Családi pénzügyek. Ki örökli a hitelt? Mit lehet tenni?
Anyukám vett egy ingatlant a bátyámnak. 20 M forint hitelt vett fel. Az ő nevén van. Ha esetleg anyukám elhunyna(véletlen se történjen ilyen), akkor kettőnkre szállna a hitel?
Csak a bátyám használja azt a lakást, de tudom, hogy megkövetelné tőlem, hogy fizessem ha így adódna. Anyám nem akar végrendeletet írni, mert még fiatal. (60 éves). Én viszont ekkora hitellel a nyakamban, amit arra vettem fel, hogy az egyik gyerekem élvezze csak, igenis írnék. Lehet valamit tenni ha neadjisten öröklünk? Meg lehetne oldani, hogy ő fizesse csak a hitelt, hisz ő használja az ingatlant?
Tudom, majd jönnek a kommentek, hogy anyám halálát várom, meg stb. Meg hogy csak az anyagiak érdekelnek.
Kérdező, általában azok nem jutnak hozzá az örökségükhöz, ahol van túlélő házastárs, aki megkapta a haszonélvezeti jogot. No, amíg ő él, addig nincs örökség. Csak papíron, nagyjából.
De ti kellen örököltök, és szépen megmagyarázod majd a tesódnak, hogy vagy megegyeztek a továbbiakban, vagy közös tulajdon megszüntetése iránti pert indítasz, de abból senki nem jön ki jól.
Szerintem is köss bele.
Bár, igazat kell adjak, ezen én sem gondolkoztam.
Az általad felvázoltak alapján igen. Viszont akkor, ha ő használná és közösen fizetnénk+ még a családi is feles lenne, akkor rosszul.
Beleegyezése nélkül lemondhatok róla?
A tesóm szerintem úgy képzeli el, hogy majd közös lesz a családi is és még pluszban ketten fizessük a hitelt arra a lakásra, amit csak ő használ. Hisz “ő kapta”.
Nem beszéltünk erről, nem is beszelünk nagyon, de ismerem eléggé. Tudom milyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!