Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Családi pénzügyek. Ki örökli...

Családi pénzügyek. Ki örökli a hitelt? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Anyukám vett egy ingatlant a bátyámnak. 20 M forint hitelt vett fel. Az ő nevén van. Ha esetleg anyukám elhunyna(véletlen se történjen ilyen), akkor kettőnkre szállna a hitel?

Csak a bátyám használja azt a lakást, de tudom, hogy megkövetelné tőlem, hogy fizessem ha így adódna. Anyám nem akar végrendeletet írni, mert még fiatal. (60 éves). Én viszont ekkora hitellel a nyakamban, amit arra vettem fel, hogy az egyik gyerekem élvezze csak, igenis írnék. Lehet valamit tenni ha neadjisten öröklünk? Meg lehetne oldani, hogy ő fizesse csak a hitelt, hisz ő használja az ingatlant?

Tudom, majd jönnek a kommentek, hogy anyám halálát várom, meg stb. Meg hogy csak az anyagiak érdekelnek.

2021. dec. 3. 21:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 A kérdező kommentje:

Miért kétled? Mert nem vagyok tisztában olyan dolgokkal, amikkel hála a jó égnek még nem kellett találkoznom az életem során?

Ezért van az oldal. Hogy kérdezzünk.

2021. dec. 4. 12:28
 52/65 anonim ***** válasza:
81%

Kulcsot egyedül anyádtól kérhetsz! Mert övé a lakás tulajdonjogilag.

Jogi szempontból a tesód szívességi lakáshasználó.

2021. dec. 4. 12:32
 53/65 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azért, mert már többen is leírták érthetően és mégse fogtál fel belőle semmit
2021. dec. 4. 12:32
 54/65 anonim ***** válasza:
81%

#49: " A tulajdoni- és birtokviszonyokat jogszabályok határozzák meg. Nem számít, hogy ki mit érez vagy gondol vagy vár el, a döntő szó a jogé."

ITT a pont, kérdező! Senki nem foglalkozik a te érzelmi hullámvasutaiddal, irigységeddel vagy egyéb családi összevisszaságaitokkal!

Ahogy az előbb írtam, a JOG a mértékadó.

2021. dec. 4. 12:33
 55/65 anonim ***** válasza:
100%
50: Hát én is kétlem.... :)
2021. dec. 4. 12:34
 56/65 anonim ***** válasza:
94%

51: igen, azért van az oldal, hogy kérdezz! De a válaszokat értelmezni kéne tudnod.... Ami szemmel láthatóan nem megy.

Továbbra is hajtogatod az elképzelt lilaködös érzelmi marhaságokat...

Fogd már fel, hogy egyrészt hiányoznak fontos információk (pl. jelzálogkölcsön-e a nevezett hitel), másrészt olyan vagy, mint a népmesebeli lány, aki előre elsiratja a gyerekét, aki még meg sem született....

2021. dec. 4. 12:35
 57/65 A kérdező kommentje:
52: De nem érted, hogy a jövőbe kérdezek? Arról beszéltem, mikor megörököljük.
2021. dec. 4. 12:42
 58/65 anonim ***** válasza:
91%
Ha az öröklés utáni időszakról beszélsz, akkor - ahogy itt már többen leírtuk, szétmagyaráztuk - mindent közösen fogtok örökölni, megosztás nélkül. Nektek kell megegyezni, hogy miként osztjátok szét az örökséget.
2021. dec. 4. 12:49
 59/65 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi. És ha nem tudunk megegyezni, akkor meg megegyezik helyettünk a törvény?
2021. dec. 4. 12:51
 60/65 kovpet ***** válasza:
75%

Ha nem tudtok majd megegyezni, akkor elmentek (vagy egyikőtök elmegy) ügyvédhez, aki majd elmondja a konkrét iratok alapján, hogy merre hány méter. Ingatlannal kapcsolatban akkor is kell ügyvéd, ha nincs vita, mert az adás-vétel meg a többi tranzakció is ügyvédköteles.

De előbb úgyis lesz egy hagyatéki tárgyalás, ahol kiderülnek a dolgok, a közjegyző majd elmondja, hogy mi a helyzet és mik a lehetőségeitek.

2021. dec. 4. 12:56
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!