Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jól tudom hogy a túladott...

Jól tudom hogy a túladott szabik visszakövetelésére jogszerű eszköze nincs a cégnek? vagyis, ha a cég kiadta, és én felmondok, akkor kap egy IJ (így járt) kártyát a cég?

Figyelt kérdés
2022. febr. 14. 11:41
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:

40, de komolyan, miért küldene felszólítást visszafizetésre? Miért nem vonta le még kifizetés előtt?

Én sem látom, miért nem vonta le, mert biztos nem az asztalcsapkodás volt az oka, de ha eddig nem tette meg, ezután biztos nem fogja. Nincs értelme 2 évig pereskedni szaros 50-100ezer forint miatt.

2022. febr. 18. 09:37
 42/57 A kérdező kommentje:

" majd felszólítást küld róla"

Világos. tehát egy mozdulattal megtehette volna hogy nem fizeti ki, de kifizette. Majd utólag a már kifizetett pénzért indul jogi huzavonára ... világos. életszerű.

nem, nem levonja. kifizeti. Majd utána bíróságra megy. Világos.

de hadd kérdezzem meg: ha nem járt nekem ez az összeg minek fizette ki? hm?

2022. febr. 18. 09:38
 43/57 anonim ***** válasza:

42, igen, ez jó kérdés, hogy miért fizette ki, alapból nem kellett volna, hogy járjon, bár hallottam olyan cégről aki nem törődik vele, meg olyanról is, akinek nem volt része a folyamatnak a szabadságok leellenőrzése, azaz tudtukon kívül megadtak mindent. Utóbbit mondjuk nemegészen értem egyáltalán hog képes fennmaradni, ha ennyire tájékozatlanok, de mindegy:D

A lényeg, hog ymegkaptad. Nem járt volna, de az sincs megtiltva, hogy a cég eltekintsen a levonástól. A lényeg, hogy ott van a lé, lehet örülni, oszt annyi.

2022. febr. 18. 09:50
 44/57 A kérdező kommentje:

"Én sem látom, miért nem vonta le"

mert nem volt joga hozzá azért nem. A szabadság kiadásnak JOGA és egyben FELELŐSSÉGE A cége. Ha kiadta, akkor így járt, ha többet adott ki, akkor is így járt. ennyi. Nem követelhet vissza semmit, mert mérlegelés után úgy döntött kiadja, az egyébként jogosan járó szabis keretből.

ennyit kéne megérteni, de úgy tűnik magas.

2022. febr. 18. 10:07
 45/57 anonim ***** válasza:

44, értem, hogy te így gondolod, de ettől még nem így van.

Közel 5 éve dolgozom HR-ben, nap mint nap csinálok ilyne levonásokat, ne akard már nekem lemagyarázni hog ykéne végeznem a munkámat:D

2022. febr. 18. 10:16
 46/57 A kérdező kommentje:

"Nem járt volna, de az sincs megtiltva, hogy a cég eltekintsen a levonástól"

Valójában a cégnek semmiféle más választása sincs minthogy eltekintsen a levonástól, ha mégis levont VOLNA perelhető lenne.

2022. febr. 18. 10:17
 47/57 A kérdező kommentje:

"Közel 5 éve dolgozom HR-ben, nap mint nap csinálok ilyne levonásokat,"

Jogtalanul ....

ű

de ha nekem nem hiszel, nos semmi gond, irány a Kúria, és a jogesetek állásfoglalásaiban nézz utána. nem kell elhinni, semmit se kell elhinni, utána kell nézni

2022. febr. 18. 10:18
 48/57 anonim ***** válasza:

Ahogy érzed.

Amit te ide másoltál 1-2 oldallal korábban, az már kifizietett összeg visszaköveteléséről szól, azaz nem ez a téma. Szóval azért az utánanézésre annyira ne verd magad.

2022. febr. 18. 10:25
 49/57 A kérdező kommentje:

"Ahogy érzed."

Én azt érzem hogy a pénz a számlámon maradéktalanul, az összes kilépőpapír a kezemben maradéktalanul és pont. én ennyit "érzek" és mást nem is kell érezzek.

2022. febr. 18. 10:44
 50/57 anonim ***** válasza:

Igen, ezt mondtam én is. Jogos vagy jogtalan, hibáztak vagy nagyvonalúak voltak, teljesen mindegy, a pénzt megadták és szinte kizárt, hogy visszakövetelnék, szóval a tiéd a pénz, örülj neki.

Mennyiről van szó, amúgy?

2022. febr. 18. 10:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!