Jogosan követelik a munkaadók az anyagi kárt, amit a munkahelyen okozott egy kolléga, aki nincs bejelentve?
X ember kollégája, akivel együtt dolgozott csinált egy kb. 4000-5000 eurós kárt.
Valahogy eltűnt egy doboznyi panel kulcs, amit csak kedden vesznek elő és kell a munkához.
Szombaton még megvoltak a kulcsok és x ember nem is dolgozott szombat óta, mert kovidos lett. Tegnapi napon derült ki, hogy nincsenek meg a kulcsok, mert X ember kollégája dolgozott egyedül és ő vette észre a hiányt.
Dehát nem tudni mikor tűnt el, így x emberen is le akarják verni.
X ember sincs bejelentve a munkahelyén.
#20: nézd, én azt megértem, hogy ha pl. valakinek hónapok/évek óta nem volt munkája itthon, az bármilyen lehetőséget megragad, akár messzire is hajlandó elmenni, hogy pénzt keressen. És ilyenkor hajlandó tudomásul venni a törvénytelenséget, csalást. Mert még így is jobb a helyzete (ha megkapja a pénzt zsebbe), mint a nulla bevétel otthon.
De a fagyi nagyon visszanyalhat - mert mi van, ha a munkaadó egyszerűen nem fizet?? Ledolgoztál egy hónapot ingyen... Nincs papír, jogilag te nem is voltál ott. Németországban nem tudsz jogsegélyt igénybe venni, tehát jó nagy szívás.
Nem tudom, milyen német céggel állt össze ez a magyar cég, de hogy nagyon feketében sántikálnak, az biztos!
Menjek bíróságra? Beszéljek egy ügyvéddel?
Y ember egyébként egy harmadik személy. Ő 3 hónap után lett kirúgva, mert nem tudott bemenni rosszullét miatt, olvastam, hogy ezt is alaposan meg kell indokolniuk.
Ráadásul 2 hét a felmondási idő így is, ő már másnap nem mehetett.
23: látod, egyszerű a képlet: ha nincs szerződés, akkor semmiféle törvényt nem lehet alkalmazni. :(
Farkastörvények vannak ilyenkor... Az erősebb ...cik.
Hogy érted ezt hogy átmeneti munkavállaló???
Azt úgy hívják, hogy határozott idejű munkaszerződés.
Akármennyi időszakra lehet kötni, akár néhány hónapra, vagy hétre is.
De munkaszerződés!!!
#27: légyszi ne vádold őt!
Én tegnap este óta válaszolgatok neki - szemmel láthatóan egy nagyon tájékozatlan fiatal, és egy ügyeskedő (adócsaló) magyar vállalkozó hálójába kerültek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!