Kb. 7 éve adtam nekik kölcsön 1,5 millió Ft-ot (az akkori összes megtakarításomat, amit külföldi munkával kerestem), hogy a bátyámnak adják, lakásfelújításra. Bátyám később devizahitelt is vett fel, most azt is törleszti, közben családja lett, esélye sincs, hogy visszafizesse a pénzem. Egy éve apám örökölt egy lakást, amit eladtak, majd az árából a nővéremnek vettek egy másikat, felújították, berendezték, stb. Azt mondják, hogy ha meghalnak, az örökségből arányosan többet kapok. Igazságtalan, hogy úgy érzem, nem erőltetik meg magukat, hogy visszafizessék a kölcsönt? Mindig is megfogták a pénzt, de ha az enyémről van szó, azt elég lazán kezelik.
1,5 millió ft nem kis összeg. nem várhatod, hogy mikor fognak meghalni, hogy lássál belőle viszont pénzt. Beszélj velük, hogy ideje hogy nem csak a testvéreidnek adjanak pénzt, hanem neked is törlesszék az adósságot, mert neked is szükséged lenne új házra, kocsira, stb-re...
2015. jan. 15. 23:28
2/19 anonim válasza:
ami 7 eve 1,5 milliot ert, az ma mar lehet erne 3 millio Ft-t is.
2015. jan. 15. 23:29
3/19 anonim válasza:
Hát elég fura, főleg hogy az örökség egyedül a nővédernek ment... nem maradt a lakáseladásből meg semmi?...
Hány éves vagy? Kellene most neked az a pénz valamire konkrétan?
2015. jan. 15. 23:29
4/19 anonim válasza:
Hogy is mondják ezt mifelénk...
No, hogyaszongya:
Ki lettél semmizve.
2015. jan. 15. 23:33
5/19 A kérdező kommentje:
Nem kell most semmire konkrétan, van félretett pénzem (elég spórolós vagyok). Amúgy 31 éves vagyok és jelenleg munkanélküli :/
Nem nagyon szeretem felhozni nekik a témát. Amikor az örökölt lakást eladták, célozgattam rá, hogy talán valamennyit visszakaphatnék, de nem... az összes pénz elment.
2015. jan. 15. 23:38
6/19 anonim válasza:
Te vagy a legfiatalabb? A szüleiddel laksz? A Te különköltözésed nincs még napirenden?
Esetleg a nővéreddel, bátyáddal együttlakás nincs tervben?
2015. jan. 15. 23:40
7/19 anonim válasza:
Nem célozgatni kell, hanem konkrétan kimondani ami a szívedet nyomja. Persze nem balhéról meg veszekedésről beszélek, de azért ez így nem kerek. Segítenek a te pénzedből a tesódnak, segítenek az örökségből a másik tesódnak, neked meg lóf..sz a seggedbe? Pláne most, hogy éppen nem dolgozol és nincs bevételed? Hát ez így nagyon nem kerek..
2015. jan. 15. 23:43
8/19 A kérdező kommentje:
Most a szüleimmel élek, igen (ezért is lenne kínos a kölcsön témát feszegetni). Amúgy, ha van munkám, akkor külföldön vagyok, ezért nem is tervezek egyelőre itthon lakást venni, pénzem sem lenne rá elég jelenleg.
2015. jan. 15. 23:47
9/19 anonim válasza:
Nos, nem lehet, hogy amikor Neked sorra kerül egy ilyen nagyobb kiadás, mint pl. lakásberendezés, akkor Neked is fognak akkor a nagyságrednben juttatni, mint a testvéreidnek?
Végülis a bátyád kapta a pénzedet, nem ő az adósod, ha már adósságról beszélünk?
2015. jan. 15. 23:49
10/19 A kérdező kommentje:
#9 Kötve hiszem, hogy valaha pénzzel támogatnának, mindketten nyugdíjasok. A bátyám meg gyerekkel, hiteltartozással éppen hogy kijön a fizetéséből (vagy nem, akkor azért kisegítik hó végén). Neki az öröklős megoldás megfelel (kevesebbet örököl, majd...egyszer)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!