Szeretem a gyerekeim illatát, szerintetek normális?
Van két kislányom 3 és 4 évesek, mostanában sok vihar van felénk és gyakran alszanak melletem esténként. Reggel mikor felébredek érzem hogy kicsit izzadtak, de nem büdösek hanem az a természetes test illatuk. Valamiért ez annyira jó, meleg érzés fog el mikor megérzem, hogy egyszerűen nem akarok felkelni mellőlük. Van hogy miután ők is felébredtem még kb.1 órát fekszünk és beszélgetünk, játszunk, nézzük a TV-t.
Egyedül nevelem őket, az anyjuk elhagyott. Sajnos nem tudom senkivel megbeszélni az ilyet. Szerintem jó apa vagyok.
27 F
Igen. A természetes anyai ösztönből eredő kötődés van benned, és egy öngerjesztő visszacsatolásssal endorfin és szerotonin szabadul fel benned a testszaguk hatására, aminek hatására közelebb akarod tudni őket, aminek hatására még jobban érzed őket stb. Ez evolúciósan előnyös, mert több energiát fektetsz így a megóvásukba.
Hátránya a helyzetnek, hogy majd amikor leválnak rólad (először totyogósként, majd utána kamaszként), akkor elvonási tüneteid lesznek.
Szerintem természetes.
#3, miért lenne beteg állat? Azért mert szereti a gyerekei illatát? Hát, akkor te még nem hallottál beteg dolgokról.
Köszönöm a hasznos válaszokat, jól esik pozitív dolgokat olvasni.
27 F
Aha, gyerekszag. :)
Olyan, mint a kiskutya-, kiscica-, kiscsibeszag. És tényleg erősebb lesz, ha megizzad a hajuk (vagyis a fejük).
Én is mindig mondom a kétévesemnek, hogy "kis izzadt büdi vagy, jaj de imád anya!", és nagyot szippantok az illatából, meg belepuszilok egyet a szöszmösz hajába. Olyan jó! :)
Nem izgat fel a saját kislányaim illata! Nem úgy értettem. Az beteg dolog lenne.
Egyszerűen szeretettel tölt el, és vágyom a közelségükre, mikor érzem az illatukat. Kisbabák voltak akkor is volt egy jellegzetes illatuk, az néha hianyzik.
Soha nem esek tulzásba a szeretgetéssel, ha zavarja őket akkor azt jelzik. Nem szoktam erőszakosan közeledni feléjük. Meg se fordult a fejemben soha.
Csak mikor megöleljük egymást, vagy mellém fekszenek miután haza érek a munkából, az felemelő érzés. Hát még ha érzem az illatukat. De szerintem más szülőknek nem kell ezt magyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!