A munkahelyemen változtattak a szabályokon/elvárásokon, ugyanakkor munkaszerződés módosítást nem írattak alá, jogszerű ez így?
Nem.
Munkaszerzodesen csak kozos beleegyezssel lehet modositani, es/vagy a munkavallalo javara.
Tehat nem dolgoztathat dupla annyit, ugyannyi penzert stb.
Az mas kerdes, hogy ha beleallsz akkor meg kozli, hogy ha nem tetszik ellehet menni...😏
Ez munkaköri leiras amit altalaban nem is tartalmaznak a munkaszerzödesek. Külön sima lapon mindenfele fejlec nelkül szoktàk kiadni, vagy te irod magadnak.
Ha nem modositjàk magàt a munkaköröd nevét azaz pl adminisztratorkent futsz tovabbra is, csak ujabban pl több a fenymasolni valo, az nem von m.szerzödes modositast maga utan.
Es hasonlok sem.
Pl ha napi 4 vagy 6 vagy 8 ora van a szerzödesedben, es modositja hogy holnaptol nem 7 kor hanem 6 kor kell kezdeni, de ugyanugy 4-6-8oràzol, megint nem kell modositani
Engem egyszer visszavettek 8-órából 4-be. Mikor közöltem, hogy ez így nem egészen jó, akkor mondták, hogy jha akkor ki vagyok rúgva.
Ez Magyarország, itt vagy elfogadod, ahogy a munkáltatód nem fair play módon játszik, vagy felmondasz/felmondanak, mert nem vagy több egy biorobotnál, érdekképviselet nuku.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!