Egy munkahelyen miért lehet gond az, ha egy alkalmazott sosem mosolyog?
Hát én sem szívesen dolgozok együtt valaki olyannal akire ha rá nézek az életkedvem is elmegy.
Nyilván nem kell 0-24 mosolyogni de ha valaki nem képes szemernyit sem mosolyogni de még kommunikálni sem lehet vele mert 1 szavas válaszokkal lezár mindent, hát az valami szörnyű....
Gondolom ők is ilyesmit éreznek.
Mert lehúzza a környezetét, negatív benyomást kelt, egyszerűen zsigerből elutasítóak az ilyenekkel az emberek jórésze.
Nem véletlenül amerikában, japánban nagy kultúrája van ennek, bár a jenkiknél is próbálták bevezetni ezt a billielis-féle faarcot, ami kb a haláltól egy hajszálra van, életminőségben.
Bár ha az a célja az illetőnek, hogy minél többen megutálják, egyedül legyen, akkor ok. Csak akkor ne erőltesse magát az élők környezetébe.
Hát . Bátran jelentkezek . Én a masik oldalt erősítem , de ez se jó :D Én folyamatosan vigyorgok , de már többen is jelezték hogy fogyatékos vagyok e . Azóta már persze visszább vettem , de még így is hülyének néznek . " A mosolygós ember " .
Szóval kérdező .... Nyugodj meg . Az embereknek semmi nem jó .
"Néha kaptam olyasmire célzásokat, hogy mintha nem szeretnék ott dolgozni."
Az a helyzet, hogy tetszik, vagy nem, meg kell erőltetned magad a kommunikáció terén. Tudom, hogy miről beszélsz, gyerekem hasonló. Marha tehetséges egy csapatsportban, de rendre azért nem hosszabbítanak vele szerződést, mert nem "csapatember", nem örül a sikernek, nem látszik rajta reakció, amikor az edző pl utasításokat ad, nem képes a társaságban megélt örömre. Neki a győzelem természetes, azért megy a meccsre, hogy nyerjenek. Nem örül külső szemlélő számára láthatóan, ha az sikerül. Felnőttként diagnosztizáltatta magát, enyhén Aserger-es.
Szerencséje van abból a szempontból, hogy átlagon felüli az intelligenciája, illetve világ életében a matematika-informatika érdekelte. Programozóként senki sem várja el tőle a szükségesnél több kommunikációt, a "kockák" közül nem lóg ki.
Ha felmerül a munkahelyeden, hogy nem szeretsz ott dolgozni, mondd el bátran, hogy de, te szereted a munkádat, jól is végzed, de nem vagy a társas kapcsolatok embere, nincs bajod a kollégákkal, egyszerűen te ilyen vagy.
Arany középút....
Senki nem azt mondta hogy egész nap vigyorogni kell mint a tejbetök
De ha rá nézek ne legyek már tőle depressziós és tudjon már az ember valamilyen szinten azért kommunikálni a kollégájával. És ne mint egy dedóssal úgy kelljen beszélgetni, ha az ember kérdez tőle valamit örüljünk ha kinyögi hogy igen vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!