Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleim pénzzel tartoznak?

Szüleim pénzzel tartoznak?

Figyelt kérdés
Kb. 7 éve adtam nekik kölcsön 1,5 millió Ft-ot (az akkori összes megtakarításomat, amit külföldi munkával kerestem), hogy a bátyámnak adják, lakásfelújításra. Bátyám később devizahitelt is vett fel, most azt is törleszti, közben családja lett, esélye sincs, hogy visszafizesse a pénzem. Egy éve apám örökölt egy lakást, amit eladtak, majd az árából a nővéremnek vettek egy másikat, felújították, berendezték, stb. Azt mondják, hogy ha meghalnak, az örökségből arányosan többet kapok. Igazságtalan, hogy úgy érzem, nem erőltetik meg magukat, hogy visszafizessék a kölcsönt? Mindig is megfogták a pénzt, de ha az enyémről van szó, azt elég lazán kezelik.

2015. jan. 15. 23:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

egyke vagyok köszönöm istenem.

a feleségemnek 4 testvére van 1000ft on képesek megsértődni és nem szólni a másikhoz 2 hónapig persze a többi testvérnél fúrja az azt az egyet.

2015. jan. 15. 23:58
 12/19 anonim ***** válasza:

Hát ez nem jó!

Akkor miért adtad oda a pénzedet neki?

2015. jan. 15. 23:59
 13/19 A kérdező kommentje:
#12 Mert amikor felvette a devizahitelt, fele annyi volt a havi törlesztése. És nem volt gyereke.
2015. jan. 16. 00:05
 14/19 anonim ***** válasza:
Tehát meg volt beszélve, hogy visszaadja?
2015. jan. 16. 00:08
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

Majd ha neked is lesz családod, te is kapsz lakást!

Vagy költözz a tesókhoz!

Egyébként te a szülőknél laksz? Fizetsz valamit a rezsibe?!

2015. jan. 16. 05:45
 16/19 anonim ***** válasza:
Akkor kellett volna kerned, amikor a kezukben volt pénz. Mostmár késő bánat. Fura, hogy a saját szüleidtól nem merted visszakérni a pénzedet.
2015. jan. 16. 07:30
 17/19 anonim ***** válasza:
Semmi nem garantálja hogy ezt a pénzt valaha viszont látod, hallottam már cifrább esetről is családon belül. Gondolom papír sincs a kölcsönről, márpedig ez nem egy apró amit lazán visszaad az ember, ezt nem indokolja a gyerek és a törlesztő emelkedése sem. Szerintem sosem tervezték visszaadni a pénzt, azt maximum per útján hajthatnád be.
2015. jan. 16. 07:51
 18/19 A kérdező kommentje:
Ez van. Talán én vagyok kicsinyes, és ennyiben kellene hagynom a dolgot.
2015. jan. 16. 13:36
 19/19 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem vagy kicsinyes, nehogy még Te szégyelld magad! Nem ajándékba kérték, hanem kölcsönbe.

Szerintem nagyon igazságtalanok, akkor is, ha jelenleg neked nem kell, bármikor szükséged lehetne neked is rá!A banknál se mi döntjük el, mikor adjuk vissza!

2015. febr. 11. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!