A munkahelyeteken általában milyen típusú az a kolléga, akit nem igazán kedveltek? Milyen jellemzők illenek rá?
A törtető kollégákat nem bírják inkább? Vagy a lustákat? Esetleg a zárkózottakat? Netán azt akinek be nem áll a szája? Vagy a főnök kedvencét?
Vagy melyikeket? Azért nem szavazós kérdés, mert többféle jellemzőt is fel lehet sorolni.
Munkától függ. Jelenleg mindenkit bírok. Azokat jobban, akikre jellemző az "őrült zseni" kifejezés. Majdnem mindenki ilyen egyébként nálunk, és minél elborultabb, abszurdabb, elvetemültebb egy "normál" emberhez képest, minél különlegesebb, annál jobban kedvelem. Mostanáig kb 1 olyan munkatársam volt ezen a helyen, akire ez nem volt jellemző és csak úgy elvoltam vele. Most úgy tűnik nem lesz ilyen, vagy legalábbis nem közvetlen munkatársam lesz.
Diákmunkán vendéglátásban senkit nem bírtam. Egyszerűen azért, mert nem volt semmi közös témánk. Na meg 16 évesen eléggé sokkolt, hogy más 16 évesek 30-nak néznek ki, szoliznak, a műköröm,-szempilla, -haj átlagosnak számít, mindenki volt valamilyen drogdíler, senkinek semmi értelmes hobbija (pl sport, művészet) nincs, a fizetésüket pedig márkás cipőre/táskára gyűjtik és "már kiöregedtek a party-kból". Persze ismerek nagyon jófej, okos, értelmes diákmunkás vendéglátóst is, csak én anno nagyon rossz helyre kerültem.
Igazából munkahelyen is azokat bírom, akiket emberileg kedvelnék, nem függ ez feltétlenül attól, hogy kolléga-e az illető.
Legjobban az idegesít, mikor valaki mindent kritizál, mindenért nyavalyog, de nem tesz le érdemleges dolgot az asztalra vagy nincs újító ötlete neki sem.
A túl sok felesleges pofázást sem kedvelem, engem írtora lemerült és emellett semmi értelme sincs. Az más ha valaki a lényegre koncentrálva dumál sokat.
Meg vannak akik keveset dolgoznak, de úgy tüntetik fel magukat, hogy hú ők aztán ...
Törtető? Hát, azt lehet okosan is szépen csinálni, így ez kifejezetten nem zavar.
Mivel én is zárkózott vagyok, nem zavar egyáltalán ha más az, de néha én zavarónak érzem magam 😁
Amelyiknek kisgyereke van, vagy tervezi a gyermekvállalást.
Bejelenti, hogy terhes, és keresni kell a helyére valakit. Nem biztos, hogy beválik az uj ember, szétszakad a csapat, romlik a színvonal.
Anyukák meg csak szétszívatják a többieket, minden körülöttük meg a gyerek körül forog.
Menni kell érte az oviba/suliba, ezért hamarabb lelép, te meg kénytelen vagy túlórázni. Hétvégéken, ünnepek alatt be kell menni helyette dolgozni, mert a gyerekkel otthon kell lenni.
A gyerek 2 hetente összeszedi a taknyot az oviban. Egyik héten otthon kell maradni vele, másik héten az anyja kapja el tőle és elmegy táppénzre. Vagy bejön betegen és szétfertőz mindenkit.
Ha lenne saját cégem, soha nem vennék fel ilyen embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!