Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jól tudom hogy a túladott...

Jól tudom hogy a túladott szabik visszakövetelésére jogszerű eszköze nincs a cégnek? vagyis, ha a cég kiadta, és én felmondok, akkor kap egy IJ (így járt) kártyát a cég?

Figyelt kérdés
2022. febr. 14. 11:41
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
49%

Ez a baj itt, hogy már olcsó, koncsmaszagú senkik is hozzászólnak, kábítják az embereket. A kibicnek semmi sem drága, alapon.

Lásd az előttem szóló kontár senkit.

2022. febr. 14. 17:29
 22/57 anonim ***** válasza:
Nos, a kúriai állásfoglalások nyilvánosak, ellenőrizhetőek ugyebár így vita erről nem lehetséges.
2022. febr. 14. 19:14
 23/57 anonim ***** válasza:

Vita arról lehetséges, hogy léteznek-e olyan állásfoglalások, amilyeneket te ide behazudsz.

Nem is vita ez, mert ilyenek nem léteznek.

2022. febr. 14. 19:30
 24/57 anonim ***** válasza:
22, amit idéztél, az a már kifizetett bérből való visszakövetelésről szólt, nem a jövőbeli fizetés korrekciójáról.
2022. febr. 14. 21:17
 25/57 anonim ***** válasza:
Egyébként nem igazán értem a felháborodást kérdező. Ha vissza követelnek tőled x összeget 2-3 napért, a következő munkahelyeden azokat ugyanúgy kitudod venni. Ha az új munkahelyeden nem csökken jelentősen a napi béred, akkor a semmin megy a cirkusz.
2022. febr. 17. 08:24
 26/57 A kérdező kommentje:

Ha valakit még érdekel lefutott az ügy, megjött az utolsó bér, és egy fillér se hiányzik. A túlvett napokat nem merték visszavenni.

Mondtam nekik, ha levonnak bármit kérem írásban mit mennyit milyen jogcímen vonnak le.

Na erre nem vontak le semmit.

Szánalmas.

2022. febr. 17. 09:14
 27/57 anonim ***** válasza:

Mondjuk az nem nag yfenyegetés, hogy adjanak papírt arról mit hogyan vonnak le, hiszen minden bérátutalás mellé ott van a bérszámfejtéses papír (angolul payslip, nemtom magyarul mi a neve). Azon rajta van minden és bármikor megnézheted.

Amúgy hány napod van egy évben és hány napot vettél ki?

2022. febr. 17. 09:25
 28/57 A kérdező kommentje:

"Mondjuk az nem nag yfenyegetés,"

Ember. Ne játszd a szándékosan az értetlent. Az a nagy "fenyegetés" hogy ha a cég levon bármit is, összeget és jogcímet kell odaírnia. Pl SZJA stb.

Na most ha túladott szabit levon, mint ír oda miért vont le, milyen jogcímen? Hát nem vonhat le semmiféle jogcímen.

És lám, nem is vont le...

2022. febr. 17. 09:34
 29/57 anonim ***** válasza:
Akkor a következő munkahelyeden időarányosan nézve kevesebb szabadságod lesz?
2022. febr. 17. 10:39
 30/57 A kérdező kommentje:
nem, nem lesz. már miért lenne. az újnak a régi dolgához a világon semmi köze. ő köteles az időarányost kiadni, akkor is ha az előző helyen 2x annyit vettem ki mint időarányosan járt volna.
2022. febr. 17. 11:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!