Milyen területen tudnék érvényesülni gyorsírással? Van kifejezetten olyan hely, ahova ez elég?
Úgy tudom, hogy ezt már nem is tanítják. Én is elvégeztem. Már csak kedvtelésből gyorsírok...egy kicsit nehéz volt füzeteket szerezni.
Amennyiben olyan iskolába jártál, ami érettségit adott, akkor egy kicsit tágabb a mozgástered...
#3 Ha elolvasod a kérdés kifejtését is, megtudod, hogy valójában nem gyorsírni tud a kérdező, hanem 10 ujjal gépelni. Csak valószínűleg nem tudja, hogy a gyorsírás, amire te is gondolsz, teljesen mást jelent.
Egyébként ismerek olyat, aki 2 éve végzett valami titkárnői (nem ez a szak neve) szakképzésben, és bizony tanították neki a gyorsírást.
Én is gyors- és gépíró szakképesítéssel (bizonyítvánnyal) rendelkezem már 30 év óta. De nekem nincs érettségim.
Szerintem már kikopott, elavult szakma lett. Más ismeretek is kellenek az "érvényesüléshez".
Olvassátok már el a kérdést! A kérdező egyáltalán nem tud a szó valódi értelmében gyorsírni, csak írógépen, vagy számítógépen az általa megítélted alapján GYORSAN ÍRNI, szóval sebesen! Ez teljesen más, mint a gyorsírás, amit bizony annak idején évek alatt sajátítottak el, akik profi módon űzték, űzik.
Az hogy valaki 10 újjal vakon viszonylag gyorsan gépel, a kutyát nem érdekli manapság. A saját munkádat megkönnyítheted vele, de munkakeresésnél nem jelent a felvételnél előnyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!