Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Koteles resz jar -e a gyerekei...

Koteles resz jar -e a gyerekeimnek ?

Figyelt kérdés
Rebebben penzt ajandekoztam a fiamnak,o pedig hazat ingatlant vasarolt maganak amiben en lakom egyedul.Halalom utan mivel nincs semillyen vagyonon,ingetlanon es ingosagom a nevemen,ertelem szeruen nincs vegrendelet sem.Kovetelhet a lanyom a fiamtol koteles resz cimen,azert mert az en ajandek penzembol vette az ingatlant es a sajat tulajdona mar regen !

2021. okt. 25. 14:10
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
A lanyom is tobb milliot kapott,banki atutalassal,-ugyan miert lenne jogos a koteles reszre amikor borzaszto nagy keseruseget okozott nekem,nem noztem el es nem ittam el,sajnos mindig tobbet akart a testverenel,es ez kihatott a szuloi szeretetre,regen rajottem mar,hogy a penz nem boldogit csak elviselhetobbe teszi a szegenyseget ,de jo ha van es folleg az en zsebemben.
2021. okt. 26. 14:15
 32/38 anonim ***** válasza:
58%
Kérheti a köteles részt, de ahhoz bizonyítania kell, hogy történt bármiféle átutalás. És azt be kell tudni nyújtani bizonyítékként. A kérdés már csak az, hogy honnan fogja megtudni az apja bankszámláját, és milyen jogcímen kérheti le a számlakivonatokat. Ha nem lesz öröklés - és a lány nem lesz örökös -, banktitokra hivatkozva nem fogja megkapni a kivonatokat.
2021. okt. 26. 14:20
 33/38 anonim ***** válasza:
58%

Nem is értem miért magyarázkodz.Semmi joga nincs számon kérni mire költöd a pénzedet az a tiéd a te eröd. Arra költöd amire akarod. Nem kel tőle engedély Mond kérdező te elszámoltatad a szüleidet valaha Majdnem tudom rá magam is a választ.Az a baj hogy túl sokat adtál itt a hála.

Te ne kalapoj senkínek.Főleg annak ne akínél csak egy pénztárca vagy!

2021. okt. 26. 14:23
 34/38 A kérdező kommentje:
Osszegzesul,az eddigieket: Tenyek,nincs vegrendelet,nincs hagyatek,igy nemlessz bankszamlakivonat sem,az en szuleim mar nem elnek de soha nem szamoltattam el oket,ezek ellenere is szeretem oket ,talan egyszer majd rajonnek ,hogy ki is voltam nekik ,remelem,hogy a nyugdijas eveimet bekessegben,nyugalomban fogom megelni.
2021. okt. 26. 14:58
 35/38 anonim ***** válasza:

A fiadnak kérdező magyarázd el hogy a drága lányod ha a halálod után pénzéhségben szenvedne újra hogy ott is volt átutalás és ha erről bármi megvan add oda neki

Nem kelett volna reagáljál a szüleiddel kapcsolatban ez számomra egyértelmű volt amít te válaszoltál.

Mi még tudtunk tisztelni és tudtuk hogy kel viselkedni amít a mai fiatal felnőttek kevesen tudnak

De vigasztalodj a fiadra lêgy rá büszke.

Kívánom legyen szép idős korod nyugalmad boldogságod.

2021. okt. 26. 15:26
 36/38 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a megtisztelo oszinte segitokesz vallaszokat !
2021. okt. 26. 15:57
 37/38 anonim ***** válasza:
28%
Háátt.. itt is azok nyalják egymás hátsóját, akik hajlamosak elfelejteni, hogy mindkettő a saját kölyköd, a saját véred, a te génjeidet hordozza és nem mellesleg a TE NEVELÉSED !!!
2021. okt. 26. 16:02
 38/38 anonim válasza:
0%
37- pedig nalad a pont ! (Csak nem tetszik nekik az igazság)
2021. okt. 26. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!