Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy munkahelyen miért lehet...

Egy munkahelyen miért lehet gond az, ha egy alkalmazott sosem mosolyog?

Figyelt kérdés
Egy párszor már megkaptam több helyen is. Pedig leginkább éttermekben mosogatóként dolgozom, tehát még csak vendégekkel sem kell kommunikálnom, vagy ilyesmi. Miért kérdik meg néha, hogy miért nem mosolygok? Valamint néha láthatólag az is baj, hogy a közhelyes "Hogy vagy?" és "Minden oké?" kérdésekre csak egy gyors "Jól."-lal, illetve "Igen."-nel felelek. De ezek miért problémák? A fő, hogy menjen a munka, nem? Én sajnos ilyen vagyok, munka közben nem nagyon tudok jókedvű lenni, csak szabadidőben.

2022. jan. 19. 10:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
82%

"egy kolléga nevetve odavetette, hogy "Szevasz haver, mi újság? Ma k*rva forgalmas nap van!". Volt hogy azt feleltem, hogy "Elég látnom, nem kell mondogatni is.", erre láthatólag megsértődött."

Most az 59-es védelmében :D

Ember! Te magad írtad le, hogy a munkatársad megsértődött! Én is megsértődnék. A vendég lehet gyökér, a mosogató is lehet gyökér, csak az utóbbi köteles normális munkahelyi légkört tartani.

2022. jan. 25. 06:34
 62/80 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó vagyok. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy Budapesten egy street food helyen is 1500 ft netto bért kap a mosogató óránként. 1200 az átlag. Esetenként jobban keres mint egy irodista, vagy egy közalkalmazott.
2022. jan. 25. 06:38
 63/80 A kérdező kommentje:

61: Azt írom, hogy "láthatólag" megsértődött. Vagyis nem 100%. És teljesen normális hangnemben mondtam. És mellesleg utána ugyanúgy beszélgettek velem, semmi viszonyváltozás nem történt. Szóval az 59-es hiába próbálja itt néhány mondatból kisaccolni a teljes életrajzomat. Mellesleg szerintem ő sem lehet valami életvidám, és tartalmas életű, ha az okozza neki a kielégülést, hogy mindenáron visszafirkál kimoderált kommenteket.

62: Esetemben külföld. A mostani helyen jól megfizetnek, de ahol hajtás volt, ott speciel tényleg elég s**rul kerestem.

2022. jan. 25. 07:41
 64/80 anonim ***** válasza:
47%

Kinek mi okoz. Az 59-esnek lehet amit te gondolsz. Neked feltenni egy kérdést feleslegesen, mert a végén úgysem érdekelnek a válaszok, és már ott tartunk, hogy problémád sincs a munkahelyeden, mert tök jól el lehet veled beszélgetni.

Tehát mindenki boldog.

2022. jan. 25. 07:58
 65/80 A kérdező kommentje:
64: Nem feleslegesen, mert kíváncsi vagyok, hogy egyes kollégáknak és feletteseknek miért gond, hogy nem mosolygok olyan munkakörökben, ahol nem is kell vendégekkel kommunikálni. Erre lehet úgy is válaszolni, elképzeléseket írni, hogy nem megy át a dolog személyeskedésbe.
2022. jan. 25. 08:02
 66/80 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy milyen kommentek lettek törölve ? Gykn csak a trágás szavakat tartalmazó mondatokat, vagy a full értelmetlen szövegeket törlik.
2022. jan. 25. 11:00
 67/80 A kérdező kommentje:
66: Meg ha valaki provokál, ócsárol.
2022. jan. 25. 11:05
 68/80 anonim ***** válasza:
84%

Akkor tömören:

Rontja a munkahelyi légkört, esetleg nem passzolsz a csapatba, ami összeférhetetlenséget eredményez. Sok helyen nem gond, ha kizárólag a munkáről vagy hajlandó kommunikálni, és kizárólag a munka része és a pénz érdekel, de a vendéglátás nem ez a hely. Ott olyan emberekkel leszel körülvéve akiket ez zavar.

Ha egy helyen már azért küldtek el, mert ez a kedvetlenség sütött rólad, akkor nem enyhén adod ezt elő. Mondhatjuk úgy is, hogy rontod a munkahelyi légkört. Egy mosogatónak túl sokat magyarázkodni nem fognak. Ha nem tudsz beilleszkedni, nem illesz a csapatba akkor szia.

2022. jan. 25. 12:13
 69/80 anonim ***** válasza:
100%

Van amikor a munkahelyi társaság nem olyan, hogy fel tudjon oldódni az egyén, és akkor azért nem mosolyog.

Van olyan is, hogy feloldódna de nem tud, akármennyire szeretne, és azért nem mosolyog. És hát amilyen önző világot élünk, az ilyen vagy azért van kirekesztve mert megtehetik, vagy azért mert úgy veszik (akarva vagy akaratlanul), hogy az ilyen ember érdektelen, és terhes neki a közösség.

Ilyen esetekben a közösség a hibás.

2022. febr. 1. 10:17
 70/80 A kérdező kommentje:

69:

+1: Vagy azt hiszik, azért nem mosolyog, mert lenézi őket. Ezt is tapasztaltam már egy helyen még régen.

2022. febr. 1. 10:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!