Megmaradnátok egy olyan munkahelyen ahol a tulaj kifejezetten kedvel, de a legnagyobb talpnyalója folyamatosan a háttérben próbál ellened szervezkedni?
Azt hiszed a tulaj teljesen hülye? Hogy nem látja ki a talpnyalója, illetve, hogy attól mire számíthat? Lehet, hogy -bár szerinted talpnyaló- egy becsületes ember és jó munkaerő. Meg az is lehet, hogy áskálódik, amiből egy idő után elege lesz a tulajnak. Attól, hogy nem mondja, nem láttok a fejébe. Egyébként az nem ördögtől való, hogy a tulaj kedveli az összes alkalmazottját.
De alapvetően ez másodlagos, neki a cégét az elsődleges fönntartani és nem baráti kört szervezni.
a kérdés nem erre irányult, hanem nekem, aki viszont a mindennapjai minőségét tartja elsődlegesnek érdemes-e megmaradni valahol ilyen felállással.
nem hülye a tulaj, viszont sok dologról valóban nem tud hiszen nem is érdekli és nincs ideje ezekkel foglalkozni. ő nem méri fel olyan durvának a helyzetet mint amilyen
Összegezve: kedvel a tulaj, számít rád, neked pletyózzák a füledbe a többiek, hogy XYnnak még soha senki nem szúrta ennyire a szemét, és annak ellenére, hogy a főnököd kemény pénzekért (bérköltség) téged alkalmaz és -mint írtam- bízik benned és számít rád, neked a pletyó, meg a fejedben konspiráltak előrébb valóak.
Teljesítsd a kötelességed, szolgáld meg a bizalmat és ne szőjj meséket előre, olyan alapokra amik meg se történtek.
Mi van, ha a tulaj tisztán látja a problémát (ha van egyáltalán) és téged akar idővel a "talpnyaló" helyére? Mi van, ha az illető megy el máshová dolgozni, szülni, vagy beteg lesz? Miért mondanál föl amikor alapvetően neked is jó?
Nem körülötted forog a világ, kicsit olyan ez a kérdés, mintha ezt a tényt akkora sértésnek élnéd meg, hogy kiviharzol a szobából és vissza se mész többet.
Dedósnak és megbízhatatlannak gondollak. Aki ennyitől (pletyó, meg talpnyaló) ezt csinálja, az megbízhatatlan.
Te tudod.
Nézd másként: te vagy a tulaj, van egy alkalmazottad akit bírsz. Ez az alkalmazottad felmond. Te hónapokkal később megtudod amit itt leírtál. Mit gondolnál? Én becsapva érezném magam, hogy látta rajtam, hogy kedvelem és ennyibe nézett, hogy nem szólt nekem a problémájáról. Akkor nem is kár érte, hiába tűnt tehetségesebbnek a többi szakembernél. Nem volt velem korrekt.
Szerintem ezt érted.
Első körben ne tulajdoníts magadnak ekkora jelentőséget! A munkavégzésed és ezzel a cég biztonsága előrébb való, mint, hogy jóskapista mikor és milyen hangosan köszön neked, vagy épp nem köszön. Emelt fővel végezd a munkádat mintha észre se vennéd a bolhacirkuszt.
Ha valaki belédáll az egy másik szint, ott még nem tartasz. Ha a kisfőnök kritizál azt se kérd ki magadnak, ő a kisfőnök ez nem vita tárgya, neki joga és kötelessége a munkáját végezni.
Amennyiben zaklatássá fajul a dolog akkor szólj a tulajnak. Ha ezek sem oldják meg a problémát elég lesz akkor felmondanod.
Te mit választanál főnök helyében? Apró szarkeverések, meg fszméregetés, de megy a munka, megy a cég, vagy egy (vélt)igazság bajnoka pattog és az ő lelki egyensúlya? Ebbe is gondolj bele, hogy mit várnál el a tulajtól és mi az amit még el tudsz viselni és "visszaadni" neki, hogy nyugta legyen.
Egyébként akkor mész új helyre amikor akarsz, te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!