10/14 anonim válasza:
Bankszámlára inkasszót pl lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!