Kinek mennyire fontos, hogy olyan munkátok legyen, ami kifejezetten érdekel?
Nekem csak az a fontos, hogy ne utáljam. Fejlesztő vagyok, nyilván érdekel a programozás és örömmel valósítom meg a saját ötleteimet szabadidőmben. De a munkámat nem kifejezetten szeretem, holott ugyanebből áll. Egyszerűen untat a téma, a rendszer, amit csináltatnak velem. Az idő nagy része azzal telik, hogy gyakran a más által írt (gyakran nehezen kibogozható) kódban javítsak apróságokat vagy a sajátomban. Ilyen apró, szánalmas kis dolgok, mint ne engedjem, hogy a mezőbe 30-nál több karakter férjen. Aztán valakinek ez nem tetszik és a következő verziónál már azt kéri, hogy legyen max 10 karakter. Hurrá. Lényegében semmi érdemit nem csinálok azóta, mióta megvan a durva váza ennek a programnak. Csak toldozzuk, javítgatjuk úgy, hogy már az eredeti program sem az a műfaj igazán, ami annyira lázba hozna. Valami hivatali vacak.
Szerintem egy és ugyanazon dolgot is teljesen más érzés a saját fejed szerint és a megrendelő ízlése szerint csinálni. A munkában megmondják neked, hogy miért fizetnek általában. Az meg ilyen.
Nyilván szívesebben csinálom ezt, mint mondjuk amit egy kollégám, aki más pozícióban van. De attól még nem szórakoztató.
Normális esetben eléggé fontos lenne, de most nincs lehetőségem válogatni. A vírus miatt elvesztettem a munkám, és nagyon nehéz másikat találni.
Már ott tartok, hogy lassan bármit elvállalok, amíg talpraállok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!