Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim pénzzel tartoznak?

Szüleim pénzzel tartoznak?

Figyelt kérdés
Kb. 7 éve adtam nekik kölcsön 1,5 millió Ft-ot (az akkori összes megtakarításomat, amit külföldi munkával kerestem), hogy a bátyámnak adják, lakásfelújításra. Bátyám később devizahitelt is vett fel, most azt is törleszti, közben családja lett, esélye sincs, hogy visszafizesse a pénzem. Egy éve apám örökölt egy lakást, amit eladtak, majd az árából a nővéremnek vettek egy másikat, felújították, berendezték, stb. Azt mondják, hogy ha meghalnak, az örökségből arányosan többet kapok. Igazságtalan, hogy úgy érzem, nem erőltetik meg magukat, hogy visszafizessék a kölcsönt? Mindig is megfogták a pénzt, de ha az enyémről van szó, azt elég lazán kezelik.

2015. jan. 15. 23:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%
1,5 millió ft nem kis összeg. nem várhatod, hogy mikor fognak meghalni, hogy lássál belőle viszont pénzt. Beszélj velük, hogy ideje hogy nem csak a testvéreidnek adjanak pénzt, hanem neked is törlesszék az adósságot, mert neked is szükséged lenne új házra, kocsira, stb-re...
2015. jan. 15. 23:28
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
ami 7 eve 1,5 milliot ert, az ma mar lehet erne 3 millio Ft-t is.
2015. jan. 15. 23:29
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát elég fura, főleg hogy az örökség egyedül a nővédernek ment... nem maradt a lakáseladásből meg semmi?...

Hány éves vagy? Kellene most neked az a pénz valamire konkrétan?

2015. jan. 15. 23:29
 4/19 anonim ***** válasza:
89%

Hogy is mondják ezt mifelénk...

No, hogyaszongya:

Ki lettél semmizve.

2015. jan. 15. 23:33
 5/19 A kérdező kommentje:

Nem kell most semmire konkrétan, van félretett pénzem (elég spórolós vagyok). Amúgy 31 éves vagyok és jelenleg munkanélküli :/

Nem nagyon szeretem felhozni nekik a témát. Amikor az örökölt lakást eladták, célozgattam rá, hogy talán valamennyit visszakaphatnék, de nem... az összes pénz elment.

2015. jan. 15. 23:38
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Te vagy a legfiatalabb? A szüleiddel laksz? A Te különköltözésed nincs még napirenden?

Esetleg a nővéreddel, bátyáddal együttlakás nincs tervben?

2015. jan. 15. 23:40
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem célozgatni kell, hanem konkrétan kimondani ami a szívedet nyomja. Persze nem balhéról meg veszekedésről beszélek, de azért ez így nem kerek. Segítenek a te pénzedből a tesódnak, segítenek az örökségből a másik tesódnak, neked meg lóf..sz a seggedbe? Pláne most, hogy éppen nem dolgozol és nincs bevételed? Hát ez így nagyon nem kerek..
2015. jan. 15. 23:43
 8/19 A kérdező kommentje:
Most a szüleimmel élek, igen (ezért is lenne kínos a kölcsön témát feszegetni). Amúgy, ha van munkám, akkor külföldön vagyok, ezért nem is tervezek egyelőre itthon lakást venni, pénzem sem lenne rá elég jelenleg.
2015. jan. 15. 23:47
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nos, nem lehet, hogy amikor Neked sorra kerül egy ilyen nagyobb kiadás, mint pl. lakásberendezés, akkor Neked is fognak akkor a nagyságrednben juttatni, mint a testvéreidnek?

Végülis a bátyád kapta a pénzedet, nem ő az adósod, ha már adósságról beszélünk?

2015. jan. 15. 23:49
 10/19 A kérdező kommentje:
#9 Kötve hiszem, hogy valaha pénzzel támogatnának, mindketten nyugdíjasok. A bátyám meg gyerekkel, hiteltartozással éppen hogy kijön a fizetéséből (vagy nem, akkor azért kisegítik hó végén). Neki az öröklős megoldás megfelel (kevesebbet örököl, majd...egyszer)
2015. jan. 15. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!