Egy munkahelyen miért lehet gond az, ha egy alkalmazott sosem mosolyog?
Jogos.
Rád melyik jellemző? Mármint melyik ok hogy nem mosolyogsz a munkahelyen?
71: Azon a helyen olyan volt a társaság, hogy nem tudtam oldódni. De nem néztem le őket.
Amúgy általában véve arról van szó, hogy én a munkahelyet egyszerűen nem tudom otthonnak tekinteni.
Valami ilyesmire gondoltam én is. De sajnos (jobb esetben) úgy van vele a "többség", hogy aki így áll hozzájuk, az érdektelen, azért feszeng meg "búval bélelt" mert nem is akar beilleszkedni.
A rosszabbik eset meg semmire sznob és belemagyarázzák az előbbit, és "mert megtehetik" hogy csak nyitott embereket fogadjanak be. A felelősség meg mindig áthárítva a szenvedő alanyra. (Mindjárt jön néhány így gondolkodó troll, aki itt most majd elkezd sértődötten szarkasztizálni, és "elemezni" hogy mi történhetett, hogy ezt mondjuk)
A mai munkahelyeket meg nehéz is otthonnak tekinteni, és nem csak azért, mert nem csinálhatja azt az ember, amit szeret.
Felesleges kiemelni, érdemi választ kaptál már.
Ezután már csak trollok fognak jönni, hiányzik ez neked ?
Normális esetben senki sem tekinti az otthonának a munkahelyét. Pénzért járunk be, és ebben igazad is van. Az viszont, hogy milyen hangulatban megy el, esetemben 13 óra, az nagyon nem mindegy.
Nem feltétlenül a gondolatmeneteddel van a baj, DE!!! nagyon rossz szektorban vagy ezzel az életfelfogással, úgy hogy kezelni sem tudod ezt, és eszed ágában sincs csak a beilleszkedés minimális jelét is mutatni. Én is vendéglátásban dolgozok, és biztos, hogy nem bírnálak elviselni. Most le lehet szólni ezért, viszont egy ilyen helyen, ilyen hajtásban, ennyi ingernek kitéve nem is várható el. Én sem megyek el gyártósorra dolgozni, mert tisztában vagyok vele, hogy nem bírom a monotonitást és 1 órán belül elszállna az agyam, Pista melletem meg biztos nem akarja az örjöngésemet hallgatni 12 órában, és valószínűleg sok olyan munkakör van még amire alkalmatlan vagyok.
Ezt a végén pedig nem sértésnek szánom, szimplán a vendéglátásban uralkodó felfogás. (vitatható, hogy helyes vagy nem, de ez a gyakorlat) Hiába vannak elveid, és egy adott gondolkodásmódod, elképzeléseid hogy kéne működni a munkahelyi kapcsolatoknak, akár igazad is lehet... azt viszont ne felejtsd el, hogy te a mosogató vagy, és ha ebben a munkakörben meg akarod tartani az állásod rugalmasnak kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!